Kosten trapleuning houders

Iedereen weet het; in huis kunnen de gevaarlijkste ongelukken gebeuren. De meeste ongelukken gebeuren op de trap. Jaarlijks belanden honderden mensen op de EHBO door een val van een trap in hun eigen huis. De aanwezigheid van een trapleuning is dan ook essentieel. Het is van levensbelang  dat jouw huis een trapleuning heeft die goed bevestigd zit. Wanneer jij gaat klussen aan je trapleuning is het goed om eerst te kijken welke trapleuninghouders er zoal zijn voordat jij er een paar gaat kopen.

Waar let je op wanneer je trapleuninghouders gaat kopen

Trapleuninghouders zijn niet echt de meest kostbare aankoop voor je huis. Toch is het fijn om geen miskoop te doen in de bouwmarkt. Het is dan ook verstandig om eerst te kijken welk model trapleuninghouders je nodig hebt.

  • Als je een trapleuning hebt die rond loopt. De meest verkochte trapleuningen lopen rond. Dit zijn trapleuningen die meestal een doorsnee van ongeveer 45 mm hebben. Het zijn trapleuningen die je op een trapleuninghouder monteert die komvorming is aan de bovenkant van de houder. Je kan de trapleuning van onderen in de trapleuninghouder schroeven. De trapleuning wordt dan ook horizontaal ingeschroefd. Je spreekt hier van een stokschroefmodel of een holzadel.
  • Als je een trapleuning hebt die rechthoekig is. Is jouw trapleuning rechthoekig, dan zal je deze met een compleet ander systeem op de muur moeten monteren, Je gebruikt in dit geval trapleuninghouders die aan de muur hangen en aan het andere uiteinde de schroefgaten hebben zitten. De trapleuning hangt in dat geval op een vaste afstand van de muur terwijl deze verticaal ingeschroefd zit. Je spreekt hier van een profielmodel.
  • Als je een trapleuning hebt die klassiek gevormd is. Is jouw trapleuning klassiek gevormd, dan heb je een trapleuninghouder nodig die recht loopt terwijl de trapleuning horizontaal wordt ingeschroefd. Je spreekt in dat geval van een vlakzadel trapleuninghouder. Denk aan de komvorm of de vlakke vorm wanneer je de aankoop van de trapleuninghouders combineert met de trapleuning zelf.

Hoeveel kosten trapleuninghouders

We hebben voor je gekeken naar de prijzen van trapleuninghouders. We kwamen voor jou tot de volgende bevindingen.

 

Wat voor trapleuninghouder koop je Specificaties Prijs
Holzadel of stokschroefmodel trapleuninghouder Diverse materialen  Tussen 2,50 en 7 euro
Profielmodel trapleuninghouder Diverse materialen Tussen 2,50 en 7 euro
Vlakzadel trapleuninghouder Diverse materialen Tussen 2,50 en 7 euro

 

  • Als je zelf kan monteren . Ben jij handig aangelegd, dan kan je de trapleuninghouders samen met je trapleuning prima zelf monteren. Denk eraan dat je eerst de trapleuninghouders monteert voordat je de trapleuning erop plaatst. Je kan ook wel beiden tegelijk doen, maar dan heb je iemand nodig die de andere kant van de trapleuning ophangt terwijl jij de houders in de muur schroeft. Denk eraan dat je schroeven en pluggen gebruikt voor dit karwei. Je wil immers dat alles zo goed en stevig mogelijk vast zit.
  • Als je kan monteren met hulp. Ben jij een beetje handig aangelegd, dan zou je de trapleuninghouders wellicht liever met iemand van een klussenbedrijf ophangen. Je kan dan als tweede man fungeren terwijl je samen met de klusser de trapleuning met de houders ophangt. Door de trap van tevoren op te hangen bespaar je al flink wat tijd.
  • Als je niet kan monteren. Ben jij niet handig aangelegd, dan is het aan te raden om de trapleuninghouders te laten aanbrengen door een klussenbedrijf. Je weet dan zeker dat jouw trapleuning goed gemonteerd zit en dat deze de hoeveelheid druk die erop wordt uitgeoefend goed aan kan.

Het prijskaartje verklaard

  • Keuze 1: Welke uitvoering wil je kopen. De trapleuninghouder moet uiteraard passen bij de rest van je interieurstijl. De uitvoering bepaalt echter ook een belangrijk deel van de prijs. Sieruitvoeringen kosten meer dan standaard uitvoeringen.
  • Keuze 2: Hoeveel trapleuninghouders wil je kopen. Denk er altijd aan dat je genoeg trapleuninghouders koopt om het gewicht van de trapleuning te kunnen dragen. Het is goed om hier niet op te bezuinigen. Je wil immers een veilige trap. Voor de kosten van de trapleuninghouders hoef je het niet te laten.
  • Keuze 3: Hang je de trapleuninghouders zelf op of laat je dat doen. Is het een lastig karwei voor jou om een trapleuning op te hangen, dan kan je kiezen om dit te laten doen door een klussenbedrijf. Je betaalt in dat geval tussen 45 en 60 euro per uur voor de werkzaamheden. Je bent altijd verplicht om minimaal één tot twee uur af te nemen.

Een goed advies

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

op de kosten van trapleuninghouders en het monteren daarvan valt weinig te besparen. Het is wel nuttig om offertes op te vragen. Je doet dat met één muisklik. Je zal versteld staan hoeveel winst er nog valt te behalen. Dat kan oplopen tot 35 procent.

Traprenovatie offertes

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen bij een traprenovatie. Je doet er verstandig aan om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Via onze website kun je direct tot 4 offertes aanvragen. Geheel gratis, geheel vrijblijvend!