Traprenovatie Actie

Ondanks het feit dat het laten uitvoeren van een traprenovatie financieel veel voordeliger is dan het laten plaatsen van een compleet nieuwe trap neemt dit niet weg dat er nog steeds een behoorlijke kostenplaatje aan kan verbonden zijn. Omwille van deze reden is het zo dat veel mensen er steevast voor kiezen om gebruik te maken van een traprenovatie actie wanneer deze wordt aangeboden. Middels een dergelijke actie is het namelijk mogelijk om behoorlijk te besparen op de kostprijs van je traprenovatie zonder dat je daarbij rekening dient te houden met een verlies aan kwaliteit. Ben jij ook op zoek naar een interessante traprenovatie actie waar je gebruik van kan maken of wil je daar graag eerst nog veel meer over te weten komen? In allebei deze gevallen ben je daarvoor hier op deze pagina aan het juiste adres!

Wat maakt een traprenovatie actie zo interessant?

In eerste instantie stellen veel mensen zich natuurlijk de vraag waarom het nu precies interessant kan zijn om gebruik te maken van een traprenovatie actie. Dat is omwille van verschillende redenen het geval. Enkele niet onbelangrijke pluspunten waar je op kan rekenen zijn in ieder geval de volgende:

  1. Een traprenovatie actie maakt het mogelijk om op een zeer eenvoudige wijze een besparing te realiseren op je traprenovatie;
  2. De besparing die middels een traprenovatie actie wordt aangeboden gaat gepaard zonder dat er moet worden ingeboet op vlak van kwaliteit;

Bovenstaande twee voordelen zorgen er voor dat het laten uitvoeren van een traprenovatie voor veel mensen zomaar even nog interessanter wordt gemaakt dan het standaard reeds is. Denk je er dus met andere woorden reeds een tijdje over na om de trap in je woning te renoveren, maar ben je daar tot dusver nog niet aan toegekomen omwille van de relatief hoge kosten die dit met zich meebrengt? Dan is het een absolute aanrader om aandachtig te zijn voor het moment waarop er een interessante traprenovatie actie wordt aangeboden.

Zijn er ook nadelen aan verbonden?

Het lijkt er in eerste instantie naar uit te zien dat elke traprenovatie actie interessant is. Toch is dat in de praktijk niet helemaal juist. Het is namelijk zo dat er ook aan een traprenovatie actie  verschillende, niet onbelangrijke nadelen verbonden kunnen zijn. Het belangrijkste nadeel is terug te vinden in het feit dat een traprenovatie actie steevast wordt aangeboden voor een zeer concreet pakket. Dit betekent dat je vaak geluk moet hebben dat er een actie voor handen is die perfect die renovatie voor je trap mogelijk maakt zoals jij die in gedachten hebt. Is dat het geval? Dan spreekt het voor zich dat je op deze manier wel een zeer mooi bedrag kan besparen op de geplande renovatiewerkzaamheden!

Een tweede nadeel waar je rekening mee dient te houden is terug te vinden in het feit dat het perfect mogelijk is dat de interessantste traprenovatie actie wordt aangeboden door een bedrijf welke niet echt in jouw buurt is gevestigd. In dat geval kan het best zo zijn dat er een interessante actie wordt aangeboden voor traprenovatie, maar wat dan met de extra kosten? In het bijzonder de zogenaamde voorrijkosten worden dan een extra factor om rekening mee te houden. Deze worden per kilometer in rekening gebracht, dus hoe verder de vakman voor je traprenovatie bij je vandaan is gevestigd, des te hoger deze kosten zullen oplopen.

Hoeveel besparen met een traprenovatie actie?

Hoeveel je precies kan besparen met behulp van een traprenovatie actie is een beetje koffiedik kijken. In de praktijk is het dan ook zo dat de ene actie uiteraard de andere niet is. Hoeveel je precies kan besparen met behulp van een traprenovatie actie is bovendien ook sterk afhankelijk van het soort actie welke wordt aangeboden. Op dit vlak moet je dan ook rekening houden met de volgende, mogelijke kortingen die worden aangeboden:

  1. Een korting die uitsluitend op het materiaal wordt toegekend;
  2. Een korting die zowel op materiaal als werkuren wordt toegekend;
  3. Een korting die uitsluitend op de werkuren wordt toegekend;

Uiteraard is de tweede optie het interessantst, maar helaas moet het gezegd dat een dergelijke traprenovatie actie in de praktijk ook net wat minder vaak voorkomt. In principe loopt de gemiddelde besparing die kan worden gerealiseerd door middel van een traprenovatie actie uit van tussen de 10 tot 30 procent. Voordat te kiezen voor een bepaalde traprenovatie actie is het dan ook altijd de moeite waard om er voor te kiezen om even de verschillende, actuele traprenovatie acties met elkaar te vergelijken.

Interessante bespaartips voor traprenovatie

Is er op het moment dat jij een traprenovatie wenst uit te laten voeren geen interessante actie beschikbaar? In dat geval is het altijd interessant om te weten dat er ook op verschillende andere manieren een besparing kan worden gerealiseerd. Wij hebben nog enkele interessante bespaartips voor traprenovatie voor je uitgezocht en zetten ze hieronder graag nog even voor jou op een rijtje.

  • Maak zelf je trap klaar voor de traprenovatie

Het loont altijd de moeite om zelf het voorbereidend werk voor je traprenovatie uit te voeren. Door bijvoorbeeld zelf de oude bekleding van je trap te verwijderen en de trap af te schuren is het mogelijk om hem volledig klaar te maken voor de renovatie die er staat aan te komen. Je moet er natuurlijk wel rekening mee houden dat je tijdens het uitvoeren van de voorbereidende werkzaamheden nauwkeurig en voorzichtig te werk dient te gaan. Het laatste wat je immers wil is dat je trap schade oploopt.

  • Kies voor een specialist in traprenovatie uit de buurt

Het is altijd het interessantst om er voor te kiezen om een specialist in traprenovatie uit je eigen buurt onder de arm te nemen. Op deze manier kan je niet alleen heel wat besparen op de zogenaamde voorrijkosten, daarnaast is het zelfs mogelijk dat deze in bepaalde gevallen volledig komen te vervallen. Dat lijkt in eerste instantie slechts een kleine besparing, maar in de praktijk is het zomaar mogelijk dat jouw traprenovatie hierdoor tot wel 60 euro voordeliger kan worden. Dit is dus toch best mooi meegenomen!

 

Traprenovatie offertes

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen bij een traprenovatie. Je doet er verstandig aan om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Via onze website kun je direct tot 4 offertes aanvragen. Geheel gratis, geheel vrijblijvend!