Traprenovatie Duitsland

Wanneer je het nodige onderzoek zal uitvoeren met betrekking tot jouw traprenovatie zal je meteen kunnen vaststellen dat heel wat van de materialen waar gebruik van wordt gemaakt uit Duitsland afkomstig zijn. Dat schept natuurlijk aardig wat perspectieven, want wat wanneer je er voor kiest om deze materialen gewoon zelf uit Duitsland te gaan halen? In dat geval kan de materiaalkost aanzienlijk worden ingeperkt. Dit gezegd zijnde is het echter wel zo dat deze slechts een beperkt deel van de totale kostprijs voor traprenovatie in beslag neemt. De vraag is dan ook of het wel zo interessant is om voor jouw traprenovatie in de richting van Duitsland te kijken. Het antwoord op deze vraag geven we je graag op deze pagina!

Wanneer kiezen voor traprenovatie Duitsland?

Iedereen die van plan is om zijn of haar trap te gaan renoveren wil eigenlijk vooral twee dingen. In eerste instantie moet er een kwalitatieve afwerking worden gerealiseerd waar men gedurende een lange tijd genot van zal ondervinden. Daarnaast is het echter ook zo dat er stil moet worden gestaan bij het prijskaartje van de traprenovatie. Het gebeurt immers niet zelden dat mensen die kiezen voor traprenovatie ook nog heel wat andere werkzaamheden aan hun woning moeten laten uitvoeren. Wanneer je een prijs-kwaliteit optimale traprenovatie wil realiseren kan het altijd de moeite waard zijn om daarvoor in de richting van de Duitse markt te kijken. Het merendeel van de beste producenten van traponderdelen zijn immers in dit land terug te vinden. Door rechtstreeks bij deze partijen te kopen kan je mogelijks een niet onaanzienlijk bedrag op de totale kostprijs van je traprenovatie besparen.

Bovenstaande is natuurlijk wel interessant om te weten, maar betekent dit dat je er altijd automatisch voor moet kiezen om alle onderdelen van je trap in Duitsland te bestellen? Toch niet. Je moet er namelijk eveneens rekening mee houden dat deze materialen allemaal nog verwerkt dienen te worden in je trap. Dit betekent dat je nog een bepaalde kostprijs zal moeten betalen voor een vakman,… tenzij je natuurlijk zelf de traprenovatie voor je rekening gaat nemen. Is dat het geval? Dan is het mogelijks inderdaad de moeite waard om de verschillende materialen voor je trap over de grens te kopen.

Wanneer is traprenovatie Duitsland minder interessant?

Bovenstaande zegt het eigenlijk al een beetje, het is lang niet altijd het interessantst om zomaar alle materialen voor je traprenovatie uit Duitsland te gaan importeren. Ondanks het feit dat deze materialen in aankoop dan wel voordeliger kunnen zijn moet je ook nog een vakman vinden die bereid is om deze materialen in je trap te verwerken. De meeste vakmensen die zijn gespecialiseerd in traprenovatie werken namelijk altijd met hun eigen materialen. Daarnaast is het ook zo dat je door het aanschaffen van materialen bij hetzelfde bedrijf die ook de daadwerkelijke traprenovatie voor diens rekening zal nemen eveneens altijd kan rekenen op een bepaalde (kwantum)korting. Je zal dan ook altijd goed voor jezelf moeten afwegen welke keuze nu op financieel vlak echt het interessantst is. Dit lijkt dan misschien in eerste instantie wel voor de hand liggend, maar in de praktijk kan dat lelijk tegenvallen…

Een grote factor die een belangrijke speelt in bovenstaande is terug te vinden in de prijsopbouw van traprenovatie. Je materialen bestellen in Duitsland mag er dan wel voor zorgen dat je kan rekenen op een scherpere aankoopprijs voor deze onderdelen, wat echter met de arbeidskosten? Op het ogenblik dat je de prijsopbouw van traprenovatie meer in detail gaat bekijken wordt meteen duidelijk dat het vooral deze kosten zijn die met een slordige 67 procent het merendeel van de taart in beslag nemen. De resterende 33 procent is dan voorbehouden voor de materialen die aangekocht moeten worden. Op deze 33 procent een besparing van bijvoorbeeld 10 à 15 procent (of meer) realiseren is natuurlijk mooi meegenomen, maar mogelijks kan dat ook door gewoon even te onderhandelen met het bedrijf welke voor jou de traprenovatie voor diens rekening zal nemen.

Voordelen van traprenovatie Duitsland

Het grootste voordeel van het kopen van je traprenovatiematerialen in Duitsland is natuurlijk terug te vinden in het feit dat ze prijs-kwaliteit in de basis net wat interessanter zijn in vergelijking met de Nederlandse markt. Afhankelijk van de hoeveelheid en het type aan materialen welke je gaat bestellen in Duitsland kan de korting behoorlijk hoog oplopen. Dit zorgt er voor dat jouw traprenovatie in één klap een behoorlijk stuk goedkoper kan worden gemaakt en dat bovendien uiteraard ook zonder dat je moet inleveren op vlak van kwaliteit. Vooral dit laatste is natuurlijk bijzonder belangrijk. Ben jij dus met andere woorden een handige doe-het-zelver en kan je zelf de bestelde traprenovatiematerialen verwerken tot een mooie en veilige trap? In dat geval kan het inderdaad een aanrader zijn om de benodigde materialen in Duitsland te kopen. Voor niet doe-het-zelvers is dat veel minder interessant.

Wat zijn de nadelen van traprenovatie Duitsland?

Doorheen deze pagina zijn er ook verschillende nadelen aan het licht gekomen met betrekking tot traprenovatie Duitsland. Het is dan ook absoluut altijd van belang om er rekening mee te houden dat het zeker niet zo is dat in alle situaties de keuze voor traprenovatie Duitsland de meest interessante is, in tegendeel. Wij hebben de verschillende nadelen waarmee je geconfronteerd kan worden alvast nog even uitgebreid voor jou op een rijtje gezet:

  • Je loopt mogelijks een interessante kwantumkorting mis bij het bedrijf die jouw traprenovatie gaat uitvoeren waardoor het prijsverschil minder groot wordt;
  • Bedrijven kunnen weigeren om jouw traprenovatie te realiseren met materialen die niet bij hun zijn aangekocht;
  • Op het ogenblik dat er zich een probleem met de aangekochte materialen voordoet zal je zelf moeten instaan voor de retournering naar Duitsland;

 

In het bijzonder dit laatste nadeel kan een belangrijke zijn. Op het ogenblik dat blijkt dat een bepaald materiaal bijvoorbeeld beschadigd wordt afgeleverd en deze moet worden teruggestuurd is het lang niet altijd zo dat de retourkosten door de fabrikant worden terugbetaald. Het is dus best mogelijk dat je de materialen voor je traprenovatie in eerste instantie voordeliger kan bestellen in Duitsland, maar het is nog maar de vraag of dit ook op middellange tot lange termijn altijd financieel de meest optimale keuze is.

Traprenovatie offertes

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen bij een traprenovatie. Je doet er verstandig aan om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Via onze website kun je direct tot 4 offertes aanvragen. Geheel gratis, geheel vrijblijvend!