Traprenovatie Grind

Beschik jij in je woning over een trap welke is bekleed met grijs-zwarte, stenen korreltjes? In dat geval is de kans groot dat je te maken hebt met een trap die is vervaardigd uit grind. Dat is geen probleem, zolang er maar niet aan de trap wordt geraakt. Op het ogenblik dat je beslist om een traprenovatie door te voeren kan dit materiaal weerstand gaan bieden. Betekent dit dat een trap met grind renoveren niet tot de mogelijkheden behoort? Wordt je hierdoor bovendien gedwongen door te kiezen voor de veel duurdere plaatsing van een compleet nieuwe trap? Niet perse. Er zijn namelijk tegenwoordig op de markt ook heel wat interessante oplossingen beschikbaar die gebruikmaken van siergrind. Wil jij hier graag meer over te weten komen? Dan ben je op deze pagina alvast aan het juiste adres!

oude trap schuren

Aandachtspunten bij trap met grind

Het is algemeen bekend dat een trap met grind niet uitstekend scoort op vlak van gebruiksvriendelijkheid. Dit heeft alles te maken met het feit dat er aan het materiaal enkele toch niet onbelangrijke nadelen verbonden zijn. Ben jij met andere woorden van plan om een traprenovatie met grind te realiseren? In dat geval doe je er goed aan om rekening te houden met de hieronder terug te vinden nadelen.

  • Een trap met grind is gevoelig voor niet alleen scheurtjes, maar ook putjes evenals andere beschadigingen;
  • Een trap welke is gerenoveerd met grind voelt niet alleen hard, maar ook koud aan, aan de voeten;
  • Een trap die bestaat uit grind is niet zo eenvoudig te onderhouden;
  • Een trap met grind valt niet zomaar te verwijderen;

In het bijzonder dit laatste punt zorgt er voor dat een bestaande trap met grind vervangen of renoveren een niet onaanzienlijke uitdaging vormt. Dit niet in het minst omdat de vloer of trap die bestaat uit grind met de hand moet worden verwijderd. Bovendien dien je eveneens rekening te houden met het inschakelen van zwaar gereedschap zoals bijvoorbeeld een drilboor. Hou er dus in ieder geval altijd rekening mee dat een trap renoveren welke is opgebouwd uit grind steeds de nodige tijd in beslag zal nemen.

Waarom kiezen voor traprenovatie met grind?

Veel mensen houden van het unieke karakter waar grind over beschikt. Geldt dit ook voor jou? In dat geval spreekt het voor zich dat je er nog steeds zonder probleem voor kan kiezen om jouw trap met grind te laten renoveren met respect voor haar authentieke uitstraling. Wil je graag genieten van de uitstraling van grind, maar dan wel zonder de potentieel vervelende nadelen die er aan verbonden kunnen zijn? In dat geval kan je er ook nog altijd voor kiezen om te kiezen voor siergrind. Wil je graag de basis van je trap die bestaat uit  grind behouden, maar wil je voor de afwerking gebruikmaken van een ander materiaal? Ook dat is mogelijk.

 

Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven is het vaak erg moeilijk om de grindlaag op een trap te verwijderen. Bovendien is ook het schilderen van het grind niet aan te raden. Waar je mogelijks wel voor kan kiezen is het voorzien van een nieuwe trapbekleding. Er zijn wat dit betreft unieke trede-over-tredesystemen op de markt terug te vinden die gebruikmaken van de bestaande constructie van de trap om daar vervolgens een afwerkingsmateriaal naar keuze aan toe te voegen. Niet alleen krijgt jouw trap op deze manier terug een volledig perfecte uitstraling, daarnaast kan dit ook in geen tijd worden gerealiseerd. In principe kan jouw traprenovatie met grind op deze manier reeds binnen één enkele dag worden uitgevoerd.

Hoeveel kost traprenovatie grind?

Alvorens een traprenovatie grind uit te laten voeren is het vanzelfsprekend dat je graag een goed beeld zal willen hebben van de prijzen die je daarvoor moet betalen. Wat dit betreft bevindt je, je eigenlijk ergens in de middenmoot. Een traprenovatie grind is in de praktijk namelijk zeker niet duur, maar er zijn wel degelijk goedkopere mogelijkheden op de markt terug te vinden. In ieder geval, ben jij van plan om een traprenovatie grind uit te laten voeren, maar wil je in eerste instantie graag even wat duidelijkheid krijgen over de kostprijs waarmee je kan worden geconfronteerd? Dat kan perfect middels de hieronder terug te vinden prijstabel.

 

Soort traprenovatie grind Gemiddelde kostprijs
Standaard traprenovatie grind Gemiddeld zo’n 600 euro
Gemiddelde traprenovatie grind Gemiddeld zo’n 1.250 euro
Dure traprenovatie grind Gemiddeld zo’n 4.500 euro

 

Zoals je kan zien is het mogelijk dat de kostprijs voor traprenovatie grind niet onaanzienlijke verschillen kan vertonen. Deze verschillen zijn onder meer te danken aan het feit dat er verschillende constructies van trappen mogelijk zijn. Een rechte, open trap met grind die moet worden gerenoveerd is altijd het voordeligst. Beschik jij echter over een gesloten trap met grind welke is voorzien van (ten minste) één kwart? Dan kunnen de kosten al snel behoorlijk oplopen. Dit is dus zeker en vast een punt om rekening mee te houden.

De prijsopbouw van traprenovatie grind

Wat de prijsopbouw van traprenovatie grind betreft dien je rekening te houden met twee verschillende soorten kosten. In eerste instantie zijn er de arbeidskosten, maar daarnaast is het ook zo dat je rekening zal moeten houden met de materiaalkosten. De kosten die je moet betalen voor het verrichten van de arbeid nemen ongeveer 67 procent van het totale prijskaartje in beslag. 33 procent van de kosten zijn voorbehouden voor het aanschaffen van de verschillende, vereiste materialen. Wil je dus met andere woorden nog een aantrekkelijk bedrag kunnen uitsparen op je traprenovatie grind? In dat geval zal je, je moeten focussen op de arbeidskosten. Hier kan een zeer mooie besparing mee worden gerealiseerd!

Tot wel 30% (extra) besparen op jouw traprenovatie grind

Wil jij ook graag een traprenovatie grind laten uitvoeren? Zou je echter graag een besparing willen realiseren die zomaar kan oplopen tot wel 30 procent of misschien zelfs nog meer? Dan kan het altijd een aanrader zijn om er voor te kiezen om offertes voor traprenovatie grind aan te vragen bij verschillende bedrijven. Door deze offertes eenmaal opgevraagd met elkaar te vergelijken zorg je er voor dat je op zeer eenvoudige wijze kan besparen zonder dat je daarbij rekening moet houden met een verlies een kwaliteit of deskundigheid. Het mag dan ook duidelijk zijn, offertes vergelijken voor traprenovatie grind is ten allen tijde een aanrader!

Traprenovatie offertes

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen bij een traprenovatie. Je doet er verstandig aan om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Via onze website kun je direct tot 4 offertes aanvragen. Geheel gratis, geheel vrijblijvend!