Kosten trap 2 kwart

De trap in je huis is een plek die behoorlijk intensief gebruikt wordt. Dagelijks lopen er meerdere mensen overheen en daarbij wordt er flink wat druk uitgeoefend op de traptreden. Het is dan ook niet vreemd dat een trap na verloop van een aantal jaren sleets gaat worden, en de trap begint te kraken. Wanneer jouw trap aan vernieuwing toe is, is het een goed idee om deze te renoveren. Dat is echter een klus die je bij een trap met 2 kwart niet zomaar uitvoert.

Waarom is een trap met 2 kwart duurder om te renoveren

Een trap die 2 keer een kwart draai maakt is een dure klant om te renoveren. Dat komt doordat de treden op maat moeten worden gemaakt, waarbij de monteur echt specifiek gereedschap moet gebruiken. Daarnaast moet de monteur letterlijk een timmermansoog hebben. Het houdt allemaal in dat een monteur flink langer bezig zal zijn bij het renoveren van een trap. Dat zijn uiteraard zaken die aan jou als klant worden doorberekend. Jij betaalt dan ook flink meer voor een trap met 2 kwarten erin verwerkt. We keken voor je naar de prijs voor het renoveren van een trap met 2 kwart draaien erin.

Wat voor soorten renovatie zijn er mogelijk

Een trap renoveren kan je op meerdere manieren doen. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  • Een trap kan je schilderen wanneer deze vooral een lelijk uiterlijk heeft gekregen. Wanneer het houtwerk zelf nog in goede staat is, is dit een praktische mogelijkheid. Het is de goedkoopste manier om je trap te renoveren, en je kan een trap ook zelf schilderen zonder dat er een professioneel traprenovatie bedrijf aan te pas hoeft te komen.
  • Bekleden met een speciaal materiaal. Je kan een trap ook bekleden om deze te renoveren. Je kiest dan bijvoorbeeld voor linoleum of voor vinyl. Deze materialen laten zich eenvoudig verwerken om je traptreden heen. Wil je dat het allemaal goed stevig wordt vastgezet en wil je het risico op valpartijen naderhand zoveel mogelijk beperken; laat een dergelijke renovatie dan uitvoeren door de professional.
  • Bekleden met tapijt. Tapijt is een materiaal bij uitstek om een trap mee te laten bekleden. Dat doe je vooral wanneer je wil dat er een geluiddemping op de trap zit. Een trap die met tapijt is afgewerkt zal veel minder loopgeluiden doorgeven door je huis heen. Daarnaast is het ook een heel mooie afwerking van je trap. Let erop dat je een tapijtsoort kiest die lang meegaat en die een stevige onderlaag heeft.
  • Bekleden met overzettreden. Overzettreden zijn de meest gekozen soort wanneer het aankomt op traprenovatie. Het materiaal kan je in verschillende prijsklassen kopen. Het advies is om treden van HPL laminaat te kopen. Die zullen de beste toplaag hebben en het langste kleurecht blijven.

Hoeveel kost een traprenovatie

Natuurlijk wil jij weten hoeveel je kwijt bent voor een dergelijke traprenovatie. We keken voor jou naar de prijzen van de diverse soorten traprenovaties en kwamen tot de volgende bevindingen.

 

Wat voor soort traprenovatie kies je Zelf doen of laten doen Wat zit er bij de prijs inbegrepen Wat is de prijs
Een trap schilderen Zelf doen Verf en schildergerei. Tussen 250 en 400 euro
Een trap schilderen Laten doen Verf, schildergerei, arbeidsloon en BTW Tussen 600 en 1000 euro
Een trap bekleden met speciaal materiaal Laten doen Vinyl of linoleum, arbeidsloon en BTW Tussen 850 en 1300 euro
Een trap bekleden met tapijt Laten doen Tapijt, arbeidsloon en BTW Tussen 800 en 1450 euro
Een trap renoveren met overzettreden Zelf doen Overzettreden en stootborden, 13 stuks Overzettrede 37,50 euro per stuk, Stootbord 4 euro per stuk
Een trap renoveren met overzettreden Laten doen Overzettreden en stootborden, 13 stuks, arbeidsloon en BTW Vanaf 1800 euro

 

  • Als je handig bent. Ben je handig aangelegd, dan zou je een traprenovatie nog zelf kunnen uitvoeren. Kies in dat geval voor een bekleding met een materiaal wat gemakkelijk zelf op maat te maken is. Laminaat treden moeten op maat worden gezaagd. Ben je hier handig in, dan is het een prima oplossing. Ben je hier niet handig in, besteed het dan liever uit.
  • Als je niet handig bent. Ben jij niet handig aangelegd, dan kan je een traprenovatie het beste uitbesteden. Je bent in dat geval vrij in je keuze voor een soort trap bekleding. Je kan dan ook diverse extra opties laten uitvoeren.

Hoe is de prijs bepaald

Hoeveel je betaalt bepaal je voor een deel zelf:

  • Waar komt de monteur vandaan. Een traprenovatie bedrijf moet altijd een afstand afleggen voor men bij jouw huis is. Die afstand zie je terug in de reiskosten. Dat verhoogt de prijs.
  • Welk materiaal kies je.

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op een traprenovatie door offertes op te vragen. Dat doe je heel eenvoudig met één muisklik op onderstaande button. Je vraagt dan direct vrijblijvend meerdere offertes op die je met elkaar kan vergelijken. Jouw voordeel kan oplopen tot wel 25 procent.

 

Traprenovatie offertes

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen bij een traprenovatie. Je doet er verstandig aan om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Via onze website kun je direct tot 4 offertes aanvragen. Geheel gratis, geheel vrijblijvend!