Traprenovatie Rijssen

Steeds vaker wordt er door mensen voor gekozen om een bestaand huis te kopen in plaats van een nieuwbouw te laten bouwen. Dat kan interessant zijn voor wat de aankoopprijs van de woning betreft, maar anderzijds kan dit ook heel wat extra kosten met zich meebrengen. De kans is namelijk absoluut bestaande dat er verschillende onderdelen van de woning gerenoveerd zullen moeten worden. Dit geldt vaak niet in het minst voor de trap die in huis is terug te vinden. Heb jij de keuze gemaakt om een bestaand huis over te kopen in Rijssen en ben je van plan om in deze woning een traprenovatie Rijssen uit te laten voeren? In dat geval is het altijd de moeite waard om de informatie welke je terug kan vinden hier op deze pagina even uitgebreid door te nemen!

De voordelen van traprenovatie Rijssen

Wanneer je iemand hoort praten over het (laten) uitvoeren van een traprenovatie Rijssen, dan is de kans bijzonder groot dat men daarbij de focus legt op de kostprijs die voor deze opdracht moet worden betaald. Dat is ook niet meer dan normaal. In vergelijking met de plaatsing van een volledig nieuwe trap is het namelijk zo dat traprenovatie Rijssen laten uitvoeren financieel behoorlijk wat interessanter is. Dit heeft alles te maken met het feit dat de werkzaamheden veel minder ingrijpend zijn. Bovendien nemen ze ook heel wat minder tijd in beslag en dat voel je natuurlijk in de portefeuille. Het financiële voordeel waar je bij traprenovatie Rijssen op kan rekenen is natuurlijk zeer interessant, maar in de praktijk zeker en vast niet het enige om rekening mee te houden, in tegendeel. Je kan bovendien ook nog rekenen op deze voordelen:

 

 • Een traprenovatie Rijssen is vrij toegankelijk voor doe-het-zelvers;
 • Je dient vaak slechts rekening te houden met één enkele dag werk;
 • De overlast is bij de keuze voor traprenovatie Rijssen werkelijk veel beperkter;
 • De mogelijkheden op vlak van traprenovatie zijn echt bijzonder uitgebreid;

 

Tot slot is er nog een laatste, eveneens niet onbelangrijk voordeel aan verbonden. Door het plaatsen van een nieuwe trap in je woning kan je vaak rekenen op een interessante, financiële meerwaarde voor de woning in kwestie. Dat is echter eveneens het geval wanneer je er voor kiest om een traprenovatie uit te laten voeren. Bovendien heb je hierbij ook nog eens als voordeel dat de investering veel lager ligt. Het rendement op je investering is dan ook vaak groter bij een traprenovatie dan bij de realisatie van een volledig nieuwe trap.

Wat zijn de nadelen van traprenovatie Rijssen?

Dat traprenovatie Rijssen door de jaren heen steeds populairder is geworden hoeft helemaal niet te verbazen. Het spreekt evenwel voor zich dat dit niet wegneemt dat er lang niet alleen maar voordelen aan verbonden zijn, in tegendeel. Je zal dan ook absoluut rekening willen houden met een aantal nadelen. De belangrijkste van deze nadelen zijn:

 

 1. Een traprenovatie biedt eerder een oppervlakkige afwerking van de trap;
 2. Een traprenovatie is niet altijd mogelijk, bijvoorbeeld bij een slechte constructie;

 

Buiten de bovenstaande twee nadelen mag je, je ook nooit verkijken op de kostprijs die voor een traprenovatie Rijssen kan worden aangerekend. Het is inderdaad absoluut juist dat ze in de basis voordeliger is ten opzichte van de plaatsing van een volledig nieuwe trap, maar dat betekent niet dat ze altijd echt heel goedkoop is. In het bijzonder wanneer je heel wat opties wil laten toepassen in je trap is het dan ook zo dat je waarschijnlijk geconfronteerd zal worden met een meer dan stevig prijskaartje.

Wat kost een traprenovatie Rijssen (laten) uitvoeren?

Stel je jezelf de vraag hoeveel het nu precies moet kosten om een traprenovatie Rijssen uit te laten voeren? Deze vraag valt niet zo eenvoudig te beantwoorden. Dit heeft alles te maken met het feit dat ongelofelijk veel verschillende zaken daar een bepaalde invloed op uitoefenen. In eerste instantie is het bijvoorbeeld zo dat je, je de vraag moet stellen wie deze opdracht precies gaat uitvoeren. Wat dit betreft beschik je over twee mogelijkheden, namelijk:

 

 1. Je kiest er voor je traprenovatie Rijssel zelf te doen;
 2. Je gaat het uitvoeren van je traprenovatie Rijssel uitbesteden aan een vakman;

 

Het prijsverschil tussen beide keuzes is zeker niet onaanzienlijk. Door zelf je traprenovatie te doen kan je dan ook rekenen op een gemiddelde besparing van ergens rond de 40 procent. Dat is altijd mooi meegenomen. Je moet natuurlijk wel eerst voor jezelf uitmaken of jij de traprenovatie opdracht daadwerkelijk zelf kan doen of niet. Bij twijfel is het altijd een aanrader om er toch maar voor te kiezen om dit uit te besteden aan een gespecialiseerde vakman.

 

Bovenstaande is natuurlijk niet alles. Naast de persoon die de traprenovatie gaat uitvoeren zijn er dan ook nog andere zaken waar je rekening mee zal willen houden. Denk wat dit betreft bijvoorbeeld maar eens aan het materiaal waar je gebruik van gaat maken. Op dit vlak kan je een keuze maken uit de hieronder terug te vinden mogelijkheden:

 

Soort materiaal voor traprenovatie Gemiddelde kostprijs
Laminaat Gemiddeld 37 euro
Tapijt Gemiddeld 47 euro
Vinyl Gemiddeld 52 euro
Eikenhout Gemiddeld 67 euro

 

De kostprijs zoals hierboven aangegeven is de gemiddelde prijs per overzettrede, inclusief BTW en exclusief de montage. Het spreekt voor zich dat niet alleen het materiaal een factor is om verder nog rekening mee te houden. Wat bijvoorbeeld ook te denken van de constructie van de trap? Een rechte trap renoveren is bijvoorbeeld altijd financieel veel interessanter dan het renoveren van een trap die bijvoorbeeld over één of meerdere draaien beschikt. Bovendien zijn er ook nog de opties waar je rekening mee dient te houden. Denk op dit vlak onder meer aan:

 

 • Speciale antislip strips;
 • Trapmatten;
 • Trapverlichting;
 • Een trapleuning;

 

Ondanks het feit dat lang niet alle opties voor elke trap een vereiste zijn is het toch zeker de moeite waard om je even in de mogelijkheden te verdiepen. Bedenk ook goed dat opties veelal over een belangrijke, praktische functie beschikken. Zowel antislip strips als trapmatten zijn bijvoorbeeld bedoeld om uitglijden om de trap te voorkomen. Ze komen dan ook de veiligheid van de trap alleen maar ten goede. Let wel, hoe meer opties je gaat toepassen bij je trap, des te hoger ook de kosten zullen komen te liggen.

Traprenovatie offertes

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen bij een traprenovatie. Je doet er verstandig aan om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Via onze website kun je direct tot 4 offertes aanvragen. Geheel gratis, geheel vrijblijvend!