Traprenovatie Glas

Glazen trappen lijken op het eerste zicht soms een beetje de vreemde eend in de bijt te zijn. Dit heeft voor een groot deel te maken met het feit dat ze veel minder in het oog springen in vergelijking met bijvoorbeeld een trap die is gemaakt van hout of laminaat. Betekent dit dat kiezen voor een trap van glas niet interessant kan zijn? Uiteraard niet, in tegendeel. Het is namelijk zo dat een glazen trap altijd een bijzondere, extra touch aan je woning kan geven. Bovendien staat ze er om bekend over een zeer duurzaam karakter te beschikken waardoor je er zowel op korte als op lange termijn genot van zal kunnen ondervinden. In ieder geval, ben jij ook wel geïnteresseerd in het laten uitvoeren van een traprenovatie met glas, maar wil je onder meer te weten komen welke kosten daaraan precies verbonden zijn? Dat is perfect mogelijk door het raadplegen van de informatie die is terug te vinden op deze pagina!

Waarom kiezen voor een traprenovatie met glas?

Op het eerste zicht lijkt glas een ietwat vreemd materiaal te zijn voor wat het renoveren van een trap betreft. Toch zijn er heel wat interessante voordelen aan verbonden. Twijfel jij nog of het gebruik van glas in je trap? In dat geval is het zomaar mogelijk dat de hieronder aangegeven interessante voordelen voor jou de bevestiging kunnen betekenen.

1.) Glas is een duurzaam materiaal

Er voor kiezen om je trap te renoveren met glas zorgt er voor dat je kiest voor een tijdloze uitstraling waar je vele jaren genot van zal ondervinden. Bovendien is het ook nog eens zo dat het glas dat wordt gebruikt bij traprenovatie over een zeer duurzaam karakter beschikt. Je hoeft er dus niet voor te vrezen dat de uitstraling van je trap in geen tijd sterk wordt aangetast. Een traprenovatie die met glas wordt uitgevoerd is dan ook steeds een investering waar je gedurende heel wat jaren plezier van zal kunnen ondervinden.

2.) Er wordt een gevoel van ruimtelijkheid gecreëerd

Heel wat materialen waarmee een trap kan worden gerenoveerd kunnen er voor zorgen dat de ruimte wordt gebroken. Dit geldt in het bijzonder voor het moment waarop je er voor kiest om bijvoorbeeld een gesloten trap te maken. Door te kiezen voor een traprenovatie met glas kan je dit op een zeer efficiënte manier voorkomen. Glas is natuurlijk (standaard) een doorzichtig materiaal waardoor er een bepaalde ruimtelijkheid wordt gecreëerd. Dit is natuurlijk bijzonder interessant voor mensen die houden van een open karakter in hun woning.

Over welke mogelijkheden beschik je met glas?

Bovenstaande redenen liggen stuk voor stuk mee aan de basis van de toegenomen populariteit van het gebruik van glas bij moderne traprenovaties. Er is echter meer. Wist je namelijk dat het mogelijk is om glas te verwerken in verschillende onderdelen van je trap? Dit betekent concreet dat je er niet alleen maar voor kan kiezen om glas te gebruiken in de traptreden, daarnaast kan je er bijvoorbeeld ook een zeer mooie trapleuning mee realiseren. Je moet er alleen rekening mee houden dat er gebruik wordt gemaakt van het juiste glas waardoor bijvoorbeeld de kans op schade of breuk tot een absoluut minimum kan worden beperkt.

Over dit laatste hoef je, je uiteraard nooit zorgen te maken wanneer je er voor kiest om jouw glazen trap te laten renoveren door een professionele partij. Het spreekt namelijk voor zich dat deze bedrijven er altijd voor kiezen om gebruik te maken van speciale glassamenstellingen waardoor de meest optimale veiligheid en betrouwbaarheid steeds kan worden gegarandeerd. Zelf je trap renoveren wanneer er gebruik zal worden gemaakt van glas is eigenlijk in de praktijk niet bepaald aan te raden.

Hoeveel kost traprenovatie met glas?

Voordat je de opdracht voor het renoveren van je trap met glas zal uitbesteden spreekt het voor zich dat je een bepaald zicht zal willen hebben op de kosten waarmee je kan worden geconfronteerd. Wel, wat dit betreft is het vooral belangrijk om het volledige plaatje te zien. Over welke constructie moet de trap immers precies komen te beschikken, ga je alleen de traptreden in glas doen of voorzie je bijvoorbeeld ook een glazen trapleuning en ga zo maar door. In ieder geval, de gemiddelde kosten voor traprenovatie met glas worden beslist duidelijk door middel van het hieronder terug te vinden overzicht.

Type traprenovatie met glas Gemiddelde kostprijs
Standaard traprenovatie met glas Tussen 1.000 & 1.750 euro
Uitgebreide traprenovatie met glas Tussen 2.500 & 5.000 euro

Lees ook: glaszetter kosten.

Interessante bespaartips

Ben jij toch een beetje geschrokken van de kosten die zijn verbonden aan het renoveren van een trap met glas? Ben je dan ook op zoek naar één of mogelijks zelfs meerdere opties om de kostprijs van je traprenovatie met glas enigszins te kunnen beperken? In dat geval kunnen we je alleen maar aanraden om stil te blijven staan bij de onderstaande bespaartips!

  • Overweeg ook om gebruik te maken van andere materialen

Glas is zeker niet het voordeligste materiaal om gebruik van te maken bij het renoveren van je trap. Omwille van deze reden kan het ook de moeite waard zijn om toch even wat andere materialen ook in overweging te nemen. Daarnaast is het ook altijd goed om voor jezelf uit te maken of je echt een volledige trap in glas wil of je bijvoorbeeld ook gewoon enkele accenten in glas zou kunnen waarderen zoals de trapleuning.

  • Neem een traprenovatiebedrijf uit de buurt onder de arm

Hou bij het uitbesteden van je traprenovatie altijd rekening met het feit dat het bedrijf dat je onder de arm neemt zogenaamde voorrijkosten in rekening zal brengen. Wil je deze kosten graag tot een minimum beperken? Dan is het steeds een aanrader om er voor te kiezen om een traprenovatiespecialist uit jouw eigen buurt onder de arm te nemen. In het beste geval komen daarmee zelfs de voorrijkosten te verdwijnen.

Bespaar tot wel 30% op jouw traprenovatie met glas!

Zoals bovenstaande informatie wel duidelijk heeft gemaakt is kiezen voor een traprenovatie met glas niet de financieel interessantste keuze, in tegendeel. Dit gezegd zijnde hebben we ook verschillende mogelijkheden aangehaald om te kunnen besparen op de kostprijs van jouw traprenovatie met glas. Is deze besparing voor jou echter nog niet voldoende? In dat geval hebben we nog een extra mogelijkheid om te besparen voor jou in petto. Welke dan? Zeer eenvoudig. Het is namelijk zo dat je er altijd goed aan doet om offertes aan te vragen voor traprenovatie met glas bij verschillende partijen. Eenmaal je deze offertes hebt ontvangen kan je ze vervolgens gaan vergelijken waardoor je steeds de scherpst mogelijke prijs kan bekomen. Op deze manier kan je in de praktijk mogelijks tot wel 30% besparen op jouw traprenovatie met glas! Deze extra besparing is natuurlijk mooi meegenomen!

 

Traprenovatie offertes

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen bij een traprenovatie. Je doet er verstandig aan om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Via onze website kun je direct tot 4 offertes aanvragen. Geheel gratis, geheel vrijblijvend!