Traprenovatie met verlichting

Wil je graag de trap in je woning renoveren? In dat geval dien je ook altijd rekening te houden met de verlichting die moet worden geplaatst. Je trap voorzien van verlichting is interessant omwille van verschillende redenen. In eerste instantie verhoogt ze natuurlijk de veiligheid van de trap, maar daarnaast is het ook zo dat ze extra sfeer creëert. Het is tegenwoordig in principe mogelijk om verlichting in de meest uiteenlopende kleuren te voorzien aan je trap. Dit neemt echter niet weg dat er over het algemeen vooral gebruik wordt gemaakt van witte en blauwe verlichting. Niet alleen zijn deze het meest neutraal, daarnaast is het ook nog eens zo dat ze in principe bij elke trap tot hun recht kunnen komen. In ieder geval, wil jij ook graag een traprenovatie met verlichting uitvoeren? Hou dan zeker rekening met de informatie welke is terug te vinden hier op deze pagina!

Waarom kiezen voor traprenovatie met verlichting?

De eerste vraag die je, je ongetwijfeld zal stellen is waarom je er nu precies voor zou moeten kiezen om een traprenovatie met verlichting uit te voeren. Hier zijn meerdere redenen voor aan te halen. In eerste instantie is het bijvoorbeeld zo dat trapverlichting de veiligheid van de trap verhoogt. Veel mensen kiezen er voor om bij bijvoorbeeld een nachtelijk toiletbezoek de hoofdverlichting op de trap niet aan te steken omdat ze op die manier wellicht ook andere inwoners van het huis zouden wakker maken. In dat geval biedt trapverlichting het perfecte alternatief. Door te kiezen voor trapverlichting wordt de trap lokaal verlicht waardoor niemand anders in huis er last van heeft. Bovendien behoren nachtelijke valpartijen op deze manier ook ongetwijfeld tot het verleden. Dit zijn alvast reeds twee uitstekende redenen om er voor te kiezen om een traprenovatie met verlichting uit te voeren.

Besparen met traprenovatie met verlichting

Een andere uitstekende reden om te kiezen voor traprenovatie met verlichting heeft te maken met het feit dat er bij traprenovatie steeds gebruik wordt gemaakt LED-verlichting. Dit betekent dat er wordt gekozen voor een energiezuinige verlichting waardoor er kan worden bespaard op de energiefactuur. Bovendien spreekt het voor zich dat het vereiste verbruik bij trapverlichting sowieso een stuk lager is gelegen in vergelijking met het verbruik van globale verlichting in de gang of boven de trap. Wil jij dus met andere woorden niet alleen meer sfeer creëren en de veiligheid op je trap verbeteren, maar tegelijkertijd ook wat meer besparen op de kostprijs van de energiefactuur? In dat geval is kiezen voor traprenovatie met LED-verlichting een absolute aanrader!

Hoe traprenovatie met verlichting realiseren?

Een traprenovatie met verlichting realiseren is op verschillende manieren mogelijk. Er wordt op dit vlak dan ook een onderscheid gemaakt tussen de keuze voor inbouwspots en deze voor bijvoorbeeld een LED-strip. Geef jij eerder de keuze aan inbouwspots? In dat geval kan je nog een keuze maken tussen vierkante en ronde lampjes. Voor welke van deze mogelijkheden je finaal zal kiezen is natuurlijk vooral gebaseerd op de persoonlijke voorkeur waar je over beschikt. Ben je op zoek naar de financieel meest interessante oplossing? In dat geval is de keuze voor LED-strips wellicht al snel gemaakt. LED-strips hoeven namelijk slechts één keer per traptrede te worden geplaatst terwijl er vaak voor wordt gekozen om inbouwspots aan beide kanten te voorzien. Gemiddeld zijn de inbouwspots sowieso ook net wat duurder in vergelijking met LED-strips waardoor dit een factor is om rekening mee te houden.

De keuze tussen blauwe en witte trapverlichting

Bij het realiseren van een traprenovatie met verlichting is het eveneens belangrijk om rekening te houden met het type kleur waar gebruik van wordt gemaakt. Wat dit betreft wordt er in het merendeel van de gevallen gekozen voor de kleuren wit of blauw. De keuze op dit vlak is altijd afhankelijk van de sfeer die je wenst te creëren. Ben jij iemand die vooral een knus en warm karakter wil geven aan je trap? In dat geval is de keuze voor wit licht voor de hand liggend. Blauw licht oogt net wat koeler. Dit maakt ze echter niet minder interessant, in tegendeel. In een modern of industrieel interieur komt ze bijvoorbeeld veelal beter tot haar recht. In ieder geval mag het duidelijk zijn dat de keuze op vlak van je trapverlichting altijd afhankelijk is van niet alleen je voorkeur, maar ook het interieur waarover je beschikt.

Hoeveel kost een traprenovatie met verlichting?

Eveneens een belangrijke factor om rekening mee te houden is terug te vinden in de kostprijs van de verlichting. In tegenstelling tot wat veel mensen vrezen is het gelukkig zo dat het voorzien van verlichting bij het renoveren van een trap helemaal niet veel geld hoeft te kosten, in tegendeel. Het hangt er natuurlijk wel een beetje vanaf wat je precies wil voorzien. Uiteraard speelt vooral de hoeveelheid aan verlichting een belangrijke rol bij het bepalen van de totale kostprijs. Des te meer treden je trap bijvoorbeeld telt, des te meer licht er moet worden voorzien. Hou dit dus zeker en vast in je achterhoofd. De gemiddelde kosten voor het aanbrengen van verlichting bij het renoveren van je trap worden duidelijk middels de hieronder terug te vinden prijstabel.

 

Soort verlichting bij traprenovatie Gemiddelde kostprijs
LED-spot voor in de trap Gemiddeld tussen 20 & 40 euro per spot
LED-strip voor bevestiging op traptrede Gemiddeld tussen 25 & 35 euro per LED-strip

 

Bespaar tot 30% op de kostprijs van jouw traprenovatie met verlichting!

Zou je graag ook willen kiezen voor het laten uitvoeren van een traprenovatie met verlichting? In dat geval spreekt het voor zich dat je dit graag tegen een zo voordelig mogelijk prijskaartje zal willen laten realiseren. Omwille van deze reden is het altijd de moeite waard om niet zomaar in zee te gaan met het eerste, het beste bedrijf. In plaats daarvan wordt het aangeraden om eerst even offertes aan te vragen bij verschillende partijen. Vervolgens kan je deze ontvangen offertes ten opzichte van elkaar vergelijken om uiteindelijk de meest interessante prijs te bekomen. Door deze manier van werken is het niet zelden mogelijk om in de praktijk een besparing tot wel 30 procent op de standaard kostprijs van traprenovatie met verlichting te realiseren.

 

Traprenovatie offertes

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen bij een traprenovatie. Je doet er verstandig aan om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Via onze website kun je direct tot 4 offertes aanvragen. Geheel gratis, geheel vrijblijvend!