Traprenovatie met antislip

Ondanks het feit dat het uiteraard van belang is dat je trap er goed uitziet spreekt het voor zich dat de veiligheid van een trap altijd moet primeren. Omwille van deze reden is het altijd van belang om voldoende rekening te houden met de mogelijkheden die op vlak van antislip voor handen zijn. Veel mensen houden hier geen of in ieder geval onvoldoende reden mee waardoor er vaak gevaarlijke situaties kunnen ontstaan op de trap. Ben jij ook op zoek naar mogelijkheden om het gebruik van jouw trap veilig(er) te maken en kijk je daarvoor in de richting van antislip? In dat geval is het steeds de moeite waard om rekening te houden met de hieronder aangegeven informatie.

Waarom is traprenovatie met antislip zo belangrijk?

Wanneer het moment is aangebroken dat je een traprenovatie gaat laten uitvoeren komen er ongetwijfeld heel veel verschillende zaken op je af. Toch is antislip misschien wel één van de belangrijkste punten om rekening mee te houden. Dit geldt niet in het minst voor mensen die bijvoorbeeld vaak op hun sokken de trap op- en aflopen. De kans dat je dan op een zeker ogenblik onderuit gaat is namelijk meer dan aanzienlijk. Een goede antislip zorgt er echter voor dat dit risico in één klap aanzienlijk kleiner wordt gemaakt. Bovendien is het ook nog eens zo dat dit helemaal niet veel geld hoeft te kosten, in tegendeel zelfs.

Hoe traprenovatie met antislip realiseren?

Bovenstaande maakt dus duidelijk dat het altijd belangrijk is om bij het uitvoeren van een traprenovatie rekening te houden met de antislip-eigenschappen die al dan niet worden gerealiseerd. Wat veel mensen niet weten is dat dit op verschillende manieren kan gebeuren. We maken op dit vlak bijvoorbeeld een onderscheid tussen het materiaal welke wordt gebruikt voor de traprenovatie die wellicht uit zichzelf reeds over antislip-eigenschappen beschikt en bijvoorbeeld speciale antislipmaterialen zoals antislip strips. We hebben in ieder geval de verschillende mogelijkheden even uitgebreid voor je op een rijtje gezet.

1.) Kies voor materialen met natuurlijke antislip

In eerste instantie is het altijd de moeite waard om te kijken naar materialen die van nature over een bepaalde antislipfunctie beschikken. Net omwille van deze reden kiezen veel mensen er bijvoorbeeld in eerste instantie voor om een trap van beton te laten realiseren in hun woning. Ondanks het feit dat kiezen voor materialen die beschikken over een natuurlijke antislipwerking in de basis zeker en vast interessant is moet het gezegd dat dit alleen vaak niet voldoende is. Op het ogenblik dat er bijvoorbeeld een bepaalde vloeistof op de trap wordt gemorst kan dit er namelijk zomaar voor zorgen dat een in de basis prima antislipmateriaal opeens toch een behoorlijk stuk gladder wordt met alle gevolgen en risico’s van dien.

2.) Maak gebruik van trapmatten

Wilt u er zeker van zijn dat je jouw trap van een beetje extra antislip kan voorzien? In dat geval kan het altijd interessant zijn om daarvoor te kijken in de richting van zogenaamde ‘trapmatten’. Dit kan bovendien interessant zijn omwille van verschillende redenen. In eerste instantie mogen trapmatten dan wel zorgen voor een extra antislip, daarnaast kunnen ze ook de uitstraling van je trap nagenoeg volledig aan je wens(en) aanpassen. Het mag dan ook duidelijk zijn, wil je graag op een eenvoudige en efficiënte manier de uitstraling van je trap verbeteren en tegelijkertijd ook zorgen voor een verbeterde antislip? In dat geval is het altijd de moeite waard om daarvoor te kijken in de richting van het gebruik van trapmatten.

3.) Antislip strips, de oplossing voor alle situaties

De derde en laatste mogelijkheid is terug te vinden onder de vorm van de zogenaamde antislip strips. Het betreft hier speciale strips die zeer eenvoudig op de traptreden aangebracht kunnen worden. De strips worden in de praktijk altijd per meter aangekocht en staan er om bekend zeer voordelig te zijn. Wanneer je dus met andere woorden op zoek bent naar een mogelijkheid om met een beperkt budget je trap te voorzien van antislip-eigenschappen is het wellicht het interessantst om daarvoor te kijken in de richting van antislip strips.

Hoeveel kost traprenovatie met antislip?

De kostprijs die je moet betalen voor het realiseren van antislip bij je traprenovatie is uiteraard altijd afhankelijk van de aard van de antislip waarvoor je kiest. Maak je gebruik van een speciaal materiaal voor het realiseren van de antislip? In dat geval zal je uiteraard in het bijzonder rekening moeten houden met de kostprijs waar het materiaal over beschikt. Daarnaast zijn er echter ook nog andere mogelijkheden zoals hierboven aangegeven. De kosten die voor trapmatten en antislip strips worden aangerekend zijn terug te vinden in de hieronder geplaatste prijstabel.

 

Type antislip bij traprenovatie Gemiddelde kostprijs
Gebruik van antislipstrips Tussen 5 & 15 euro per meter
Gebruik van trapmatten Tussen 25 & 60 euro per mat

 

Hou er uiteraard rekening mee dat de kostprijs van de verschillende antislip-oplossingen die op de markt zijn terug te vinden aanzienlijke verschillen kunnen vertonen afhankelijk van de partij die ze verkoopt. Omwille van deze reden is het altijd een aanrader om even goed de prijzen van de antislip-oplossingen bij de verschillende shops te overlopen en ten opzichte van elkaar te vergelijken. Op deze manier kan het namelijk zomaar gebeuren dat je in de praktijk tot wel 30% zal kunnen besparen op de antislip-oplossing voor jouw trap.

Vergeet ook de andere veiligheidsvoorzieningen niet!

Bij het uitvoeren van een traprenovatie rekening houden met antislip-eigenschappen is één ding, maar er is natuurlijk meer. Alleen antislip voorzien zal in de praktijk je trap namelijk nooit honderd procent veilig maken. Om dit te kunnen realiseren dien je dan ook bijvoorbeeld te kijken in de richting van de plaatsing van een trapleuning. Veel mensen houden hier bij het uitvoeren van een traprenovatie geen rekening mee en hebben daar achteraf flink spijt van. Het mag dan ook duidelijk zijn, wil jij er ook echt honderd procent zeker van zijn dat je kan genieten van een echt honderd procent veilige trap? Dan is het zeker en vast ook een aanrader om een trapleuning te voorzien. Dit is reeds mogelijk voor een prijs van tussen de 50 en 100 euro voor de volledige trap.

Traprenovatie offertes

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen bij een traprenovatie. Je doet er verstandig aan om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Via onze website kun je direct tot 4 offertes aanvragen. Geheel gratis, geheel vrijblijvend!