Traprenovatie Grijs

Veel mensen houden er van om een minimalistische stijl in hun woning te kunnen realiseren. Het is ook omwille van deze reden dat een zwarte of witte trap iets aan populariteit heeft moeten inboeten. Veel mensen vinden deze kleuren toch nog wat te hard en geven dan ook graag de voorkeur aan de ‘gulden middenweg’. Dan is grijs natuurlijk een prima keuze. Bovendien is het ook zo dat deze kleur in nagenoeg elk interieur prima tot haar recht kan komen. Wil jij ook graag een grijze trap in jouw realiseren en ben je daarvoor nog op zoek naar een geschikt materiaal? Of stel je, je de vraag welk type grijs nu het beste tot haar recht zal komen in jouw woning? In dat geval is het een absolute aanrader om rekening te houden met de informatie zoals aangegeven hier op deze pagina.

Verschillende soorten grijs voor jouw trap

Op het ogenblik dat jij er net als zoveel andere mensen voor hebt gekozen om voor jouw trap een grijze uitstraling te voorzien is het altijd van belang dat je beseft dat er op de markt tal van verschillende soorten grijs zijn terug te vinden. Dit betekent concreet dat je altijd over de mogelijkheid beschikt om de grijze tinten nagenoeg volledig af te stellen op jouw persoonlijke voorkeur. Ben jij ook van plan om een traprenovatie in het grijs uit te laten voeren? In dat geval is het altijd interessant om te weten welke verschillende tinten van grijs er precies bestaan. Wel, dit zijn de volgende:

1.) Shady Grey

Het gaat hierbij om een zachtgrijs eikenhout. Bij deze afwerking voor je trap valt het direct op dat de houtnerf nog duidelijk zichtbaar is. Deze stijl van grijze trapbekleding komt zowel tot haar recht in een strak interieur als in landelijke woningen.

2.) Silver Oak

Het betreft hier een vorm van trapafwerking welke de structuur heeft van eikenhout en een zogenaamde ‘grey-wash’ behandeling nabootst van eik. Het resultaat is een zeer actuele houtlook welke zich kenmerkt door een zilveren tint.

3.) Silver Pine

Deze vorm van afwerking voor je trap stamt eigenlijk af van de zogenaamde pijnboom. Het betreft hier een naaldboom die zomaar tot wel honderd jaar of meer kan worden. De invloed van niet alleen het weer in het algemeen, maar vooral van de wind zorgt er voor dat ze vaak grillige vormen aanneemt. Deze zijn allemaal opvallend aanwezig in de warme en donkergrijze houtstructuur waar dit type van trapafwerking over beschikt.

Denk ook eens aan een grijze trap met betonlook

Mensen die er aan denken om hun trap te voorzien van een grijze kleur kunnen er eveneens voor kiezen om de kijken in de richting van een betonlook afwerking. Dit lijkt op het eerste zicht misschien een beetje complex, maar dat is het niet. Veel mensen denken tegenwoordig nog altijd dat ze voor het realiseren van een betonlook verplicht zijn om een volledige, betonnen trap te plaatsen in hun woning. Niets is uiteraard minder waar.

 

Je kan er tegenwoordig dan ook zonder probleem voor kiezen om gebruik te maken van betonlook overzettreden. Het gaat hierbij om prachtige overzettreden welke niet alleen zeer eenvoudig geplaatst kunnen worden, maar ook nog eens een prachtige afwerking voor je trap kunnen realiseren. Ben jij ook van plan om op deze manier de gewenste, grijze look voor jouw bestaande trap te realiseren? In dat geval kan je rekening houden met de gemiddelde kosten zoals hieronder aangegeven.

 

Type overzettrede Gemiddelde kostprijs
Overzettrede met betonlook Tussen 130 & 150 euro per overzettrede

 

Let op, bovenstaande lijkt op het eerste zicht misschien wat duur te zijn, maar dat is het in de praktijk absoluut niet. Het is namelijk zo dat in de aangegeven prijs niet alleen het kostenplaatje voor materiaal, maar ook voor de arbeid is inbegrepen. Wanneer je hier rekening mee houdt zal je steeds kunnen vaststellen dat jouw traprenovatie met grijze afwerking en dus een aantrekkelijke betonlook heel wat voordeliger uit zal kunnen vallen.

Waarom kiezen voor een grijze traprenovatie?

Veel mensen vragen zich in eerste instantie nog af waarom ze er nu precies voor zouden moeten kiezen om een grijze traprenovatie uit te laten voeren. Het antwoord op deze vraag is echter relatief eenvoudig. Het is namelijk zo dat grijs niet alleen een neutrale kleur is, daarnaast komt ze ook werkelijk overal uitstekend tot haar recht. Of je nu met andere woorden iemand bent die over een strak en hedendaags interieur beschikt of je eerder de voorkeur hebt gegeven aan een meer landelijke stijl, in beide gevallen kan je er op rekenen dat een grijze trap een zeer interessant element in jouw huis zal vormen.

 

Dacht je er in eerste instantie niet meteen aan om je bestaande trap te renoveren, maar wou je liever een volledig nieuwe betonlook trap voorzien? Dat lijkt op het eerste zicht misschien wel interessant te zijn, maar dat is in het de praktijk eigenlijk helemaal niet, althans zolang de constructie van je huidige trap nog in een goede staat verkeerd. Het is namelijk zo dat een nieuwe beton(look)trap voorzien in de praktijk altijd veel duurder is in vergelijking met het renoveren van de bestaande trap. Bovendien spreekt het voor zich dat de realisatie van een nieuwe betonnen trap ook heel wat meer overlast met zich meebrengt.

Tot wel 30% besparen op jouw traprenovatie met grijze kleur

Ben je na het ontvangen van een enkele offerte toch een beetje geschrokken van de kostprijs die verbonden kan zijn aan jouw traprenovatie met grijze kleur? Dat hoeft nog niet meteen een groot probleem te zijn. Je doet er dan ook in de praktijk altijd goed aan om er voor te kiezen om niet zomaar één, maar wel meerdere offertes aan te vragen. Op het ogenblik dat je dit doet kan je de offertes met elkaar gaan vergelijken waardoor je een aantrekkelijke besparing kan realiseren op jouw traprenovatie met grijze kleur. Lijkt dit jou ook wel wat? Twijfel dan niet langer, vraag snel offertes op bij verschillende bedrijven en vergelijk ze om zo de meest interessante kostprijs voor jouw traprenovatie te kunnen verkrijgen!

 

Traprenovatie offertes

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen bij een traprenovatie. Je doet er verstandig aan om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Via onze website kun je direct tot 4 offertes aanvragen. Geheel gratis, geheel vrijblijvend!