Traprenovatie met vinyl

Eén van de eerste zaken waar je aandacht aan zal moeten besteden op het ogenblik dat je van plan bent om een traprenovatie uit te voeren is het type materiaal waar gebruik van zal worden gemaakt. Je trap afwerken kan vandaag de dag dan ook gebeuren met een groot aantal verschillende materialen. Eén van deze mogelijkheden is vinyl. Door de jaren heen is vinyl stelselmatig populairder geworden en daar zijn verschillende prima redenen voor aan te halen. Niet alleen betreft het hier immers een scherp geprijsd materiaal, daarnaast kan ze ook nog eens eenvoudig zelf worden aangebracht op de trap. Ben jij ook wel geïnteresseerd in het (laten) uitvoeren van een traprenovatie met vinyl? Lees dan zeker eens de informatie grondig door welke is terug te vinden hier op deze pagina!

Waarom kiezen voor een traprenovatie met vinyl?

In eerste instantie staat vinyl natuurlijk vooral bekend als een zeer populair materiaal voor wat het afwerken van een vloer betreft. Toch hebben steeds meer mensen er de voorbije jaren voor gekozen om ook te kiezen voor vinyl voor wat hun trapbekleding betreft. Ook dit heeft te maken met de vele bijzondere voordelen die zijn verbonden aan vinyl als materiaal. Kies jij er ook voor om een vinyl traprenovatie uit te laten voeren? In dat geval kan je minstens rekenen op de hieronder aangegeven voordelen:

 

  • Vinyl is een budgetvriendelijk materiaal en daardoor geschikt voor een grote doelgroep;
  • Vinyl is ongelofelijk eenvoudig te onderhouden, gewoon een natte doek is voldoende;
  • Verkrijgbaar in een ongelofelijk aantal verschillende motieven;
  • Met vinyl creëer je een naadloze trap die er in alle omstandigheden goed uit blijft zien;
  • Op vlak van afwerkingsmogelijkheden zijn de mogelijkheden bij vinyl haast eindeloos;

 

Wil je er absoluut zeker van zijn dat je vinyl trap in een uitstekende staat blijft? In dat geval kan het interessant zijn om er voor te kiezen om deze zo nu en dan eens te boenen. Let wel, het is altijd van cruciaal belang om rekening te houden met de antislip eigenschappen waar je trap over beschikt. Het boenen van een vinyl trap kan er voor zorgen dat ze glad wordt waardoor je hier altijd de nodige voorzorgsmaatregelen voor moet gaan treffen. Is het voor jou niet helemaal duidelijk met welk product je jouw vinyl trap het beste kan onderhouden? In dat geval is het altijd de moeite waard om even contact op te nemen met een vakman.

Welke nadelen zijn er aan traprenovatie met vinyl verbonden?

Bovenstaand overzicht heeft duidelijk gemaakt dat er heel wat interessante voordelen verbonden zijn aan een vinyl traprenovatie. Dit gezegd zijnde is het natuurlijk ook zo dat je even stil zal willen blijven staan bij de potentiële nadelen die er aan verbonden zijn. Wat dit laatste betreft moeten we het bijvoorbeeld eens hebben over de duurzaamheid van vinyl. In vergelijking met andere materialen is het namelijk zo dat een vinyl traprenovatie sneller terug je aandacht zal vergen. Voor de langere termijn kan dit type van trapbekleding dan ook net wat minder interessant zijn. Dit neemt evenwel niet weg dat je als eigenaar van de woning wel degelijk een geruime tijd genot kan hebben van je trap bij gebruik van een kwalitatief vinyl.

 

Bovenstaande brengt ons meteen ook bij het tweede potentiële nadeel waar je rekening mee zal willen houden. Vinyl is namelijk op de markt terug te vinden in tal van verschillende kwaliteiten. Het is reeds mogelijk om een vinyl traprenovatie uit te laten voeren vanaf een kostprijs van 7,50 euro per vierkante meter. Het is echter onnodig om te zeggen dat het hierbij dan gaat om een minder kwalitatief vinyl welke aanzienlijk sneller zal verslijten. Dat is natuurlijk erg nefast voor je traprenovatie, want een trap wordt elke dag toch echt veel meer gebruikt dan menig aantal mensen op het eerste zicht zouden vermoeden.

Hoeveel kost een traprenovatie met vinyl?

Eén van de belangrijkste redenen waarom heel wat mensen tegenwoordig kiezen voor een traprenovatie met vinyl heeft betrekking tot de kostprijs die er aan verbonden is. Het is zeker niet zo dat vinyl het voordeligste materiaal is op de markt voor het laten uitvoeren van een traprenovatie, maar toch is ze aardig scherp geprijsd. In principe hoeft ze alleen maar materialen zoals tapijt en laminaat voor zich te dulden, al kan zelfs het verschil met deze materialen in de praktijk behoorlijk klein zijn. Hoe dan ook, wanneer je op zoek bent naar een interessant geprijsd materiaal voor het uitvoeren van jouw traprenovatie kan vinyl dus absoluut het overwegen meer dan waard zijn.

 

Soort traprenovatie Gemiddelde kostprijs
Traprenovatie met vinyl Tussen 35 en 45 euro per vierkante meter

Interessante bespaartips

Vinyl profileert zich dus duidelijk als een interessant geprijsd materiaal voor het (laten) uitvoeren van traprenovatie. Ondanks het feit dat dit materiaal in de basis dus reeds interessant geprijsd is kan het toch altijd interessant zijn om nog wat extra geld te besparen. Daarom hebben we de volgende, interessante bespaartips voor je verzameld.

 

  • Kies voor een kwalitatief vinyl

In eerste instantie is het altijd van belang om je niet te laten verleiden door een onrealistisch geprijsd vinyl. Dit kan op het eerste zicht financieel interessant lijken, maar over de middellange tot lange termijn valt dit vaak erg tegen. De kans is namelijk groot dat het materiaal al snel sporen van slijtage gaat vertonen en dat is natuurlijk nefast voor een onderdeel van de woning welke zo vaak wordt gebruikt als een trap.

 

  • Tracht je traprenovatie met vinyl zelf te doen

Vinyl is een materiaal welke zich werkelijk uitstekend leent om zelf mee aan de slag te gaan. Ben je dus met andere woorden een beetje een handige doe-het-zelver en wil je nog wat extra geld besparen? Dan is het altijd de moeite waard om er voor te kiezen om je traprenovatie met vinyl zelf te doen.

Bespaar tot nog 30% extra op jouw traprenovatie met vinyl!

Ben jij op zoek naar een extra mogelijkheid om de kostprijs van je traprenovatie met vinyl te drukken? Dat is geen probleem! Je hoeft er namelijk niet zomaar voor te kiezen om met het eerste, het beste bedrijf in zee te gaan die je een offerte stuurt. In de praktijk is het dan ook veel interessanter om een aanbod van verschillende bedrijven te vergelijken. Door het uitvoeren van zo’n vergelijking kan je extra besparing zomaar oplopen tot wel 30 procent!

 

Traprenovatie offertes

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen bij een traprenovatie. Je doet er verstandig aan om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Via onze website kun je direct tot 4 offertes aanvragen. Geheel gratis, geheel vrijblijvend!