Traprenovatie delen

Een trap is opgedeeld in verschillende onderdelen. Op het ogenblik dat je een traprenovatie laat uitvoeren dien je er rekening mee te houden dat er aan één onderdeel eigenlijk niet wordt geraakt. Het gaat hierbij uiteraard om de constructie van de trap. Een traprenovatie focust zich dan ook in het bijzonder op de afwerking van de trap in kwestie. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat er nog heel wat andere onderdelen bestaan waar je rekening mee zal willen houden. Het gaat hierbij niet alleen om het afwerkingsmateriaal, maar bijvoorbeeld ook om de verlichting evenals mogelijke extra opties die je wenst te voorzien aan je trap. Hoe dan ook, ben jij van plan om jouw bestaande trap te renoveren en wil je graag te weten komen welke kosten er precies zijn verbonden aan de verschillende onderdelen? In dat geval kan je daar op deze pagina alles over te weten komen!

Uit welke verschillende delen bestaat traprenovatie?

Ondanks het feit dat een trap natuurlijk altijd als één geheel wordt gezien spreekt het voor zich dat ze steeds is opgebouwd uit tal van verschillende onderdelen. Deze onderdelen hebben wel steeds betrekking op twee verschillende stukken van de trap. Wat dit betreft maken we dan ook een onderscheid tussen:

  1. De constructie waar de trap over beschikt;
  2. De afwerking van de trap;

Op het ogenblik dat je er voor kiest om een traprenovatie uit te laten voeren wordt er altijd eerst onderzocht over de constructie van de trap nog in een goede staat verkeerd of niet. Is dat het geval? Dan kan deze behouden blijven waardoor de renovatie enkel en alleen betrekking zal hebben op de afwerking van de trap. Is de constructie in geen optimale staat meer waardoor ze een potentiële bedreiging kan vormen voor de gebruikers van de trap? In dat geval zal er wellicht voor worden gekozen om deze te laten vervangen. Het spreekt voor zich dat dit altijd een directe invloed zal hebben op het totale prijskaartje die je moet betalen.

Hoeveel kosten de verschillende traprenovatie delen?

Zoals hierboven aangegeven bestaat een traprenovatie uit heel veel verschillende onderdelen. Het merendeel van deze onderdelen hebben uiteraard betrekking tot de afwerking van de trap. Denk op dit vlak maar eens aan de volgende onderdelen:

  • Het materiaal voor de afwerking van de trap;
  • Eventuele antislip strips;
  • Trapmatten;
  • Speciale verlichting om te gebruiken op de trap;
  • Een trapleuning die zorgt voor meer veiligheid;

Lang niet alle onderdelen van traprenovatie zijn een absolute vereiste. Veel is dan ook afhankelijk van de trap in kwestie evenals van de situatie. Kies je bijvoorbeeld voor een trap die standaard met tapijt wordt afgewerkt? Dan is extra antislip voorzien mogelijks geen vereiste. Heb je er echter voor gekozen om je trap af te werken met laminaat? Dan is antislip vaak een absolute vereiste. Het mag dan ook duidelijk zijn, elke keuze die je met betrekking tot jouw traprenovatie maakt heeft altijd ook gevolgen voor de rest van de opdracht. Ben je benieuwd naar wat enkele traprenovatie onderdelen kosten? In dat geval is het steeds de moeite waard om even de hieronder terug te vinden prijstabel te raadplegen.

Type onderdeel van traprenovatie Gemiddelde kostprijs
Antislip strips Tussen 5 & 15 euro per meter
Trapmatten Tussen 25 & 65 euro per mat
Verlichting voor op de trap Tussen 15 & 35 euro per spot of LED strip
Trapleuning Tussen 50 & 100 euro voor de volledige trap

De prijsopbouw van traprenovatie delen

Ondanks het feit dat er bij een traprenovatie rekening moet worden gehouden met het renoveren van tal van verschillende onderdelen moet het gezegd dat het niet zozeer de materialen zijn die de totale kostprijs vormen van jouw traprenovatie, maar wel de arbeid welke moet worden uitgevoerd. Deze laatste neemt dan ook ruim 67 procent van de totale kosten in beslag. Dit betekent dat er nog maar 33 procent over blijft welke dient te worden besteed aan het aankopen van de verschillende materialen. Wil je dus met andere woorden

Interessante bespaartips voor jouw traprenovatie delen

In vergelijking met de plaatsing van een volledig nieuwe trap is er voor kiezen om je bestaande trap te renoveren financieel echt veel interessanter. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat er ook aan traprenovatie niet onaanzienlijke kosten verbonden zijn. Hoeveel deze kosten precies bedragen is altijd afhankelijk van jouw persoonlijke eisen en verwachtingen. Hoe dan ook is het steeds mogelijk om deze kosten enigszins te drukken. Hoe dat precies kan gebeuren? Zeer eenvoudig, namelijk middels de onderstaande bespaartips!

  • Besteed voldoende aandacht aan de keuze van het materiaal

Bij traprenovatie kan er vandaag de dag een keuze worden gemaakt uit tal van verschillende materialen. Je zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om gebruik te maken van laminaat, maar wat verder ook te denken van tapijt en vinyl of eik? Hou er wel rekening mee dat elk materiaal over diens eigen kostprijs beschikt. Wil je graag zo voordelig mogelijk je traprenovatie laten uitvoeren? Dan is kiezen voor laminaat op vlak van kostprijs wellicht de meest interessante keuze.

  • Doe de voorbereidende werken voor je traprenovatie zelf

Op het ogenblik dat je alle verschillende delen van je trap wil laten renoveren is het steeds de moeite waard om te bekijken welke werkzaamheden je mogelijks zelf kan uitvoeren. Door zelf de handen uit de mouwen te steken wordt het namelijk mogelijk om een niet onaanzienlijk bedrag te besparen op jouw traprenovatie.

Bespaar tot 30% op jouw traprenovatie onderdelen!

Is het laten renoveren van de verschillende delen van je trap toch standaard wat te duur? In dat geval hoef je nog niet meteen te wanhopen! Het is namelijk zo dat je nog kan rekenen op een extra besparing. Buiten rekening houden met de bovenstaande bespaartips is het bijvoorbeeld ook altijd een aanrader om een objectieve vergelijking uit te voeren tussen de verschillende partijen die de verschillende delen van je trap kunnen renoveren. Door het uitvoeren van zo’n vergelijking kan je in principe rekenen op een besparing die zomaar kan oplopen tot een waarde van 30 procent op de volledige factuur! Als dat niet fijn is!

 

Traprenovatie offertes

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen bij een traprenovatie. Je doet er verstandig aan om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Via onze website kun je direct tot 4 offertes aanvragen. Geheel gratis, geheel vrijblijvend!