Traprenovatie Complete set

Het is algemeen bekend dat het op tal van verschillende manieren mogelijk is om een traprenovatie te realiseren. De manier waarop jij dit gaat doen is altijd afhankelijk van je persoonlijke voorkeur evenals natuurlijk de situatie in kwestie. Er wordt vandaag de dag steeds vaker voor gekozen om voor traprenovatie gebruik te maken van een complete set. Dat is praktisch, want met één enkele set haal je eigenlijk alles in huis om meteen jouw trap te renoveren. Dit natuurlijk geheel op die manier zoals jij dat voor ogen hebt. Er voor kiezen om een complete set voor traprenovatie te kopen is niet alleen praktisch, maar ook financieel interessant. Denk jij er eveneens aan om een complete set voor traprenovatie te bestellen, maar heb je geen idee van de mogelijkheden en de kosten die daaraan verbonden zijn? Lees dan meteen verder en kom er alles over te weten op deze pagina!

Trap renoveren

Waarom kiezen voor een complete set bij traprenovatie?

Op het ogenblik dat je van start gaat met een traprenovatie moet je er rekening mee houden dat er heel wat verschillende materialen aangekocht zullen moeten worden. De meeste mensen houden op dit vlak eigenlijk uitsluitend rekening met het daadwerkelijke afwerkingsmateriaal. Ondanks het feit dat dit natuurlijk een zeer belangrijk onderdeel is van je trap moet het gezegd dat er mogelijks ook andere materialen zijn vereist. Buiten het afwerkingsmateriaal kan je dan ook bijvoorbeeld denken aan:

  • Verlichting voor je trap;
  • Een eventuele trapleuning;
  • Speciale antislip stickers;

Het exacte aantal materialen welke je nodig zal hebben voor het uitvoeren van jouw traprenovatie is altijd afhankelijk van jouw persoonlijke keuze. Wat wel zeker is, is dat het vaak interessanter is om alles in een set te kopen. Een complete set voor traprenovatie in huis halen betekent namelijk niet alleen dat je niets over het hoofd kan zien, daarnaast is het ook nog eens zo dat je doorgaans kan rekenen op een (extra) interessant financieel voordeel. Het mag dan ook duidelijk zijn, kiezen voor een complete set voor traprenovatie is eigenlijk voor iedereen het overwegen meer dan waard.

Hoeveel kost een complete set voor traprenovatie?

Het is voor veel mensen bijzonder lastig (om maar niet te zeggen onmogelijk) om op voorhand te bepalen hoeveel ze nu precies zullen moeten betalen voor het kopen van hun complete set voor traprenovatie. Omwille van deze reden willen wij graag een beetje licht in de duisternis scheppen. In eerste instantie is het altijd van belang om er rekening mee te houden dat meerdere factoren de kostprijs van een complete set voor traprenovatie beïnvloeden. Het gaat hierbij niet alleen om het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt, maar ook om bijvoorbeeld het aantal treden waaruit de trap bestaat. De onderstaande prijstabel zal je alvast een goed beeld geven van de gemiddelde kostprijs waar je op kan rekenen voor wat het aanschaffen van een complete set voor traprenovatie betreft.

Type complete set voor traprenovatie Gemiddelde kostprijs
Traprenovatie complete set 15 treden Gemiddeld zo’n 1.368 euro
Traprenovatie complete set 17 treden Gemiddeld zo’n 1.555 euro

Bovenstaande maakt duidelijk dat er altijd sprake is van een zeker prijsverschil afhankelijk van het aantal treden waar een trap precies uit bestaat. Hoe meer treden, des te hoger de kostprijs voor je complete set voor traprenovatie dan ook zal komen te liggen. Hou er rekening mee dat dit uiteraard niet de enige bepalende factor is. Ook het soort materiaal waarmee je de trap gaat afwerken speelt namelijk een niet onbelangrijke rol in de totale kostprijs van je project.

Waar rekening mee houden bij kopen complete set voor traprenovatie?

Bij het aanschaffen van een complete set voor traprenovatie zijn er verschillende punten waar je rekening mee dient te houden. Een zeer belangrijke vraag die je, je ook altijd moet stellen is wie met de complete set aan de slag zal gaan. Ben je dat zelf of ga je dit karwei toch maar uitbesteden aan een echte expert? In het laatste geval moet je er rekening mee houden dat je niet alleen zal worden geconfronteerd met de kostprijs voor het kopen van de vereiste materialen, daarnaast zal je ook nog een meerprijs moeten ophoesten voor de arbeidskosten. Deze laatste kan bovendien behoorlijk hoog oplopen. Goed de nodige inlichtingen inwinnen op voorhand is dan ook een absolute aanrader.

Naast bovenstaande moet er ook nog rekening worden gehouden met de precieze vormgeving van je trap. Ga je bijvoorbeeld een rechte trap realiseren of is er sprake van één of mogelijks zelfs meerdere draaien? Daarnaast is het ook belangrijk om na te denken over de veiligheid van de trap. Veel mensen maken dagelijks veelvuldig gebruik van hun trap en dat betekent dat ze telkens een bepaald risico lopen wanneer blijkt dat de trap toch niet helemaal veilig is. Je kan dit oplossen door er voor te kiezen om bijvoorbeeld speciale antislip aan te brengen en ook het voorzien van een speciale trapleuning is altijd de moeite waard.

Tot slot kijk je ook beter goed naar het prijskaartje dat je te besteden hebt. In principe maak je een traprenovatie namelijk in de praktijk zo duur als je zelf wil. Dit wil zeggen, heb je slechts een klein(er) budget te besteden? Kies er dan bij voorkeur voor om bijvoorbeeld gebruik te maken van een materiaal zoals laminaat. Het betreft hier een kwalitatief, mooi en bovendien ook eenvoudig te onderhouden materiaal welke kan worden aangekocht tegen een zeer scherp prijskaartje.

Bespaar tot wel 30% op jouw complete set voor traprenovatie!

Ben je van plan om een complete set voor traprenovatie te kopen? Wil je daar echter graag nog wat meer op kunnen besparen? In dat geval kunnen we je alleen maar aanraden om er voor te kiezen om de verschillende complete sets die op de markt zijn terug te vinden met elkaar te vergelijken. Alleen wanneer je dat doet is het namelijk mogelijk om je volledige traprenovatie uit te kunnen voeren tegen de scherpst mogelijke prijs. Ga je effectief de verschillende complete sets voor traprenovatie op de markt met elkaar vergelijken en zal je dan pas een keuze maken? In dat geval kan je al snel een besparing realiseren die mogelijks kan oplopen tot zomaar even 30 procent op de normale kostprijs. Als dat niet interessant is!

Traprenovatie offertes

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen bij een traprenovatie. Je doet er verstandig aan om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Via onze website kun je direct tot 4 offertes aanvragen. Geheel gratis, geheel vrijblijvend!