Traprenovatie Eiken

Op het ogenblik dat je een traprenovatie wil laten uitvoeren spreekt het voor zich dat je daarvoor een keuze kan maken uit tal van verschillende materialen. Door de jaren heen is vooral een eiken traprenovatie steeds populairder geworden. Dit heeft niet alleen te maken met de warme, tijdloze uitstraling waarover ze beschikt, daarnaast staat een dergelijke afwerking natuurlijk ook garant voor een werkelijk uitmuntende kwaliteit. Zou jij ook graag een eiken traprenovatie willen laten uitvoeren in je woning, maar wil je in eerste instantie graag te weten komen welke kosten dit precies met zich mee zal brengen? Twijfel dan niet langer en kies er vandaag nog voor om alles te ontdekken met betrekking tot het laten uitvoeren van een eiken traprenovatie in jouw woning!

Hoeveel kost eiken traprenovatie?

De eerste vraag die door veel mensen wordt gesteld heeft uiteraard betrekking tot de kostprijs die verbonden is aan eiken traprenovatie. Wat het prijskaartje betreft moet er natuurlijk rekening mee worden gehouden dat deze heel wat hoger is gelegen in vergelijking met verschillende alternatieven. Zo is laminaat bijvoorbeeld heel wat voordeliger in vergelijking met een eiken traprenovatie. Het moet echter wel worden gezegd dat ook de uitstraling en de kwaliteit dan ook enigszins van een andere orde zijn. Hoe dan ook, wil jij graag een idee krijgen van hoeveel de kosten voor eiken traprenovatie nu precies bedragen? Dan is het altijd interessant om even een blik te werpen op de onderstaande prijstabel.

 

Overzettrede materiaal Gemiddelde kostprijs
Eiken overzettrede Gemiddeld 67 euro per overzettrede

 

Je dient er rekening mee te houden dat in de bovenstaande kostprijs weliswaar de BTW is inbegrepen, maar dit niet geldt voor de plaatsingskost. Deze laatste is echter toch belangrijk om rekening mee te houden, want ze neemt een significante hoeveelheid van het totale prijskaartje in beslag voor wat het realiseren van eiken traprenovatie betreft.

De prijsopbouw van eiken traprenovatie

Inmiddels ben je, je dus bewust van de kostprijs die is verbonden aan het realiseren van een trap met eikenhout. Hoe komt deze prijs echter precies tot stand? De prijsopbouw van eiken traprenovatie bestaat altijd uit twee verschillende delen. In eerste instantie is er het gedeelte welke betrekking heeft tot de arbeid die moet worden uitgevoerd. De arbeidskosten nemen bij eiken traprenovatie gemiddeld ongeveer 67 procent van het totale prijskaartje in beslag. De overige 33 procent gaat naar het kopen van de materialen. Wil je dus graag wat (extra) kunnen besparen op het prijskaartje van je eiken traprenovatie? Dan is het altijd een aanrader om er voor te kiezen om te helpen bij het renoveren van je trap. Vraag de vakman gerust op welke manier(en) je hem precies bij kan staan.

Waarom kiezen voor eiken traprenovatie?

Vroeger werd er bij het renoveren van een trap zeer vaak voor gekozen om gebruik te maken van eik als materiaal. Toen kwam er een periode waarin het er even naar uit leek te zien dat eikenhout een groot deel van haar populariteit had verloren. Dat is inmiddels weer even achter de rug. De laatste jaren kent deze houtsoort dan ook een weer sterk toegenomen populariteit. Daar zijn verschillende, goede redenen voor aan te geven, namelijk:

 

  1. Eikenhout geeft een warme en luxueuze uitstraling aan je trap;
  2. Eikenhout is een duurzaam materiaal waardoor je er lang van kan genieten;
  3. Eikenhout komt eigenlijk tot haar recht in bijna elk interieur;

 

Bovenstaande voordelen zorgen er voor dat het helemaal niet zo vreemd is dat steeds meer mensen er bewust voor kiezen om eikenhout te gebruiken voor hun traprenovatie, in tegendeel. Ben jij ook op zoek naar een mooie afwerking voor je trap, ben je iemand die houdt van hout en heb je een iets groter budget te besteden? Dan kan kiezen voor een trap uit eik zeker en vast een interessante keuze zijn!

Welke nadelen zijn er aan verbonden?

Eigenlijk moet het gezegd dat er aan het gebruik van eik voor het realiseren van je traprenovatie geen concrete nadelen zijn verbonden. Het enige nadeel waar je eventueel maar beter rekening mee kunt houden is terug te vinden in het hoge prijskaartje dat er aan dit materiaal is verbonden. Heb je een eerder beperkt budget voor handen voor het realiseren van jouw traprenovatie? Dan is het mogelijks veel interessanter om te kijken in de richting van het gebruik van laminaat in plaats van eikenhout. Iedereen zal op dit vlak voor zichzelf moeten uitmaken welk budget er precies voor handen is voor zijn of haar traprenovatie.

Tot wel 30% besparen op de kosten voor jouw eiken traprenovatie

Ben je op zoek naar een extra interessante mogelijkheid om te besparen op jouw eiken traprenovatie? Dan is het steeds een potentiële aanrader om er voor te kiezen om een objectieve vergelijking uit te voeren tussen de verschillende bedrijven welke dit aanbieden. Door het uitvoeren van een dergelijke vergelijking is het op het einde van de rit mogelijk om een aantrekkelijke besparing te realiseren welke kan oplopen tot wel 30 procent. Op deze manier wordt jouw eiken traprenovatie veel voordeliger te realiseren!

 

Traprenovatie offertes

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen bij een traprenovatie. Je doet er verstandig aan om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Via onze website kun je direct tot 4 offertes aanvragen. Geheel gratis, geheel vrijblijvend!