Traprenovatie met PVC

PVC is een soort van kunststof welke vandaag de dag erg vaak wordt gebruikt voor het bekleden van een trap. Het spreekt dan ook voor zich dat het een bijzonder populair materiaal is om gebruik van te maken bij het uitvoeren van een traprenovatie. Ben jij ook van plan om de trap welke in je huis is terug te vinden te (laten) renoveren en ben je ook wel geïnteresseerd in alle voordelen die zijn verbonden aan het gebruik van PVC? Dan zal de informatie op deze pagina voor jou absoluut de moeite waard zijn. Bovendien zal je hier ook nog eens kunnen ontdekken met welke gemiddelde kosten je rekening moet houden bij het laten uitvoeren van een traprenovatie met PVC.

Waarom kiezen voor een traprenovatie met PVC?

PVC staat er om bekend als trapbekleding verschillende zeer interessante voordelen met zich mee te brengen. Alereerst is het zo dat PVC er om bekend staat een zeer sterk materiaal te zijn. Dat is natuurlijk ook nodig, want een trap wordt gemiddeld elke dag flink wat keren op en af gegaan. Door te investeren in traprenovatie met PVC kan je er zeker van zijn dat je niet binnen de kortste keren terug geconfronteerd zal worden met een nieuwe renovatie die zich opdringt, in tegendeel. Dat is echter niet alles. Het is namelijk ook zo dat er bij het uitkiezen van het materiaal bij traprenovatie rekening moet worden gehouden met de antislip eigenschappen waarover ze beschikt. PVC staat er om bekend uit zichzelf over een antisliplaag te beschikken waardoor er op dit vlak geen extra kosten meer gemaakt dienen te worden.

 

Bovenstaande zijn reeds enkele niet onbelangrijke voordelen waar je op kan rekenen bij de keuze voor PVC als materiaal voor je traprenovatie. Er is echter meer. Het is namelijk ook zo dat PVC er om bekend staat een materiaal te zijn welke niet alleen waterbestendig, maar ook geluiddempend is. Mors je op de trap bijvoorbeeld onverhoopt een beetje frisdrank of een ander drankje? Dan hoeft dat niet meteen een groot probleem te zijn. Daarnaast is ook het geluiddempende karakter van PVC uiteraard mooi meegenomen. Het laatste dat je namelijk wil is dat je elke ochtend of nacht wakker wordt gemaakt wanneer er iemand de trap op- of afloopt. Een extra voordeel is terug te vinden in het feit dat PVC recycleerbaar is. Dat maakt jouw nieuwe trapbekleding dus ook nog eens milieuvriendelijk!

Welke nadelen brengt traprenovatie met PVC met zich mee?

Het is vanzelfsprekend dat er niet alleen maar voordelen zijn verbonden aan het gebruik van PVC als materiaal bij het renoveren van de trap in je woning. Een potentieel nadeel waar je rekening mee dient te houden is bijvoorbeeld terug te vinden in het feit dat PVC verkrijgbaar is in verschillende kwaliteiten. Dit betekent dat het altijd van belang is om goed na te gaan op welke kwaliteit je precies bij welke aanbieder kan rekenen. Het is dan ook zeker ook niet zo interessant om zomaar te kiezen voor de aanbieder die de laagste kosten hanteert. De kans dat je dan met een minderwaardig PVC wordt opgescheept is namelijk aanzienlijk. Het mag dan ook duidelijk zijn, ondanks het feit dat PVC een zeer kwalitatief materiaal is dient er wel altijd goed te worden gekeken naar het type die jij van plan bent om te kopen.

Hoeveel kost traprenovatie met PVC?

Bovenstaande brengt ons bij de kostprijs die is verbonden aan PVC traprenovatie. Er zijn meerdere punten die bepalend zijn voor de prijs die je bij een traprenovatie met PVC dient te betalen. In eerste instantie is er natuurlijk de kwaliteit van het materiaal. Bovendien is het echter ook nog eens zo dat je rekening zal willen houden met de arbeidskosten. Een trap renoveren met behulp van PVC kost wel wat tijd waardoor er aardig wat uren zullen moeten worden betaald. Omwille van deze reden kan het dan ook interessant zijn om er voor te kiezen om je traprenovatie met PVC niet uit te besteden, maar gewoon zelf te doen. In ieder geval kan je, afhankelijk van deze beslissing rekenen op de onderstaande, gemiddelde kosten.

 

Soort traprenovatie met PVC Gemiddelde kostprijs
Traprenovatie met PVC zelf doen Gemiddeld zo’n 75 euro
Traprenovatie met PVC uitbesteden Gemiddeld zo’n 125 euro

 

De bovenstaande kosten zijn voor de plaatsing van een overzettrede inclusief stootbord. Het onderlinge verschil tussen zelf je traprenovatie met PVC uitvoeren en er voor kiezen om dit uit te besteden bedraagt dus 50 euro per overzettrede en stootbord. Het mag dan ook duidelijk zijn, de handige doe-het-zelvers zullen ongetwijfeld wel wat kosten kunnen besparen.

Interessante bespaartips

Spreekt een PVC traprenovatie jou ook wel aan, maar zou je graag een mooie besparing willen realiseren op de kostprijs die er aan verbonden is? In dat geval bestaan er verschillende manieren om dit te doen. Wij hebben de meest interessante bespaartips met betrekking tot de realisatie van een PVC traprenovatie in ieder geval hieronder voor jou verzameld.

 

  • Voer je traprenovatie met PVC (deels) zelf uit

De eerste bespaartip heeft betrekking tot wie de traprenovatie met PVC uitvoert. Het is bijvoorbeeld altijd interessant om er voor te kiezen om je traprenovatie (deels) zelf uit te voeren. Heb je die mogelijkheid niet, bijvoorbeeld omdat je daarvoor niet de vereiste kennis voor handen hebt? In dat geval is het interessant om te kiezen voor een vakman in traprenovatie met PVC uit je eigen buurt. Op deze manier beperk je in ieder geval reeds de voorrijkosten die moeten worden betaald.

 

  • Kies voor een kwalitatief soort PVC

In eerste instantie mag het dan misschien wel interessant lijken om te kiezen voor een type PVC voor je traprenovatie welke voordeliger is in aankoop, daar staat tegenover dat het hierbij niet zelden gaat om een minder kwalitatief PVC. Hierbij is er dan ook veel sneller sprake van bijvoorbeeld krassen waardoor de uitstraling van je trap kan worden aangetast. Wil je dus met andere woorden niet alleen op korte, maar ook op lange(re) termijn geld kunnen besparen met je PVC traprenovatie? Dan is het vooral van belang om te kiezen voor een zo kwalitatief mogelijk PVC.

Traprenovatie offertes

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen bij een traprenovatie. Je doet er verstandig aan om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Via onze website kun je direct tot 4 offertes aanvragen. Geheel gratis, geheel vrijblijvend!