Traprenovatie Ideeën

Door de jaren heen zijn er heel veel verschillende nieuwe mogelijkheden op vlak van traprenovatie op de markt verschenen. Dit is ook één van de belangrijkste redenen waarom steeds meer mensen er vandaag de dag de voorkeur aan geven om een traprenovatie uit te laten voeren in plaats van zomaar een compleet nieuwe trap te plaatsen. Net het feit dat er zoveel nieuwe mogelijkheden op de markt zijn verschenen heeft er echter ook voor gezorgd dat mensen soms door de bomen het bos niet meer zien. Ben jij daarom op zoek naar interessante, kwalitatieve en waarschijnlijk ook betaalbare traprenovatie ideeën? In dat geval is het altijd de moeite waard om de traprenovatie ideeën die zijn terug te vinden hier op deze pagina even grondig door te nemen. Zo zie je geen enkele interessante optie over het hoofd.

Idee 1: Tegels gebruiken bij traprenovatie

Op het ogenblik dat je een traprenovatie gaat uitvoeren zijn er heel wat verschillende materialen waar je aan kan denken. De kans is echter groot dat tegels niet meteen je eerste idee zullen zijn. Toch is het perfect mogelijk om met behulp van tegels een eenvoudige make-over te geven aan je trap. Tegels zijn dan ook in de praktijk niet alleen verkrijgbaar in verschillende kleuren en afmetingen, daarnaast kunnen ze ook voorzien zijn van uiteenlopende printjes. Wil je graag kiezen voor een echt vernieuwende look voor je traprenovatie? In dat geval kan je zomaar kijken in de richting van een (gedurfd) mozaïekpatroon.

Natuurstenen traprenovatie

Idee 2: Zwart op zwart? Waarom niet?!

Het merendeel van de mensen geeft de voorkeur aan om een trap te voorzien van een rustige en vaak ook lichte kleur. Het is dan ook niet voor niets dat door de jaren heen bijvoorbeeld een witte trap steeds populairder is geworden. Dat is ergens begrijpelijk, maar ook een beetje jammer. Het is namelijk zo dat een donkere trap bijzonder stijlvol kan zijn. Heb je bijvoorbeeld een woning waarbij er sprake is van witte muren? Durf dan zeker eens te kijken in de richting van een donkergrijze, donkerbruine of een zwarte trap. Durf je dit aan? Dan zou het ook altijd interessant kunnen zijn om bijvoorbeeld te kijken in de richting van een betonlook afwerking.

Idee 3: Het plaatsen van nieuwe, houten overzettreden

Wil je niet alleen graag de uitstraling van je trap vernieuwen, maar moet er eigenlijk ook gewoon een grondige renovatie worden uitgevoerd? In dat geval is het altijd een idee om de overzettreden te vervangen. Het plaatsen van nieuwe overzettreden neemt niet veel tijd in beslag en bovendien is het ook nog eens zo dat je op deze manier terug de beschikking krijgt over een fraai uitziende en bovendien ook lekker stevige trap. Wat de keuze voor nieuwe overzettreden van hout nog interessanter maakt is dat houten treden zorgen voor een landelijke look. Deze komt tot haar recht in een groot aantal verschillende interieurs.

oude trap schuren

Idee 4: Kies voor een extra opvallende traprenovatie

Heb je er nog maar recent voor gekozen om je trap te (laten) renoveren, maar moet ze toch nog een extra upgrade krijgen? Dat kan. Je zou er wat dit betreft voor kunnen kiezen om te kijken in de richting van LED-verlichting. Dit type van verlichting brengt niet alleen extra sfeer met zich mee, daarnaast zorgt ze ook nog eens voor meer veiligheid. Plaats de lichtjes bij voorkeur onder de traptreden, op de treden of in de muur. Op deze manier zullen ze er voor zorgen dat jouw trap nog opvallender zal worden.

Trap renoveren

Idee 5: Krijtbord trappen, een topper voor de kinderen

Ben jij op zoek naar een mogelijkheid om een echt creatieve trap in je woning te realiseren? In dat geval zou je er voor kunnen kiezen om gebruik te maken van zogenaamde krijtbord traptreden. Door middels een traprenovatie een hippe ‘chalkboard’ trap te realiseren kan je in principe vele verschillende kanten uit. Dit betekent dat je er voor kan kiezen om je traptreden te versieren met inspiratievolle quotes, maar daarnaast kan je er ook voor kiezen om gedichten aan te brengen evenals verschillende tekeningen. Een andere leuke manier om je trap te decoreren is door middel van de namen van dierbaren. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, voor creatievelingen is kiezen voor een krijtbord traprenovatie zeker een aanrader.

Idee 6: Combineer de meest uiteenlopende kleuren

Mensen proberen op tal van verschillende manieren om meer kleur in hun huis te brengen. Dit betekent veelal dat ze bijvoorbeeld kiezen voor opvallende meubels of fel gekleurde muren, maar heb je er ook al eens aan gedacht om je trap te voorzien van verschillende kleuren? Op het ogenblik dat je er voor kiest om jouw traptreden in de meest uiteenlopende kleuren te schilderen dien je wel goed rekening te houden met het soort materiaal waar gebruik van wordt gemaakt. Kan je zelf het beste materiaal niet onderscheiden van de rest? Dan is het altijd van belang om hiervoor de hulp in te roepen van een professional. Het gebruik van de verkeerde verf kan niet alleen nefast zijn voor het eindresultaat van je traprenovatie, daarnaast is het ook zomaar mogelijk dat het je trap onveilig kan maken. Het spreekt voor zich dat dit absoluut niet de bedoeling kan zijn, in tegendeel.

Idee 7: Ontdek het bijzondere ‘Ombre Effect’

Voor veel mensen is het niet zozeer noodzakelijk dat hun trap opvalt, ze willen gewoon dat ze over een bijzondere uitstraling beschikt. Wat dit betreft is de laatste tip van deze reeks eigenlijk een beetje aanvulling op het voorgaande idee. Je kan er namelijk ook voor kiezen om het zogenaamde ‘Ombre Effect’ te realiseren. In dit geval wordt de focus gelegd op het realiseren van een kleurverloop. Van welke kleur je hiervoor gebruik gaat maken is in principe afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Je moet er wel rekening mee houden dat er een voldoende kleurverloop kan worden gerealiseerd. Is dat niet het geval? Dan zal het effect van jouw traprenovatie waarschijnlijk niet helemaal de vooropgestelde verwachtingen weten in te lossen, in tegendeel. Hoe dan ook zorgen de verschillende ideeën die op deze pagina zijn terug te vinden er voor dat je op de meest uiteenlopende manieren een werkelijk sublieme traprenovatie kan realiseren.

 

Traprenovatie offertes

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen bij een traprenovatie. Je doet er verstandig aan om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Via onze website kun je direct tot 4 offertes aanvragen. Geheel gratis, geheel vrijblijvend!