Traprenovatie Antraciet

Antraciet is een kleur die veel mensen graag terug zien komen in de uitstraling van hun interieur. Er wordt dan ook tegenwoordig zeer vaak voor gekozen om antraciet (deels) te gebruiken voor met name de vloeren en de wanden. Je kan er echter ook voor kiezen om een accent met antraciet te leggen dat net wat minder ingrijpend is voor de algemene uitstraling van je interieur. Hoe dan? Zeer eenvoudig, bijvoorbeeld door er bij een traprenovatie voor te kiezen om je trap in antraciet te laten bekleden. Een antraciet trap heeft niet alleen als voordeel dat ze er bijzonder strak uitziet, daarnaast komt ze in nagenoeg elk interieur werkelijk uitstekend tot haar recht. Wil jij eveneens graag kunnen genieten van een antraciet trap in je woning en kijk je daarvoor in de richting van traprenovatie? Lees dan snel de informatie op deze pagina en kom te weten hoe ook jij in geen tijd een prachtige trap van antraciet in je woning kan integreren!

 

Mogelijkheden op vlak van antraciet traprenovatie

Ben je van plan om je trap te renoveren en wil je daarbij graag de kleur antraciet laten terugkomen? In dat geval is er één belangrijke vraag die je aan jezelf moet stellen. Deze vraag heeft betrekking tot de daadwerkelijke uitstraling van je trap. Het is namelijk zo dat je over twee verschillende mogelijkheden betreft, namelijk:

  1. Je kiest voor een volledige trap in antraciet;
  2. Je kiest voor een trap die beschikt over accenten van antraciet;

In beide gevallen spreekt het voor zich dat de nadruk op antraciet komt te liggen, maar de manier waarop deze kleur wordt toegekend aan je trap is sterk verschillend. In het eerste geval zal de bestaande trapbekleding namelijk vervangen moeten worden door een nieuwe terwijl in het tweede geval de antraciet trapbekleding als het ware bovenop de bestaande trapbekleding kan worden geplaatst. Beide mogelijkheden zijn het overwegen waard. Voor welke optie jij uiteindelijk zal kiezen is volledig afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur.

Waarom kiezen voor antraciet traprenovatie?

Menig aantal mensen beschikken in hun woning nog over een trap die niet meer aansluit bij de stijl waar hun interieur over beschikt. Men wil daar graag verandering in brengen, maar uiteraard heeft niet iedereen zomaar voldoende budget voor handen om een volledig nieuwe trap te laten plaatsen. Gelukkig is dat ook nergens voor nodig. Het is namelijk zo dat je er perfect voor kan kiezen om je bestaande trap te behouden, zolang deze nog maar over een voldoende solide constructie beschikt. In dat geval kan je dan ook perfect een antraciet afwerking realiseren. Dit bovendien ook nog eens met de kwalitatieve eigenschappen die jij wenst. Hoe je dat precies kan doen is een beetje afhankelijk van hetgeen je verwacht.

In eerste instantie kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om accenten in antraciet te leggen. Dit gebeurt door gebruik te maken van speciale trapmatten (in verschillende vormen). Dergelijke matten zijn zeer voordelig te kopen en bovendien is het ook nog eens zo dat ze eenvoudig door jou zelf geplaatst kunnen worden. Een vakman hoeft er dan ook zeker niet noodzakelijkerwijs aan te pas te komen, in tegendeel. Bovendien kan je er ook voor kiezen om je trap te voorzien van een complete, decoratieve anti-sliplaag. Je kan hiervoor een beroep doen op een vakman, maar er zijn op de markt ook speciale pakketten voor doe-het-zelvers verkrijgbaar. Ben je dus een beetje handig? Dan is het zomaar mogelijk om jouw volledige antraciet traprenovatie volledig zelf uit te voeren!

Hoeveel kost antraciet traprenovatie?

De kostprijs die je moet betalen voor het toepassen van antraciet traprenovatie is altijd afhankelijk van verschillende factoren. Het spreekt dan ook voor zich dat de plaatsing van bijvoorbeeld enkele trapmatten in antraciet op financieel vlak een behoorlijk stuk voordeliger is in vergelijking met het volledig opnieuw bekleden van je trap met een antraciet kleur. In ieder geval, wanneer jij je afvraagt met welke kosten je precies rekening moet houden voor het uitvoeren van een antraciet traprenovatie is het zeker interessant om even de hieronder aangegeven prijstabel te raadplegen. Zo voorkom je alvast onverwachte verrassingen.

Soort antraciet traprenovatie Gemiddelde kostprijs
Aanbrengen van decoratieve anti-sliplaag Gemiddeld 350 euro per trap
Antraciet trapmatten Vanaf 53 euro voor 16 exemplaren

Interessante bespaartips

Ben jij ook wel iemand die een voorkeur heeft voor de kleur antraciet en wil je deze kleur graag terug zien komen in jouw trap? Ben je echter nog op zoek naar enkele interessante mogelijkheden om te kunnen besparen op deze vorm van traprenovatie? In dat geval is het absoluut de moeite waard om rekening te houden met de hieronder aangegeven bespaartips.

  • Steek zelf de handen uit de mouwen

Het uitvoeren van een antraciet traprenovatie is iets dat je perfect zelf kan doen. Het plaatsen van trapmatten is zeer eenvoudig en er zijn speciale ‘trapboxen’ op de markt terug te vinden waarmee je, je volledige trap kan voorzien van een decoratieve anti-sliplaag. Door zelf de handen uit de mouwen te steken kan je alvast een behoorlijk bedrag uitsparen op het renoveren van jouw trap in huis.

  • Kies voor een vakman uit jouw eigen buurt

Ga je jouw antraciet traprenovatie toch niet zelf doen en wil je dit karwei bijgevolg liever uitbesteden aan een echte vakman? In dat geval is het steeds interessant om te kiezen voor een vakman uit jouw eigen omgeving. Op deze manier zal je de zogenaamde voorrijkosten tot een minimum kunnen beperken en dat kan toch best een behoorlijk verschil uitmaken op de uiteindelijke factuur die je moet betalen.

Bespaar tot 30% op jouw antraciet traprenovatie!

Wist je dat je naast bovenstaande bespaartips zomaar nog een extra besparing kan realiseren op jouw antraciet traprenovatie? Dat kan gebeuren door er voor te kiezen om verschillende offertes op te vragen bij meerdere in traprenovatie gespecialiseerde bedrijven. Wanneer je al deze verschillende offertes hebt ontvangen kan je ze vervolgens zeer eenvoudig met elkaar vergelijken. Op deze manier is het zomaar mogelijk om een korting tot wel 30 procent te verkrijgen op het laten uitvoeren van antraciet traprenovatie. Dat is natuurlijk erg interessant!

Traprenovatie offertes

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen bij een traprenovatie. Je doet er verstandig aan om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Via onze website kun je direct tot 4 offertes aanvragen. Geheel gratis, geheel vrijblijvend!