Traprenovatie Concurrent

Door de jaren heen is traprenovatie steeds populairder geworden. Vroeger was het zo dat het merendeel van de mensen er voor kozen om meteen een nieuwe trap in hun woning te installeren. Dat was grotendeels het gevolg van het feit dat de mogelijkheden die werden aangeboden op vlak van traprenovatie nog enigszins beperkt waren. Tegenwoordig is er echter (gelukkig maar) heel wat veranderd. Vandaag de dag is het in het merendeel van de gevallen dan ook veel interessanter om er voor te kiezen om traprenovatie uit te laten voeren. Ben jij dat ook van plan, maar wil je zeker zijn van de meest interessante prijs? In dat geval is het altijd de moeite waard om alle traprenovatie concurrenten even onder de loep te nemen en te vergelijken. Alleen zo realiseer je steeds de best mogelijke prijs voor jouw traprenovatie!

Waarom is de concurrentie bij traprenovatie zo groot?

De ene concurrent kan zomaar nog voordeliger zijn dan de andere wanneer het aankomt op vlak van traprenovatie. Hoe komt het toch dat de concurrentie binnen dit vakgebied zo groot is? Daar zijn verschillende redenen voor aan te halen. De belangrijkste zijn echter:

  1. De aanzienlijk toegenomen populariteit van traprenovatie;
  2. Het feit dat de grootste kostprijs in de arbeidskosten is terug te vinden;

Vooral het tweede punt zorgt er voor dat de vakman die is gespecialiseerd in traprenovatie in principe nagenoeg volledig zelf kan bepalen welke kosten hij in rekening brengt. Het spreekt voor zich dat de marges op de materialen die moeten worden aangekocht doorgaans een flink stuk beperkter zijn. Daar is de concurrentie dan ook een stuk beperkter op.

Ook de sterk gestegen populariteit van traprenovatie heeft er voor gezorgd dat de onderlinge concurrentie aanzienlijk is toegenomen. Steeds meer bedrijven willen zich profileren als één  van de absolute specialisten binnen de sector en dat vertaalt zich uiteraard in een scherpere prijssetting. In principe is dit iets waar de consument uiteraard alleen maar voordeel mee doet.

Hoeveel zijn de gemiddelde kosten bij traprenovatie?

Je kan er altijd voor kiezen om in zee te gaan met een bepaalde traprenovatie concurrent, maar een belangrijke vraag die je, je altijd moet stellen is wat nu precies een realistische kostprijs is voor de werkzaamheden die jij in gedachten hebt. Veel mensen stellen zich deze vraag niet waardoor ze uiteindelijk toch niet intekenen op een offerte die nochtans financieel bijzonder interessant was. Stel jij je ook de vraag hoeveel de gemiddelde kosten voor traprenovatie nu precies bedragen en wil je daar graag alles over te weten komen? Dan is het de moeite waard om de onderstaande prijstabel even grondig door te nemen.

Traprenovatie kosten voor type trap Gemiddelde kostprijs
Rechte open trap Gemiddeld zo’n 625 euro
Open trap voorzien van één kwart Gemiddeld zo’n 1.100 euro
Gesloten trap voorzien van één kwart Gemiddeld zo’n 4.250 euro

Bovenstaande zorgt er voor dat de constructie van de trap duidelijk een zekere invloed heeft op de kostprijs die je voor jouw traprenovatie zal moeten betalen. Wil je er zeker van zijn dat je jouw traprenovatie tegen de best mogelijke prijs kan laten uitvoeren? Dan is het duidelijk altijd belangrijk om te kiezen voor een rechte open trap renovatie.

Niet alleen de constructie van de trap is een belangrijke factor om rekening mee te houden, wat bovendien ook te denken van het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt? De keuze voor laminaat is altijd financieel het interessantst. Bij dit materiaal kan je rekenen op een kostprijs die is gelegen rond gemiddeld 35 euro per overzettrede. Ook de eventuele opties die je wenst aan te brengen aan je trap zoals bijvoorbeeld antislip strips zijn een belangrijke en kostenbeïnvloedende factor om rekening mee te houden.

Interessante bespaartips voor jouw traprenovatie

Concurrenten op vlak van traprenovatie tegenover elkaar vergelijken is altijd interessant. Het zorgt er namelijk voor dat je zonder al teveel inspanningen een zeer aantrekkelijke besparing kan realiseren. Dit is echter niet de enige manier waarop je kan besparen bij traprenovatie. Wij hebben alvast nog enkele andere interessante bespaartips ook voor je op een rijtje gezet.

  • Hou rekening met de kostprijs van het materiaal. Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven is het altijd belangrijk om rekening te houden met de kostprijs van het materiaal waar je gebruik van gaat maken voor jouw traprenovatie. Wil je er zeker van zijn dat je kiest voor een kwalitatief en aantrekkelijk uitziend materiaal welke toch kan worden aangekocht tegen een scherp prijskaartje? In dat geval is het wellicht de moeite waard om te kijken in de richting van laminaat.
  • Tracht ook zelf mee te helpen met je traprenovatie. Het is ondertussen duidelijk geworden dat de arbeidskost het grootste deel van de koek in beslag neemt voor wat de traprenovatie kostprijs betreft. Wil je er dus met andere woorden voor zorgen dat je een mooi bedrag kan besparen op jouw traprenovatie? Bekijk dan zeker ook of je niet zelf bepaalde werkzaamheden kan uitvoeren. Is dat het geval? Dan kan je op die manier ongetwijfeld heel wat kosten besparen!
  • Hou rekening met de plaats waar je vakman is gevestigd. Een derde interessante bespaartip is rekening houden met de plaats waar je vakman precies is gevestigd. Hoe verder deze van je vandaan is gevestigd, des te hoger de kosten zullen oplopen die er door hem in rekening worden gebracht. Het gaat hierbij uiteraard om de zogenaamde ‘voorrijkosten’. Deze kunnen al snel tot een halve euro per kilometer bedragen. Je kan er dus maar beter rekening mee houden!

Vergelijken van traprenovatie concurrenten betekent besparen!

Op het ogenblik dat je er absoluut zeker van wil zijn dat je jouw traprenovatie kan laten uitvoeren voor de meest interessante prijs is het altijd belangrijk om een objectieve vergelijking uit te voeren tussen verschillende traprenovatie concurrenten. Alleen door middel van een dergelijke vergelijking wordt het namelijk mogelijk om te kunnen bepalen wie nu echt over de hele lijn de interessantste partij is om jouw traprenovatie aan uit te besteden. Hou daarbij ook zeker rekening met de hierboven aangegeven (extra) bespaartips. Veel mensen zien ze over het hoofd waardoor ze alsnog veel teveel moeten betalen voor hun traprenovatie.

Traprenovatie offertes

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen bij een traprenovatie. Je doet er verstandig aan om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Via onze website kun je direct tot 4 offertes aanvragen. Geheel gratis, geheel vrijblijvend!