Kosten trappenhuis

Steeds meer mensen gaan over tot de renovatie van de trap of trappen in hun huis. Een slimme woningbezitter kiest ervoor om direct beide trappen te laten renoveren wanneer hij een tweede trap in zijn huis heeft zitten. Er is dan één aspect wat men gemakkelijk over het hoofd zou kunnen zien wanneer er traprenovatie wordt uitgevoerd; het trappenhuis. Dat is de overloop die zit tussen de beide trappen in samen met de beide trappen. Wie zijn trappen laat renoveren zit straks met een beetje pech met een lelijk trappenhuis. We keken daarom naar de prijs voor het renoveren van trappen maar ook voor het opknappen van het trappenhuis.

Hoe je flink kan besparen op een traprenovatie

Een traprenovatie is op zich al een redelijk kostbare ingreep aan je huis. Wie een dubbele trap wil laten renoveren doet er dan ook goed aan om eerst te informeren naar de mogelijkheden om dit met een korting te laten uitvoeren. Je kan een flinke korting bedingen op een traprenovatie van een trappenhuis door eerst met de leverancier jouw wensen door te nemen. Vaak zit er bij de berekening van de prijs van een traprenovatie een gedeelte voorrijkosten. Ook krijg je te maken met de kosten voor de levering van de traprenovatie materialen, wanneer deze door een andere leverancier eerst worden afgeleverd. Dit is uiteraard iets waar voor jou winst op valt te behalen. De monteur van de traprenovatie zal immers slechts één keer hoeven voor te rijden om twee of meer trappen te renoveren. Daarnaast zal er slechts één keer een vrachtwagen met de traprenovatie materialen voor je deur hoeven te stoppen. Dit is uiteraard in het voordeel van jou en van de leverancier; deze hoeft niet meerdere malen voor je deur te stoppen. Je zou kunnen afspreken dat die winst wordt uitbetaald in natura. We hebben het hier over de afwerking van het trappenhuis zelf.

Jouw trappenhuis mee gerenoveerd

De renovatie van trappen gebeurt doorgaans met overzettreden die over de bestaande trap heen worden geplaatst. Hiervoor wordt een laminaat gebruikt wat je ook zo in de winkel van de leverancier kan kopen in de vorm van glad laminaat. Je kan er dus voor kiezen om samen met de overzettreden een deel normaal laminaat te laten afleveren om het trappenhuis mee te renoveren. Dit scheelt de monteur weer een hoop werk. Er hoeft namelijk geen rekening te worden gehouden met de vloerbedekking die reeds in een trappenhuis ligt; hier wordt gewoon overheen gewerkt. Er zal dan ook sprake zijn van een paar vierkante meter meerwerk in de vorm van normaal laminaat wat moet worden gelegd in het materiaal en de kleur van de renovatie overzettreden.

Hoeveel kost het renoveren van een trappenhuis met twee trappen

We keken voor je naar de kosten van het renoveren van een trappenhuis wat beschikt over twee trappen. We kwamen tot de volgende bevindingen.

Wat wil je laten renoveren Wat houdt de renovatie in Prijs van de renovatie
Een trap met overzettreden van laminaat Plaatsen van overzettreden met stootborden op een dichte trap, inclusief arbeidsloon en inclusief BTW Tussen 1200 en 2000 euro
Een tweede trap met overzettreden van laminaat Plaatsen van overzettreden met stootborden op een dichte trap, inclusief arbeidsloon en inclusief BTW maar exclusief voorrijkosten en opstartkosten Tussen 1100 en 1900 euro
Twee vierkante meter overloop in het trappenhuis Plaatsen van laminaat in de kleur en materiaal van de overzettreden van de traperenovatie, inclusief BTW maar exclusief voorrijkosten en opstartkosten 150 tot 200 euro
  • Als je handig bent. Ben jij handig aangelegd, dan kan je prima zelf het open deel van het trappenhuis leggen met laminaat. Je laat het gladde laminaat gelijk meeleveren door de leverancier die ook de traprenovatie uitvoert en legt zelf wanneer de traprenovatie klaar is het laminaat op het rechte stuk.
  • Als je niet handig bent. Ben jij niet handig aangelegd, dan kan je de leverancier het rechte stuk van het laminaat laten aanleggen tussen de twee trappen in. Dit is meerwerk, dus je zal er wat voor moeten neertellen. Wanneer je echter zelf de bestaande vloerbedekking in het trappenhuis verwijdert kan de monteur gelijk zonder onderbrekingen doorwerken. Dat scheelt toch weer iets in de legkosten.

Hoe is het prijskaartje samengesteld

Hoeveel jij betaalt voor de renovatie van een compleet trappenhuis bepaal je voor een deel zelf door keuzes die je maakt.

  • Hoeveel voorwerk doe je zelf. Ben jij in staat om zelf een deel van de (voor)werkzaamheden uit te voeren, dan heeft de monteur een stuk minder werk. In het mooiste geval hoeft hij enkel het laminaat te leveren waarna jij het zelf legt op de overloop. Dit scheelt arbeidsloon.
  • Wat voor vorm heeft jouw overloop. Een overloop die recht toe recht aan loopt zal sneller klaar zijn dan een overloop die bijvoorbeeld mooi rond loopt. Dit scheelt een stuk in de kosten.

Vraag offertes op

Offertes opvragen loont altijd, maar zeker in dit geval. Informeer daarom via één muisklik op onderstaande button naar de mogelijkheden om te besparen op de renovatie van een trappenhuis. De offertes die je krijgt vergelijk jij op je gemak. Het vergelijken kan je een voordeel tot wel 20 procent opleveren.

 

Traprenovatie offertes

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen bij een traprenovatie. Je doet er verstandig aan om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Via onze website kun je direct tot 4 offertes aanvragen. Geheel gratis, geheel vrijblijvend!