Traprenovatie HPL

Eén van de belangrijkste redenen waarom veel mensen er voor kiezen om hun trap te laten renoveren is omdat ze op die manier te maken krijgen met veel minder overlast. Het laten plaatsen van een volledig nieuwe trap neemt heel wat werkdagen in beslag en brengt uiteraard een enorme hoeveelheid aan overlast met zich mee. Dat geldt niet voor traprenovatie. Dit is in het bijzonder het geval wanneer er voor wordt gekozen voor traprenovatie met HPL. In dit geval wordt er gebruik gemaakt van overzettreden die zijn gemaakt van kunststof. Het voordeel hiervan is niet alleen dat je kan rekenen op een mooie afwerking van je trap, daarnaast kan de renovatie ook steeds binnen één enkele werkdag worden uitgevoerd. Zo sla je twee vliegen in één klap! Wil jij graag ook meer te weten komen over traprenovatie HPL? Lees dan snel even de informatie welke is terug te vinden op deze pagina!

De voordelen van traprenovatie HPL

Dat HPL een materiaal is welke voor traprenovatie door de jaren heen steeds populairder is geworden is ongetwijfeld te danken aan de vele, interessante voordelen die er aan verbonden zijn. In eerste instantie beschikt ze bijvoorbeeld over een zeer sterke toplaag welke is voorzien van een aluminium legering. Dit maakt dat de traptreden over zeer krachtige eigenschappen beschikken. Ze zijn dan ook niet alleen stootvast, maar ook krasbestendig evenals slijtvast. Wil je dus met andere woorden kiezen voor een traprenovatie waar je vele jaren lang genot van zal ondervinden? Dan is de keuze voor traprenovatie met HPL doorgaans al snel gemaakt.

Buiten de bovenstaande voordelen is het eveneens zo dat je bij traprenovatie HPL kan rekenen op een uitstekende veiligheid. Niet alleen zorgt de aluminium levering voor een antislip werking, daarnaast is het ook nog eens zo dat het materiaal er om bekend staat brandvertragend te werken. Een ander voordeel is terug te vinden in de onderhoudsvriendelijke eigenschappen van een trap die is gerenoveerd met HPL. Er is dan ook helemaal geen onderhoud vereist voor wat het schuren en schilderen van de trap betreft.

Wat zijn de nadelen van traprenovatie HPL?

In principe zijn er niet echt nadelen verbonden aan het gebruik van HPL bij het laten uitvoeren van een traprenovatie. Je beschikt naast de aangehaalde voordelen dan ook bijvoorbeeld steeds over de mogelijkheid om de traprenovatie uit te laten voeren in een kleur naar keuze. Dit zorgt er voor dat ze zich uitstekend leent om geïntegreerd te worden in elk interieur. Het enige mogelijke nadeel waar je rekening mee moet houden is dat HPL een materiaal is welke niet door iedereen als favoriet zal worden beschouwd voor traprenovatie. Ben jij eerder iemand die houdt van bijvoorbeeld de uitstraling van eikenhout of wil je een strakke, moderne trap in glas realiseren? In dat geval is de kans natuurlijk groot dat je er uiteindelijk niet voor zal kiezen om gebruik te maken van HPL voor het uitvoeren van traprenovatie.

Hoeveel bedragen de kosten voor traprenovatie HPL?

Alle voordelen die zijn verbonden aan traprenovatie HPL zijn natuurlijk zeer interessant om te weten. Het is echter zo dat je uiteraard ook rekening zal willen houden met de kostprijs die aan HPL traprenovatie is verbonden. Wat de kosten betreft kan je gemiddeld rekening houden met de gemiddelde tarieven zoals aangegeven in de hieronder terug te vinden prijstabel.

Type traprenovatie HPL Gemiddelde kostprijs
Traprenovatie HPL bij een open trap Vanaf gemiddeld ongeveer 1.700 euro
Traprenovatie HPL bij een gesloten trap Vanaf gemiddeld ongeveer 2.500 euro

Ondanks het feit dat het gebruikte materiaal bij een traprenovatie HPL uiteraard steeds hetzelfde is geldt dit niet voor bijvoorbeeld de constructie waar de trap over beschikt. Deze kan in de praktijk zelfs een niet onaanzienlijke meerprijs met zich meebrengen. Is er sprake van de renovatie van een open trap met HPL? In dat geval liggen de kosten zoals hierboven aangegeven heel wat lager in vergelijking met traprenovatie bij een gesloten trap. Hoeveel budget je precies dient te voorzien is hier dan ook steeds sterk van afhankelijk.

De prijsopbouw van traprenovatie HPL

Voordat je je traprenovatie HPL zal laten uitvoeren is het natuurlijk ook belangrijk dat je weet hoe de prijsopbouw er precies uitziet. Deze bestaat uit twee delen. In eerste instantie zijn er de arbeidskosten om rekening mee te houden. Deze kosten nemen veruit het grootste deel van de taart in beslag. Ze is dan ook gelegen op zo’n 67 procent van de totale kostprijs. De overgebleven 33 procent dient te worden betaald voor het aanschaffen van de vereiste materialen. Wil je dus met andere woorden graag een besparing realiseren op jouw traprenovatie HPL? In dat geval zal je vooral de focus willen leggen op de arbeidskosten die zijn verbonden aan het (laten) uitvoeren van traprenovatie HPL.

Bespaar tot wel 30% extra op jouw traprenovatie met HPL!

De prijsinformatie die is terug te vinden eerder op deze pagina heeft reeds duidelijk gemaakt dat HPL een prijs-kwaliteit uitstekend materiaal is. Ondanks het toegankelijke prijskaartje welke aan dit materiaal is verbonden moet het wel gezegd dat er altijd nog extra mogelijkheden bestaan om te besparen en dus jouw traprenovatie met HPL nog voordeliger te doen uitvallen. Hoe dat precies kan worden gerealiseerd? Zeer eenvoudig, bijvoorbeeld door er voor te kiezen om offertes voor je traprenovatie HPL aan te vragen bij verschillende bedrijven. Door de ontvangen offertes daarna ten opzichte van elkaar te vergelijken zal je kunnen concluderen dat je zonder al teveel problemen een besparing zal kunnen realiseren die kan oplopen tot wel 30% op de standaard kostprijs van jouw traprenovatie HPL.

Traprenovatie offertes

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen bij een traprenovatie. Je doet er verstandig aan om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Via onze website kun je direct tot 4 offertes aanvragen. Geheel gratis, geheel vrijblijvend!