Traprenovatie Lijm

Veel mensen denken een behoorlijk lange tijd na over het al dan niet (laten) renoveren van hun trap. Wanneer de kogel dan uiteindelijk door de kerk is spreekt het voor zich dat je wil kunnen rekenen op een onberispelijk eindresultaat. Je trap dient er bovendien niet alleen goed uit te zien, daarnaast moet hij natuurlijk ook veilig zijn in gebruik. Op het ogenblik dat je de keuze hebt gemaakt om gebruik te maken van overzettreden dient er rekening mee te worden gehouden dat de keuze van de lijm van bijzonder grote invloed zal zijn op het uiteindelijke resultaat. De nieuwe treden moeten uiteraard stevig op de bestaande trap worden aangebracht. In ieder geval, ben jij op zoek naar concrete informatie over het gebruik van lijm bij jouw traprenovatie? Dan kan de informatie op deze pagina je ongetwijfeld verder helpen!

Het belang van een goede traprenovatie lijm

Mensen staan er vaak veel te weinig bij stil, maar het is wel degelijk erg belangrijk om gebruik te maken van een goede traprenovatie lijm. Bij het aanbrengen van trapbekleding dient er namelijk met verschillende factoren rekening te worden gehouden. Een goed hechtende, kwalitatieve lijm is bijvoorbeeld niet alleen belangrijk omdat je alleen op deze manier zeker kan zijn van een mooie uitstraling, daarnaast is het ook nog eens van cruciaal belang voor de veiligheid waarmee gebruik kan worden gemaakt van de trap. Wordt er gebruik gemaakt van een slechte traprenovatie lijm en komt de trapbekleding daardoor los te zitten? Dan is het zomaar mogelijk dat er daardoor een zeer gevaarlijke situatie zal ontstaan welke je natuurlijk het liefst van allemaal zal willen voorkomen.

 

Er zijn op de markt natuurlijk heel wat verschillende soorten lijm terug te vinden waar je voor je traprenovatie gebruik van kan maken. Bij het maken van je keuze is het altijd een goed idee om te kiezen voor een lijm welke specifiek is ontwikkeld voor het verlijmen van trapbekleding. Een bekend voorbeeld van een dergelijke lijm is de ‘Soudal Fix All High Tack’. Het betreft hier een bijzonder sterke lijmkit weke zich kenmerkt door een extreem hoge aanvangshechting. Dit maakt ze uitstekend geschikt voor zware bouwmaterialen op alle ondergronden en bovendien ook nog eens in alle omstandigheden. Ga je jouw trapbekleding zelf verlijmen? Vergeet dan niet om altijd te beginnen bij de bovenste traptrede!

Hoeveel bedragen de kosten voor traprenovatie lijm?

Wanneer je een kijkje neemt op de markt zal je al snel kunnen vaststellen dat er tal van verschillende soorten traprenovatie lijm op terug te vinden zijn. Voordat je kiest voor een bepaald type van lijm is het altijd van belang om er rekening mee te houden dat de kwaliteit van de traprenovatie lijm onderling aanzienlijk kan verschillen. Ga dus zeker niet automatisch voor de goedkoopste lijm en kijk vooral goed naar de kwaliteit en de degelijkheid waar de lijm van je keuze over beschikt. Traprenovatie lijm is zoals eerder reeds aangegeven namelijk niet iets waar je graag op zal willen besparen, in tegendeel. Ben je benieuwd naar hoeveel de gemiddelde kosten van traprenovatie lijm precies bedragen? In dat geval geeft de onderstaande prijstabel je daar ongetwijfeld reeds een bepaald beeld van.

 

Type product voor traprenovatie Gemiddelde kostprijs
Traprenovatie lijm Gemiddeld tussen de 5 & 7,50 euro per stuk

 

Door rekening te houden met de bovenstaande kostprijs kan je in principe een koker in huis halen welke beschikt over een inhoud van 310 ml. Deze inhoud is voldoende om 2 traptreden evenals 4 stootborden mee te lijmen. Voordat je over te gaat tot het bestellen van een bepaalde traprenovatie lijm is het in ieder geval altijd een goed idee om even de ervaringen van eventuele voorgaande gebruikers met de lijm in kwestie te bekijken. Op deze manier kan je er namelijk pas echt honderd procent zeker van zijn dat je geen foute keuze maakt.

Maak niet meteen gebruik van lijm bij traprenovatie

Een bijzonder vaak gemaakte fout bij mensen die hun trap willen renoveren met behulp van nieuwe trapbekleding heeft betrekking tot het feit dat ze meteen gebruikmaken van lijm. Het is in de praktijk echter altijd veel interessanter om eerst even tape te gebruiken. Op deze manier kan er namelijk worden getest of de bekleding wel goed past. Blijkt dat dit niet het geval is? Dan kan ze zonder probleem terug worden verwijderd zonder dat je moet beginnen met lijmresten weg te halen. In het bijzonder wanneer je dus met andere woorden nog een beetje twijfels hebt over het soort trapbekleding waar je gebruik van gaat maken is het altijd de moeite waard om eerst even tape te gebruiken bij het aanbrengen van de trapbekleding.

Interessante bespaartips

Zoals op deze pagina reeds aangegeven is het nooit een goed idee om te proberen besparen op de traprenovatie lijm die je gaat kopen. Dit niet in het minst omdat een dergelijke besparing zomaar ten koste kan gaan van de kwaliteit van de lijm en dat wil je absoluut niet. Gelukkig bestaan er ook verschillende manieren om te besparen op de aankoop van je traprenovatie lijm zonder dat er kwaliteitsverlies moet worden geleden.

 

  • Breng zelf de lijm aan voor de trapbekleding

De eerste bespaartip richt zich niet zozeer op het kopen van de traprenovatie lijm, maar wel op de manier waarop ze wordt aangebracht. Wil jij namelijk graag kunnen besparen op de lijm gerelateerde werkzaamheden met betrekking tot jouw traprenovatie? In dat geval is het altijd de moeite waard om zelf de lijm aan te brengen voor het plaatsen van de trapbekleding. Zo kan je ongetwijfeld heel wat besparen op de arbeidskosten die zijn verbonden aan dit karwei.

 

  • Vergelijk de traprenovatie lijm bij verschillende verkopers

Het spreekt voor zich dat de prijs die wordt gevraagd voor een bepaald type van traprenovatie lijm niet bij elke verkoper dezelfde is, in tegendeel. Omwille van deze reden loont het altijd de moeite om even de prijs bij verschillende winkels of verkopers te vergelijken. Op deze manier kan je zeer eenvoudig en zonder verlies aan kwaliteit besparen op de aankoop van jouw traprenovatie lijm.

Traprenovatie offertes

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen bij een traprenovatie. Je doet er verstandig aan om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Via onze website kun je direct tot 4 offertes aanvragen. Geheel gratis, geheel vrijblijvend!