Traprenovatie betonlook kosten

Wanneer jouw trap dringend gerenoveerd dient te worden spreekt het voor zich dat je even goed moet nadenken over verschillende factoren. In eerste instantie mag het bijvoorbeeld niet worden onderschat welke impact de uitstraling van je trap heeft op de ruimte waarin ze wordt geïntegreerd. Een trap is misschien wel één van de meest opvallende onderdelen van je woning die vaak ook nog eens stevig uit de kluiten gewassen is. Omwille van deze reden is goed nadenken over de uitstraling van je trap steeds een absolute must. Heb jij een strak interieur of ben je bijvoorbeeld een liefhebber van een industriële look? In dat geval is kiezen voor een betonlook trap vaak bijzonder interessant te noemen. Denk jij ook in deze richting voor jouw traprenovatie, maar wil je graag in eerste instantie meer te weten komen over de betonlook kosten die moeten worden betaald? In dat geval zal de prijsinformatie welke we hebben opgenomen op deze pagina voor jou zeker en vast de moeite meer dan waard zijn om even uitgebreid door te nemen!

Wanneer kiezen voor betonlook?

Veel mensen houden er van om een soort van industriële uitstraling in huis te realiseren. Deze stijl is door de jaren heen aanzienlijk populairder geworden en eigenlijk is dat niet meer dan terecht. Op het ogenblik dat jij graag wil kunnen genieten van een trap met een industriële uitstraling dien je jezelf echter de vraag te stellen op welke manier je deze uitstraling wenst te realiseren. Dit is namelijk mogelijk op twee verschillende manieren, namelijk:

  1. Door het uitvoeren van traprenovatie;
  2. Door het plaatsen van een volledige nieuwe trap in beton;

Voor welke van deze twee opties je op het einde van de rit zal kiezen is altijd voor een groot deel gebaseerd op de situatie waarvan sprake is. Concreet zorgt dit er bijvoorbeeld voor dat mensen die een bestaande woning aan het renoveren zijn veelal kiezen voor een betonlook trapbekleding. Deze wordt in de praktijk dan doorgaans altijd gerealiseerd met behulp van zogenaamd microbeton. Ondanks dit feit dat dit materiaal niet voordelig is biedt ze min of meer dezelfde voordelen als een echte, betonnen trap terwijl ze heel wat minder overlast met zich meebrengt. Toch blijft ook de betonnen trap een zeer populaire optie.

Op het ogenblik dat mensen niet bezig zijn met het renoveren van een bestaande woning, maar ze een nieuw huis aan het bouwen zijn blijft de keuze voor een echte betonnen trap uiteraard het meest voor de hand liggend. In dit geval hoeft er dan ook eigenlijk of nauwelijks rekening te worden gehouden met de overlast die de plaatsing van een dergelijke trap met zich meebrengt. Dat is dus wel het geval op het ogenblik dat deze wordt geïntegreerd in een bestaande woning. De praktische nadelen zijn dan haast niet te overzien tijdens de plaatsing.

Hoeveel bedragen de betonlook kosten?

De kostprijs waar je rekening mee moet houden op vlak van betonlook traprenovatie wordt voor een groot deel beïnvloed door het soort traprenovatie welke is vereist. Belangrijk om rekening mee te houden bij het realiseren van een betonlook traprenovatie is bijvoorbeeld dat de onderliggende constructie voldoende stabiel dient te zijn. Is dat niet het geval? Dan zal de vakman je als het goed is altijd duidelijk maken dat er extra werkzaamheden zijn vereist. Bij een ernstig beschadigde trap kan het dan alsnog interessanter zijn om te kiezen voor de plaatsing van een nieuwe trap van beton, indien de situatie dit toelaat uiteraard.

Type opdracht Gemiddelde kostprijs
Realisatie van betonlook trap met microbeton Gemiddeld zo’n 130 euro per vierkante meter

Hou er naast bovenstaande ook rekening mee dat een betonlook trap tegenwoordig in tal van verschillende kleurentinten kan worden gerealiseerd. Uiteraard is er het standaard grijs waar beton bekend om staat, maar het is vaak ook mogelijk om te kiezen voor verschillende andere kleuren. Voor welke kleur betonlook trap jij uiteindelijk zal kiezen is steeds afhankelijk van de persoonlijke voorkeur waarover je beschikt.

Interessante bespaartips

Ondanks het feit dat een betonlook traprenovatie in de praktijk financieel heel wat interessanter is in vergelijking met de realisatie van een volledig nieuwe, betonnen trap moet het gezegd dat ook de betonlook kosten vaak behoorlijk hoog kunnen uitvallen. Ben jij deze mening eveneens toegedaan en ben je bijgevolg nog op zoek naar enkele interessante bespaartips? Wij zetten er graag alvast enkele mooie voor jou op een rijtje.

  • Tracht betonlook renovaties te combineren

De betonlook stijl is tegenwoordig absoluut niet uitsluitend voorbehouden voor wat het renoveren van een trap betreft, in tegendeel. Je kan er dan ook perfect voor kiezen om zowel de muur als bijvoorbeeld de wanden in een betonlook stijl om te laten toveren. Lijkt dit jou ook wel wat? Dan is het altijd de moeite waard om na te gaan op welke korting je kan rekenen op het ogenblik dat je meerdere renovatieprojecten gaat combineren. Een interessante kwantumkorting moet dan zeker en vast tot de mogelijkheden behoren. Deze kan zomaar tot 10 procent bedragen.

  • Kies voor een vakman uit je eigen omgeving

Wil je de realisatie van een betonlook traprenovatie gedeeltelijk of volledig uitbesteden aan een vakman? In dat geval is het steeds de moeite waard om te kiezen voor een vakman welke bij jou in de buurt is gevestigd. Dat is interessant omdat je op deze manier de zogenaamde voorrijkosten kan beperken. Deze kosten worden per kilometer in rekening gebracht en kunnen er mogelijks voor zorgen dat jouw betonlook traprenovatie heel wat duurder zal uitvallen dan je in eerste instantie had verwacht.

Betonlook traprenovatie offertes vergelijken

Leveren de hierboven aangegeven bespaartips je nog niet voldoende besparing op voor wat jouw betonlook traprenovatie betreft? In dat geval is het altijd interessant om nog even stil te blijven staan bij de laatste (bespaar)tip die we voor jou in petto hebben. Het is namelijk altijd bijzonder interessant om niet zomaar jouw opdracht op vlak van betonlook traprenovatie aan de eerste, de beste partij toe te kennen. Voordat je een keuze maakt is het dan ook steeds de moeite waard om offertes aan te vragen bij verschillende vakmensen die voor jou een betonlook traprenovatie kunnen realiseren. Heb je deze offertes voldoende met elkaar vergeleken? Dan zal je meteen kunnen vaststellen welke partij jou nu echt het interessantste aanbod kan doen voor wat het realiseren van een betonlook traprenovatie betreft.

Traprenovatie offertes

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen bij een traprenovatie. Je doet er verstandig aan om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Via onze website kun je direct tot 4 offertes aanvragen. Geheel gratis, geheel vrijblijvend!