Informatie en advies over traprenovatie
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Traprenovatie XLTraprenovatie XL? Het is algemeen bekend dat de grootte van de trap die moet worden gerenoveerd een zeer belangrijke rol speelt bij het bepalen van de kostprijs voor de traprenovatie. Hoe groter de trap is, des te meer materiaal er bijvoorbeeld is vereist. Daarnaast spreekt het voor zich dat het renoveren van de trap ook (aanzienlijk) meer tijd in beslag zal nemen. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, heb jij een XL trap in je woning staan die je graag zou willen laten renoveren? In dat geval zal je altijd rekening moeten houden met een bepaalde hoeveelheid aan extra kosten. Hoeveel deze kosten dan exact zullen bedragen ontdek je hier op deze pagina.

*Tip:

→ Traprenovatie XL trap nodig? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale trapspecialisten.

Wanneer is er sprake van een traprenovatie XL?

Een standaard trap beschikt over 11 à 13 treden. Het is echter perfect mogelijk dat jij in jouw woning beschikt over een trap die (aanzienlijk) groter is. In dit geval is het van belang om er bij stil te blijven staan dat het renoveren van deze trap altijd wat meer voeten in de aarde zal hebben ten opzichte van de renovatie van een gewone trap. Dit heeft uiteraard ook een directe invloed op de kostprijs van jouw traprenovatie XL. Deze wordt beïnvloed door:

 

  1. De hoeveelheid aan materiaal welke is vereist voor je traprenovatie XL;
  2. Het feit dat het renoveren van je XL trap heel wat extra tijd in beslag zal nemen;

 

Je dient er rekening mee te houden dat er bij een XL traprenovatie niet alleen maar wordt gekeken naar de grote van de trap of het aantal traptreden waaruit ze bestaat, maar ook naar bijvoorbeeld de breedte waar de trap over beschikt. Ook deze speelt namelijk een niet onbelangrijke rol bij het laten uitvoeren van je traprenovatie en de kostprijs die er mee gepaard gaat. Deze informatie zorgt er in ieder geval voor dat je precies weet wanneer je nu exact kan spreken van een traprenovatie XL en wanneer niet.

De voor- en nadelen van een traprenovatie XL

Er zijn zowel voor- als nadelen verbonden aan het laten uitvoeren van een traprenovatie XL. Laat ons in eerste instantie even kijken naar de voordelen. Door te kiezen voor een traprenovatie XL kan je er bijvoorbeeld zeker van zijn dat je de renovatie kan uitvoeren tegen een aanzienlijk lager prijskaartje dan wanneer je er voor zou kiezen om een volledig nieuwe XL trap te laten plaatsen. Bovendien is het ook nog eens zo dat je traprenovatie XL heel wat minder tijd in beslag zal nemen en dus overlast met zich mee zal brengen.

 

De bovenstaande voordelen zullen natuurlijk meteen goed in de oren klinken, maar er is ook een niet onbelangrijk nadeel aan een traprenovatie XL verbonden. Zo is het niet altijd mogelijk om een dergelijke traprenovatie uit te laten voeren. Is de constructie van de trap bijvoorbeeld in een minder goede staat? Dan zal je genoodzaakt zijn om deze te laten vervangen. Een traprenovatie XL behoort dan helaas niet tot de mogelijkheden.

Interessante bespaartips

Alle informatie welke je tot nu toe op deze pagina hebt gelezen heeft duidelijk gemaakt dat je bij het laten realiseren van een traprenovatie XL rekening dient te houden met een hoger prijskaartje in vergelijking met een gewone, standaard traprenovatie. Omwille van deze reden is het dan ook voor jou als eigenaar van de woning zomaar even nog belangrijker om aanspraak te kunnen maken op enkele interessante mogelijkheden om te besparen. We hebben de belangrijkste bespaartips dan ook graag even voor je op een rijtje gezet.

 

  • Probeer een deel van je traprenovatie XL zelf te doen

Je hoeft helemaal geen ervaren doe-het-zelver te zijn om een deel van je traprenovatie XL zelf uit te kunnen voeren, in tegendeel. Afhankelijk van het soort materiaal waar je voor hebt gekozen is het zelfs mogelijk om het merendeel van je traprenovatie zelf uit te voeren. Heb je toch nood aan een beetje extra kennis of expertise? In dat geval is het altijd een goed idee om bijvoorbeeld een (online) workshop te volgen. In ieder geval, door zelf grotendeels je traprenovatie XL uit te voeren kan je in de praktijk tot wel 60 procent besparen op de totale kostprijs van je opdracht.

 

  • Ga indien mogelijk altijd voor een vakman uit de buurt

Wil je de extra kosten die in rekening gebracht kunnen worden voor jouw traprenovatie XL zoveel mogelijk tot een minimum kunnen beperken? In dat geval is het altijd een aanrader om vooral te kijken in de richting van vakmannen die bij jou in de buurt zijn gevestigd. Dit brengt als belangrijk voordeel met zich mee dat je op deze manier een aanzienlijke besparing op de voorrijkosten kan realiseren. Bovendien spreekt het voor zich dat het ook gewoon veel praktischer is om af te spreken met een vakman uit de buurt. Zo sla je twee vliegen in één klap.

 

  • Kan je een kwantumkorting bemachtigen of niet?

In tal van verschillende situaties is het mogelijk om bij het renoveren van je trap aanspraak te maken op een zogenaamde kwantumkorting. Ben jij bijvoorbeeld niet de enige met een XL trap, maar geldt dat ook voor je buurman? Of wil hij gewoon een kleinere trap laten renoveren? In beide gevallen is het mogelijk om een kwantumkorting te ontvangen. Deze korting zou in principe tot wel 10 procent kunnen bedragen. Uiteraard geldt deze korting voor jullie beiden.

Tot wel 30% extra besparen op je traprenovatie XL

Wil je buiten de hierboven aangegeven bespaartips graag nog een extra besparing realiseren op het laten uitvoeren van jouw traprenovatie XL? Dat is perfect mogelijk. Het slechtste wat je namelijk kan doen is meteen zomaar in zee gaan met de eerste, de beste partij die je een offerte bezorgt. In plaats daarvan is het steevast een aanrader om offertes aan te vragen bij meerdere partijen. Alleen op deze manier beschik je over de mogelijkheid om de aangevraagde offertes op een neutrale manier met elkaar te vergelijken waardoor je er de financieel interessantste meteen tussenuit kan halen. Met een beetje geluk bespaar je op deze manier tot wel 30% (extra) op de kostprijs van jouw traprenovatie XL.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Wat zijn de voordelen en nadelen van een betonlook trap?

De trap in je huis heeft veel te verduren. Daarom is het

5x Valse vooroordelen traprenovatie

Af en toe zal je trap aan renovatie toe zijn. Dit is

4x Valkuilen + veelgemaakte fouten traprenovatie

Trappen staan er bekend om vrij snel te slijten. Dat komt doordat