Kosten trap 1 kwart

De trap in je huis heeft het zwaar te verduren. Je loopt er meerdere malen per dag overheen en daarbij oefen je behoorlijk wat druk uit op de traptreden. Bij de aankoop van je huis had je uiteraard weinig te zeggen over het soort trap wat erin zit. Wanneer jij een huis hebt met 1 kwart erin verwerkt kom je er al snel achter dat dit een wat duurdere trap is wanneer je deze wil laten renoveren. Een traprenovatie is een veel gemaakte keuze wanneer een trap in een huis sleets begint te worden. Je kan er echter ook voor kiezen om een trap te vervangen. Dat is een drastischer besluit, maar het is een keuze die veel wordt gemaakt wanneer de kwaliteit van een trap zodanig slecht is geworden dat renovatie geen optie meer is. We keken voor jou naar wat er aan vast zit wanneer je een trap met 1 kwart onder handen wil nemen.

Een renovatie met mogelijkheden

Een trap renoveren kan je op verschillende manieren doen. De meest gemaakte keuze is nog altijd het plaatsen van overzettreden. Dit is dan ook gelijk één van de kostbaarste manieren om een trap te renoveren. Je hebt ook nog een aantal andere mogelijkheden.

  • Een trap die lelijk is geworden kan je uiteraard ook schilderen. Dat doe je alleen bij een trap die kwalitatief nog helemaal goed is. Sommige houtsoorten zoals beukenhout trekken vlekken aan en houden die ook vast in het materiaal. Een lelijk geworden trap schilderen wordt dan ook vaak gedaan.
  • Schilderen in combinatie met het plaatsen van een traploper. Wil jij een trap die lelijk is geworden voorzien van verf maar wil je ook dat je geruisloos de trap op en af kan lopen, dan is traploper een prachtige toevoeging. Ons advies is om deze vorm van traprenovatie te laten uitvoeren door een professional aangezien de traproedes goed verankerd moeten zitten. Je wil niet dat een trap in een glijbaan verandert.
  • Bekleden met een speciaal soort vloerbedekking. Materiaal als linoleum en vinyl leent zich uitstekend om een trap mee te bekleden. Je kan echter ook kiezen voor tapijt op een trap als afwerking. Kies dan wel een linoleum, vinyl of tapijt wat sterk genoeg is om jaren mee te gaan. Het vervangen is namelijk een tijdrovende klus die je liever niet te vaak laat uitvoeren.
  • HPL laminaat. Dit is een laminaatsoort die je speciaal moet bestellen voor op je trap, maar die wel de langste levensduur heeft wanneer je kijkt naar overzettreden.
  • Een speciale soort zoals aluminium of staal. Dit soort trapbekledingen zijn enkel op aanvraag beschikbaar. Je betaalt een redelijk hoge prijs maar je geeft wel een heel opmerkelijk uiterlijk aan je trap. Je verhoogt gelijk de waarde van je huis aanzienlijk. Houd er echter wel rekening mee dat dit materiaal niet geluiddempend is.

Hoeveel kost een trapbekleding

We deden navraag voor je naar de kosten van een bekleding van een trap met 1 kwart in een aantal gevallen. We kwamen tot de volgende bevindingen.

 

Wat voor renovatie laat je uitvoeren Wat zit er bij de prijs inbegrepen Wat is de prijs
Schilderen Een trap schilderen, inclusief arbeidsloon en BTW Tussen 500 en 700 euro
Schilderen in combinatie met een traploper Een trap schilderen, tevens plaatsen van traploper, inclusief kosten loper, arbeidsloon en BTW Tussen 700 en 1200 euro
Bekleden met een vloerbedekking Bekleding met vinyl, linoleum of tapijt. Prijs afhankelijk van materiaalkeuze. Prijs inclusief arbeidsloon en BTW Tussen 700 en 1250 euro
Bekleding met HPL Bekleding met overzettreden van HPL; hoge duurzaamheid. Prijs inclusief arbeidsloon en BTW 1699 euro
Bekleding met een special Bekleding met staal, inox of aluminium Prijs volledig op aanvraag

 

  • Als je handig bent aangelegd. Een trap renoveren is iets wat je zelf zou kunnen doen. Houd dan wel in je achterhoofd dat niet ieder materiaal even gemakkelijk is aan te brengen. HPL is een materiaal wat nauw luistert bij het leggen van de overzettreden. Dit kan je beter uitbesteden. De trap voorzien van een loper is ook iets wat je om veiligheidsredenen beter kan uitbesteden. Schilderen is echter een klus die je zelf kan uitvoeren.
  • Als je niet handig bent aangelegd. Ben jij niet handig aangelegd, dan betaal je een tarief zoals je het terug vindt in bovenstaande tabel. Je betaalt een prijs inclusief arbeidsloon en BTW. Je krijgt daarentegen wel een garantie op de verrichte werkzaamheden.

Hoe wordt de prijs bepaald

Hoeveel je betaalt voor een traprenovatie bepaal je zelf.

  • Open of gesloten trap. Een open trap met 1 kwart is altijd wat duurder omdat de onderkant van de treden ook moet worden afgewerkt.
  • Zelf doen of laten doen.

Vraag offertes op

Het snelste bespaar je op de kosten van een traprenovatie door offertes op te vragen. Dat doe je met één muisklik op onderstaande button. Je vraagt gelijk meerdere offertes op die je met elkaar kan vergelijken. Dat kan je al snel een besparing tot 25 procent opleveren.

 

 

Traprenovatie offertes

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen bij een traprenovatie. Je doet er verstandig aan om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Via onze website kun je direct tot 4 offertes aanvragen. Geheel gratis, geheel vrijblijvend!