Traprenovatie laten doen

Heb je een trap in je woning welke dringend toe is aan een grondige renovatie? In een dergelijke situatie beschik je over twee mogelijkheden. Je kan er in eerste instantie voor kiezen om de renovatie voor je eigen rekening te nemen. Dat lijkt op het eerste zicht interessant omdat er lage kosten aan verbonden zijn, maar anderzijds is het wel zo dat lang niet iedereen hiervoor over de vereiste kennis beschikt, in tegendeel. Omwille van deze reden is een traprenovatie laten doen door een echte vakman eigenlijk altijd het meest aangewezen. Wil jij hier graag meer over te weten komen en ben je benieuwd welke kosten dit met zich meebrengt? In dat geval kan de onderstaande informatie je daarbij zeker van dienst zijn!

Waarom je traprenovatie laten doen?

Het merendeel van de mensen kiest er bewust voor om hun traprenovatie te laten doen door een echte vakman. Dat lijkt op het eerste zicht natuurlijk wat minder interessant omdat hier hogere kosten aan verbonden zijn. In de praktijk is echter zo dat er hier wel degelijk enkele niet onbelangrijke voordelen aan verbonden zijn. Wij hebben de belangrijkste voordelen even voor je opgelijst met behulp van het hieronder terug te vinden overzicht.

 

  1. Je bent verzekerd van een echt correcte uitvoering van je traprenovatie;
  2. Je weet precies over welke mogelijkheden je beschikt en welke niet;
  3. Je hoeft zelf geen tijd in het uitvoeren van je traprenovatie te investeren;
  4. Je kan vaak ook alle vereiste materialen meteen bestellen bij de vakman;

 

Op het eerste zicht mag het dan wel financieel interessant lijken om de renovatie van je trap zelf te doen, in de praktijk pakt dit toch vaak anders uit. Dit heeft alles te maken met het feit dat veel mensen over onvoldoende kennis en ervaring beschikken om hun traprenovatie zelf uit te voeren. Het gevolg daarvan is dan ook dat men vaak helemaal niet tevreden is over het eindresultaat dat werd gerealiseerd. Het gebeurt dan ook niet zelden dat er in deze situatie alsnog voor wordt gekozen om een beroep te doen op een vakman. In de praktijk zorgt dit er echter uiteraard voor dat je eigenlijk met dubbele kosten wordt geconfronteerd.

Hoeveel kost je traprenovatie laten doen?

Wanneer je er voor kiest om je traprenovatie uit te besteden aan een echte vakman spreekt het voor zich dat je hiervoor altijd een bepaald bedrag meer zal moeten betalen dan bij een doe-het-zelf oplossing het geval zou zijn. Dit gezegd zijnde is het echter zo dat de kostprijs die je moet betalen steeds aanzienlijk wordt beïnvloed door verschillende keuzes die je maakt. De belangrijkste keuze op dit vlak is terug te vinden in het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt. De keuze voor laminaat brengt bijvoorbeeld de laagste kosten met zich mee terwijl er aan een eiken afwerking de hoogste kosten zijn verbonden.

 

Eveneens niet onbelangrijk om rekening mee te houden is het karakter waar de trap over beschikt. Het spreekt voor zich dat een rechte, open trap steeds de meest voordelige keuze is. Het is echter ook mogelijk dat er sprake is van een open trap met een kwart of een gesloten trap met een kwart. In deze twee gevallen dient er rekening te worden gehouden met een bepaalde meerprijs welke moet worden betaald. In ieder geval, de gemiddelde kosten voor het uitbesteden van je traprenovatie zijn terug te vinden in de onderstaande prijstabel.

 

Soort traprenovatie Gemiddelde kostprijs
Een standaard, voordelige traprenovatie Gemiddeld 750 euro incl. montage
Een gemiddelde traprenovatie Gemiddeld 1.250 euro incl. montage
Een dure traprenovatie Gemiddeld 4.500 euro incl. montage

Hou rekening met eventuele opties

Naast de bovenstaande kosten is het ook altijd belangrijk om rekening te houden met eventuele opties die je wil gaan toepassen bij je traprenovatie. Moet er bijvoorbeeld nieuwe verlichting worden voorzien en wil je gebruikmaken van antislip op je trap? In dat geval zijn dit slechts enkele van de vele mogelijke opties die een meerprijs met zich mee zullen brengen op de uiteindelijke factuur van jouw traprenovatie.

Interessante bespaartips

Wil jij ook je traprenovatie laten doen? In dat geval spreekt het voor zich dat je op verschillende manieren kan besparen op de kosten waar je in deze situatie mee zal worden geconfronteerd. Veel mensen schrikken namelijk even wanneer ze vernemen hoeveel een traprenovatie laten doen in de praktijk kan kosten. Je hoeft in principe echter helemaal nergens bang voor te zijn, in tegendeel. Door rekening te houden met de hieronder geplaatste, interessante bespaartips is het mogelijk om een mooi bedrag te besparen op het uitbesteden van de traprenovatie voor in jouw woning.

 

  • Kies voor een vakman uit je eigen buurt

Een traprenovatie laten doen betekent in eerste instantie natuurlijk dat je op zoek zal moeten gaan naar een geschikte vakman. Verspreid over Nederland zijn er heel veel verschillende vakmannen terug te vinden waar je een beroep op kan doen. Het loont echter vaak de moeite om een vakman uit je eigen buurt onder de arm te nemen. Op deze manier kan je er namelijk voor zorgen dat de zogenaamde voorrijkosten die je moet betalen zo beperkt mogelijk kunnen worden gehouden.

 

  • Probeer de vakman een handje te helpen

Wil je, je traprenovatie laten doen, maar ben je tegelijkertijd toch op zoek naar een mogelijkheid om het prijskaartje van dit werk enigszins te drukken? In dat geval kan het de moeite waard zijn om de vakman een handje te helpen. Vraag hem dus gerust waar je hem bij kan helpen en tracht op die manier de arbeidskost voor het uitvoeren van jouw traprenovatie alsnog enigszins te drukken.

 

  • Het claimen van een kwantumkorting

Bij je traprenovatie laten doen kan je in bepaalde gevallen aanspraak maken op een zogenaamde kwantumkorting. Het is mogelijk om een kwantumkorting te verkrijgen op het ogenblik dat je bijvoorbeeld meer dan één trap laat renoveren. Dit zorgt er voor dat de vakman minder (verplaatsings)kosten dient te maken en daar profiteer ook jij als klant van. Een kwantumkorting bij traprenovatie kan al snel oplopen tot zo’n 10 procent op de totale kostprijs.

Traprenovatie offertes

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen bij een traprenovatie. Je doet er verstandig aan om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Via onze website kun je direct tot 4 offertes aanvragen. Geheel gratis, geheel vrijblijvend!