Traprenovatie met licht

Een traprenovatie met licht uitvoeren is het overwegen altijd waard. Veel oude(re) trappen zijn immers nog niet voorzien van verlichting. Dat is vervelend en kan in bepaalde gevallen zelfs ronduit gevaarlijk zijn. Omwille van deze reden wordt er bij het uitvoeren van een traprenovatie steeds nadrukkelijker ook rekening gehouden met de verlichting die moet worden voorzien. Dit is bovendien ook erg eenvoudig. Vroeger was het bijvoorbeeld vaak uitsluitend mogelijk om gebruik te maken van inbouwspots in de trap, maar tegenwoordig kan er eveneens gebruik worden gemaakt van speciale lichtstrips met LED-verlichting. In ieder geval, ben jij ook van plan om een traprenovatie met licht uit te voeren? In dat geval is het altijd de moeite waard om rekening te houden met de onderstaande informatie.

Waar rekening mee houden bij traprenovatie met licht?

Het spreekt voor zich dat het geen verplichting is om een traprenovatie met licht uit te voeren. Veel mensen kiezen er dan ook gewoon voor om de algemene verlichting op de gang te gebruiken voor wat het verlichten van hun trap betreft. Dat kan uiteraard een optie zijn, alleen blijkt dit in de praktijk lang niet altijd het interessantst. Het is namelijk zo dat deze algemene verlichting bijvoorbeeld ’s nachts slapende mensen kan storen. Daarnaast verbruikt het aansteken van de algemene verlichting een veel groter energieverbruik en liggen de algemene kosten gewoon (veel) hoger. Omwille van deze redenen kan het dan ook zowel financieel als praktisch interessant zijn om de voorkeur te geven aan een traprenovatie met licht.

 

Bovenstaande informatie maakt duidelijk dat het zeker en vast interessant kan zijn om er aan te denken om een traprenovatie met licht uit te voeren. Dit gezegd zijnde is het echter wel zo dat er ook een aantal zaken zijn waar je rekening mee zal willen houden. Voordat een traprenovatie met licht kan worden uitgevoerd dien je dan ook op z’n minst rekening te houden met de hieronder aangegeven aandachtspunten:

 

  1. Het soort trapverlichting waar je gebruik van wenst te maken;
  2. De kleur waar de trapverlichting over dient te beschikken;

 

De voorbije jaren wordt er bij het uitvoeren van een traprenovatie eigenlijk in het merendeel van de gevallen altijd ook voor gekozen om speciale verlichting in de trap in te bouwen. Dit niet alleen omwille van praktische redenen, maar ook omdat het financieel nog interessanter is geworden. Vroeger werden er bijvoorbeeld nog gewone halogeenspotjes in de trap geplaatst, maar tegenwoordig is er eigenlijk volledig overgestapt op LED-verlichting. Dit zorgt er voor dat het verbruik op vlak van elektriciteit voor trapverlichting nog beperkter is geworden. Zo kan er met het uitvoeren van een traprenovatie met licht nog meer worden bespaard.

Van welk soort trapverlichting gebruikmaken bij traprenovatie?

We maken een onderscheid tussen twee verschillende mogelijkheden op vlak van verlichting bij traprenovatie. In eerste instantie zijn er bijvoorbeeld de klassieke inbouwspotjes. Deze kan je per trede of om de trede plaatsen. In principe is deze optie net wat duurder in vergelijking met het plaatsen van LED-strips. Dit heeft voor een groot deel te maken met het feit dat inbouwspotjes doorgaans niet aan één, maar wel aan beide zijden worden geplaatst. Dat geldt natuurlijk niet voor een LED-strip welke in principe in het midden onder de traptrede wordt bevestigd. In ieder geval, beide opties behoren perfect tot de mogelijkheden.

Welke kleur kiezen voor de verlichting van je trap?

Wanneer je een kijkje neemt op de markt zal je meteen kunnen vaststellen dat trapverlichting tegenwoordig kan worden aangekocht in de meest uiteenlopende kleuren. Wil jij graag gebruikmaken van rode LED-verlichting op je trap? Dan is dat bijvoorbeeld perfect mogelijk. Dit gezegd zijnde spreekt het natuurlijk voor zich dat dit een keuze is welke in de praktijk niet zo vaak wordt gemaakt, in tegendeel. De twee populairste kleuren zijn dan ook gewoon wit en blauw. Welke kleur nu voor jou precies het meest geschikt is, is steeds afhankelijk van niet alleen jouw persoonlijke voorkeur, maar ook het type interieur waarover je beschikt. Wil je graag een knusse en warme uitstraling geven aan je trap? In dat geval zal de keuze voor wit licht al snel zijn gemaakt. Heb jij echter een modern of een industrieel interieur? Dan zal de keuze voor blauw licht weer het meest voor de hand liggend zijn.

Hoeveel bedragen de kosten voor traprenovatie met licht?

Belangrijk om rekening mee te houden wanneer je traprenovatie met licht wenst uit te laten voeren zijn het aantal treden waar je trap uit bestaat. Veel mensen staan hier niet bij stil, maar spotjes worden bijvoorbeeld ofwel in elke traptrede ofwel om de traptrede geplaatst. In het geval van een LED-strip wordt er in principe gekozen om deze onder elke traptrede aan te brengen. Met andere woorden, hoe groter de trap is, des te meer verlichting er dient te worden geplaatst. Het spreekt voor zich dat ook de kosten hierdoor stevig kunnen oplopen. In ieder geval, wil jij traprenovatie met licht laten uitvoeren? Dan kan je rekening houden met de gemiddelde kosten zoals aangegeven in de hieronder terug te vinden prijstabel.

 

Extra bij traprenovatie Gemiddelde kostprijs
Traprenovatie met licht Gemiddeld tussen 325 & 525 euro

 

Bovenstaande kostprijs geldt voor een volledige trap bestaande uit ongeveer 13 treden. Er kan voor deze kostprijs een keuze worden gemaakt tussen inbouwspots evenals LED-strips. Het is uiteraard aan jou zelf om te bepalen welke van deze beide opties je het meest aanspreekt.

Bespaar tot wel 30% op je traprenovatie met licht!

Ben jij ook geïnteresseerd in het laten uitvoeren van traprenovatie met licht? Wil je er echter absoluut zeker van zijn dat je dit gerealiseerd kan krijgen tegen een zo laag mogelijke prijs? In dat geval is het altijd een aanrader om er voor te kiezen om verschillende offertes bij meerdere partijen op te vragen. Door deze offertes bij ontvangst met elkaar te vergelijken en er de voordeligste tussenuit te halen kan je met een beetje geluk tot wel 30% besparen! Het mag dan ook duidelijk zijn, ga zeker niet zomaar met het eerste, het beste bedrijf in zee wanneer je een traprenovatie met licht wenst uit te laten voeren.

 

Traprenovatie offertes

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen bij een traprenovatie. Je doet er verstandig aan om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Via onze website kun je direct tot 4 offertes aanvragen. Geheel gratis, geheel vrijblijvend!