Stootborden traprenovatie

Op het moment dat er een traprenovatie dient te worden uitgevoerd zijn er heel wat zaken waar je even bij stil zal moeten blijven staan. De constructie waar de trap over beschikt is één van deze zaken. In het geval van een gesloten trap is het bijvoorbeeld zo dat er tussen de treden in rechte planken zijn terug te vinden. Deze worden stootborden genoemd. Op het ogenblik dat je de trap in kwestie gaat laten renoveren is het altijd interessant om ook hier de nodige aandacht aan te besteden. Doe je dat niet? Dan is de kans bijzonder groot dat je traprenovatie op het einde van de rit jammer genoeg de vooropgestelde verwachtingen niet zal weten in te lossen. Wil jij ook graag meer te weten komen over het renoveren van een gesloten trap met stootborden? Dan ben je daarvoor op deze pagina aan het juiste adres!

Het omvormen van een open naar een gesloten trap

Buiten bovenstaande is het eveneens mogelijk dat je door het gebruik van stootborden wil evolueren van een open trap naar een gesloten trap. Het is namelijk zo dat in de praktijk erg veel mensen er in eerste instantie voor kiezen om gebruik te maken van een open trap in hun woning, maar daar op een zeker ogenblik toch op terugkomen. Het omvormen van een open naar een gesloten trap door het uitvoeren van een traprenovatie kan dan ook omwille van verschillende redenen een interessante keuze zijn, namelijk:

  • Inperking van het warmteverlies naar boven toe

Alle warmte welke in je woning wordt opgewekt zal op een zeker ogenblik naar boven toe trekken. Op het ogenblik dat je in je woning over een trap met een open karakter beschikt is de kans bijzonder groot dat je zal worden geconfronteerd met warmteverlies naar boven toe. Door het afsluiten van de ruimte tussen de traptreden is er sprake van een veel beperkter warmteverlies door je trap heen. Door te kiezen voor een gesloten trap wordt er aldus een extra isolerend kenmerk gerealiseerd in je woning.

  • Het verdwijnen van stofnesten onderaan de trap

Het is niet meer dan normaal dat er onderaan je voeten heel wat stof en vuil blijft zitten. Bij het op en af de trap lopen is het niet meer dan normaal dat heel wat van deze vuiligheid op de trap zelf terecht komt. Al dit stof en vuil zal uiteindelijk naar beneden vallen om zich vervolgens op te hopen onderaan de trap. Dit is natuurlijk alles behalve hygiënisch. Door te kiezen voor een gesloten trap zal je kunnen vaststellen dat je trap veel netter zal blijven. Stootborden vormen dan ook een perfecte manier om het hygiënische aspect van de trap in jouw woning te vergroten.

  • Een gesloten trap met stootborden is (veel) veiliger

Een open trap is voor veel mensen behoorlijk onpraktisch. Niet alleen kinderen, maar ook ouderlingen worden vaak geconfronteerd met glijpartijen op een dergelijke trap. Dit met alle risico’s en gevolgen van dien. Wil jij graag dergelijke, gevaarlijke glijpartijen kunnen voorkomen? In dat geval is het altijd de moeite waard om er voor te kiezen om stootborden te plaatsen op je trap.

Hoeveel bedragen de kosten voor traprenovatie met stootborden?

Hoeveel je precies zal moeten betalen voor het laten uitvoeren van traprenovatie met stootborden is steeds afhankelijk van een aantal verschillende factoren. In eerste instantie is er bijvoorbeeld de variant welke wordt geplaatst tussen twee traptreden in. Daarnaast is er echter eveneens een uitvoering welke door de monteur tussen twee traptreden wordt geplaatst. Ben jij ook benieuwd naar welke kosten er nu precies zijn verbonden aan het uitvoeren van een traprenovatie met stootborden? De hieronder terug te vinden prijstabel zorgt er voor dat je op financieel vlak niet voor verrassingen zal komen te staan!

Soort traprenovatie met stootborden Gemiddelde kostprijs
Traprenovatie met stootborden zelf uitvoeren Gemiddeld 30 euro voor 5 stootborden
Traprenovatie met stootborden laten uitvoeren door een ervaren vakman Gemiddeld tussen 225 & 300 euro

Interessante bespaartips

Zou jij graag ook een traprenovatie met stootborden willen laten uitvoeren? Ben je daarvoor echter nog op zoek naar enkele interessante bespaartips? In dat geval is het altijd de moeite waard om rekening te houden met de onderstaande tips. Zo hoef je werkelijk op geen enkel moment meer te vrezen dat je teveel zal moeten betalen voor het laten uitvoeren van jouw traprenovatie met stootborden.

  • Probeer je traprenovatie met stootborden zelf uit te voeren

In eerste instantie is het de moeite waard om er voor te kiezen om je traprenovatie met stootborden zelf uit te voeren. Dat is interessant, want op deze manier wordt er voor gezorgd dat de toch wel hoge arbeidskosten komen te verdwijnen. Je dient er wel rekening mee te houden dat je voor het zelf uitvoeren van je traprenovatie met stootborden wel behoorlijk handig moet zijn. Indien je er niet helemaal zeker van bent dat je voldoende handig bent is het wellicht toch interessant om een vakman in te schakelen. Hij zal jouw traprenovatie immers perfect kunnen uitvoeren.

  • Beperk de voorrijkosten met een vakman uit de buurt

Niet alleen de standaard kostprijs van de werkzaamheden wordt in rekening gebracht door een vakman bij het uitvoeren van een traprenovatie. Wat bijvoorbeeld bovendien ook te denken van de voorrijkosten? Deze kosten kunnen al snel oplopen tot wel 0,50 euro per kilometer. Dat lijkt niet zoveel, maar als de vakman vrij ver bij je vandaan is gevestigd kunnen deze kosten al snel behoorlijk oplopen. Hou hier dan ook absoluut rekening mee wanneer je jouw traprenovatie met stootborden gaat uitbesteden.

Bespaar tot wel 30% extra op jouw traprenovatie met stootborden

Zou jij graag buiten bovenstaande bespaartips nog een extra mooie besparing willen verkrijgen op jouw traprenovatie met stootborden? Dat kan! Het is namelijk altijd een aanrader om er voor te kiezen om verschillende offertes met elkaar te vergelijken. Alleen door dit te doen kan er namelijk voor worden gezorgd dat je gegarandeerd bent verzekerd van de scherpst mogelijke prijs. Op deze manier kan er in de praktijk nog een korting tot wel 30 procent worden gerealiseerd op het totale prijskaartje van jouw traprenovatie met stootborden.

 

Traprenovatie offertes

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen bij een traprenovatie. Je doet er verstandig aan om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Via onze website kun je direct tot 4 offertes aanvragen. Geheel gratis, geheel vrijblijvend!