Trap vinyl betonlook

Veel mensen houden van de uitstraling die kan worden gerealiseerd door middel van beton. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat niet iedereen het fijn vindt om in diens woning over een volledige betonnen trap te beschikken. Dit heeft alles te maken met het feit dat beton er om bekend staat vrij koud aan te voelen. Bovendien is het natuurlijk ook een hard materiaal. Daarnaast is het ook nog eens zo dat een volledige trap van beton lang niet in elke woning realiseerbaar is. Dat hoeft echter geen enkel probleem te vormen. Wil jij graag in je huis kunnen genieten van een trap die beschikt over de uitstraling van beton, maar bijvoorbeeld de eigenschappen heeft van vinyl? Ook dat is perfect mogelijk. Je kan er wat dit betreft namelijk gewoon voor kiezen om gebruik te maken van een vinyl betonlook traprenovatie.

Waarom kiezen voor betonlook?

De uitstraling waar beton over beschikt is sinds jaar en dag steeds populairder geworden. Een aantal verschillende prima redenen liggen hiervan aan de basis. In eerste instantie is het bijvoorbeeld zo dat betonlook in nagenoeg elk interieur tot haar recht kan komen. Dit is uiteraard vooral het gevolg van het neutrale karakter waarover ze beschikt. Zowel in een moderne als in een klassieke woning kan betonlook een absolute meerwaarde betekenen.

 

Een andere reden waarom er veelal voor wordt gekozen om gebruik te maken van materialen met een betonlook is terug te vinden in het onderhoudsvriendelijke karakter. Betonlook is namelijk voldoende donker om niet snel gebruikssporen te vertonen. Bovendien zorgt de combinatie vinyl betonlook er in dit geval ook nog eens voor dat je de trap op bijzonder eenvoudige wijze schoon kan maken. Dit zorgt er voor dat het niet meer dan normaal is dat heel veel mensen in vinyl betonlook een uitstekende keuze zien voor hun traprenovatie.

Welke voordelen brengt vinyl met zich mee?

Het is vanzelfsprekend dat je een betonlook trap op tal van verschillende manieren kan realiseren. Er zijn dan ook absoluut meerdere materialen die een mooie betonlook aan de dag kunnen leggen voor wat jouw trap betreft. Dit gezegd zijnde is het zo dat vinyl betonlook door de jaren heen stelselmatig populairder is geworden. Dit heeft niet zozeer (alleen) te maken met haar betonlook uitstraling, maar wel met het feit dat er ook aan vinyl als materiaal heel wat interessante voordelen zijn verbonden. Het gaat hierbij om de volgende zaken:

 

  1. Vinyl is een relatief voordelig materiaal om traprenovatie mee uit te voeren;
  2. Vinyl beschikt over een geluiddempend effect;
  3. Vinyl kan uitstekend worden uitgerust met een (extra) antisliplaag;
  4. Vinyl voelt warm aan wat extra comfort met zich meebrengt;
  5. Een trap met een vinyl betonlook kan erg eenvoudig worden onderhouden;

 

Het gaat hem bij de keuze voor vinyl betonlook dus veelal lang niet alleen maar om de uitstraling van beton die het materiaal weet te realiseren. Ook de eigenschappen van vinyl op zich zijn namelijk het overwegen reeds meer dan waard. In principe zou er dan ook gesteld kunnen worden dat je met de keuze voor vinyl betonlook twee vliegen in één klap slaat.

Wanneer is vinyl betonlook traprenovatie geen optie?

Hoe interessant vinyl betonlook traprenovatie ook mag zijn, in bepaalde gevallen zal ze alsnog geen optie blijken te zijn. Veel mensen zullen hiervan schrikken, maar toch is het waar. Twee verschillende redenen kunnen er voor zorgen dat vinyl betonlook voor jouw project voor traprenovatie een optie is, namelijk:

 

  1. Het is mogelijk dat de betonlook niet past bij de stijl van jouw interieur;
  2. Het kan gebeuren dat de eigenschappen van vinyl niet aan je verwachtingen voldoen;

 

Ondanks het feit dat betonlook in nagenoeg elk interieur tot haar recht kan komen zijn er natuurlijk uitzonderingen. Wil jij bijvoorbeeld een strak en uniform geheel in jouw interieur creëren? In dat geval kan de specifieke uitstraling van betonlook mogelijks roet in het eten gooien. Dit geldt niet in het minst voor mensen die een minimalistische, moderne uitstraling willen geven aan hun interieur. Mogelijks kies je dan beter voor een ander type materiaal.

 

Hou er bovendien eveneens rekening mee dat een gewone traprenovatie sowieso niet altijd de oplossing vormt voor jouw probleem. Wat namelijk op het ogenblik dat de constructie van je trap niet meer in een voldoende goede staat verkeert? In dat geval zal een gewone vinyl betonlook niet de oplossing betekenen voor jouw probleem. Het voordeel van het moeten vervangen van de volledige trapconstructie is wel dat je meteen kan kiezen voor een echte betontrap. Ook op deze manier combineer je eigenlijk het beste van twee werelden.

Hoeveel kost vinyl betonlook traprenovatie?

Wanneer je voor jezelf hebt uitgemaakt dat vinyl betonlook traprenovatie ook voor jou een prima keuze kan zijn spreekt het voor zich dat je, je ook graag even zal willen verdiepen in de kosten die er aan verbonden zijn. Wat dit betreft zal je kunnen vaststellen dat de keuze voor vinyl betonlook absoluut niet de voordeligste is, maar ook niet de duurste. Hou er verder wel rekening mee dat niet alleen maar het materiaal bepalend is voor de totale kostprijs. Wat namelijk bijvoorbeeld ook te denken van de mogelijke opties die je wenst toe te passen aan jouw trap? In ieder geval, enkel en alleen afgaande op de keuze voor vinyl betonlook kan je rekening houden met de gemiddelde kosten zoals in onderstaande prijstabel aangegeven.

 

Soort traprenovatie Gemiddelde kostprijs
Vinyl betonlook traprenovatie Gemiddeld 50 euro per overzettrede

Bespaar tot 30% (extra) op je vinyl betonlook traprenovatie

Ga jij een vinyl betonlook traprenovatie (laten) uitvoeren? Ben je daarvoor echter nog op zoek naar een interessante mogelijkheid om te besparen zonder kwaliteitsverlies te moeten lijden? Dat kan. Het is namelijk in de praktijk altijd aan te raden om offertes bij meerdere bedrijven aan te vragen voor wat het uitvoeren van jouw vinyl betonlook traprenovatie betreft. Door de ontvangen offertes vervolgens met elkaar te vergelijken is het altijd mogelijk om er de scherpst mogelijke offerte tussenuit te halen. Op deze manier kan je in de praktijk vrij eenvoudig een besparing realiseren die kan oplopen tot een zeer mooie 30 procent. Dit haalt het kostenplaatje voor jouw vinyl betonlook traprenovatie uiteraard sterk naar omlaag!

 

Traprenovatie offertes

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen bij een traprenovatie. Je doet er verstandig aan om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Via onze website kun je direct tot 4 offertes aanvragen. Geheel gratis, geheel vrijblijvend!