Staal traprenovatie

Een trap van staal is helemaal van deze tijd. Veel mensen kiezen niet alleen maar voor een stalen trap omdat deze er goed uitziet, daarnaast staat dit materiaal er natuurlijk ook om bekend ongelofelijk duurzaam te zijn. Een trap van staal komt bovendien tot haar recht in werkelijk elk interieur. Je kan er dus met andere woorden voor kiezen om ze te integreren in een klassiek interieur, maar ook in een moderner interieur komt ze uitstekend tot haar recht. Heb jij ook een trap van staal in je woning opgenomen, maar is deze toch enigszins aangetast door de tand des tijds? In dat geval is het altijd de moeite waard om de informatie door te nemen op deze pagina. Zo kom je alles te weten over een traprenovatie bij een stalen trap.

De voordelen van een traprenovatie met staal

Het is absoluut niet voor niets dat veel mensen er vandaag de dag de voorkeur aan geven om gebruik te maken van een stalen trap in hun woning. Hier zijn dan ook verschillende voordelen aan verbonden. In eerste instantie ziet een stalen trap er niet alleen fantastisch uit, daarnaast staat ze er ook nog eens om bekend bijzonder kwalitatief en duurzaam te zijn. Toch moet het gezegd dat de realisatie van een nieuwe, stalen trap ook erg duur kan uitvallen. Heb jij reeds een stalen trap in je woning, maar is deze door de tand des tijds toch enigszins aangetast? In dat geval is het altijd een aanrader om er voor te kiezen om een traprenovatie te overwegen. Je kan dan namelijk rekenen op de hieronder terug te vinden voordelen:

 1. Je trap zal er terug helemaal perfect uit komen te zien;
 2. Een traprenovatie staal neemt doorgaans slechts één werkdag in beslag;
 3. De kosten voor een traprenovatie liggen veel lager dan deze van een nieuwe trap;
 4. Je kan bepaalde delen van je traprenovatie zelf uitvoeren;

Zijn er nadelen waar je rekening mee moet houden?

In principe zijn er niet veel nadelen om rekening mee te houden bij een traprenovatie staal. Je moet er alleen wel rekening mee houden dat een stalen trap het beste tot haar recht komt bij een open constructie. Omwille van deze reden wordt het dan ook sterk aangeraden om vooral gebruik te maken van staal wanneer je de voorkeur geeft aan een trap. Gaat jouw voorkeur in de praktijk toch meer uit naar een gesloten trap? In dat geval is het de moeite waard om mogelijks het gebruik van andere materialen te overwegen. Hou er bovendien ook rekening mee dat een traprenovatie met staal in de praktijk nog steeds behoorlijk duur kan uitvallen. Veel mensen staan hier niet bij stil, maar staal is een duur materiaal. Wanneer je over een beperkt budget beschikt is het dan ook zeker de moeite waard om je even te verdiepen in de andere mogelijkheden die voor handen zijn.

Hoeveel kost een stalen traprenovatie?

Naast bovenstaande zal je natuurlijk ook graag willen weten met welke kosten je ongeveer rekening moet houden voor wat het uitvoeren van een traprenovatie met staal betreft. Op dit vlak zijn er diverse invloeden die je mee in overweging dient te nemen. Het gaat hierbij om:

 1. De constructie waar de trap over beschikt die moet worden gerenoveerd;
 2. De omvang van de trap (en dus het aantal treden waarover ze beschikt);
 3. De leuningen evenals bordessen welke zijn of moeten worden toegepast;
 4. Het materiaal van de treden;
 5. De draairichting waar de trap over beschikt;

Rekening houdende met de hierboven aangegeven, verschillende factoren spreekt het voor zich dat het kostenplaatje van jouw traprenovatie bij een stalen trap behoorlijke verschillen kan vertonen. Dit wordt ook meteen duidelijk door middel van de onderstaande prijstabel.

Soort traprenovatie Gemiddelde kostprijs
Traprenovatie bij een stalen trap Gemiddeld tussen 1.250 & 6.000 euro

Interessante bespaartips

Wil jij graag een mooie besparing realiseren op het uitvoeren van jouw traprenovatie met stijl? Dat is perfect mogelijk! Dit valt op diverse manieren te realiseren. Je moet er wel bij stil blijven staan dat niet elke bespaartip door iedereen kan worden benut. Hoe dan ook, wanneer jij op zoek bent naar interessante bespaartips voor jouw traprenovatie met staal is het absoluut de moeite waard om het hieronder terug te vinden overzicht te raadplegen.

 • Je traprenovatie zelf uitvoeren of uitbesteden?

Ben jij iemand die best wel een beetje handig is? In dat geval kan je er eventueel voor kiezen om je traprenovatie met staal (gedeeltelijk) zelf uit te voeren. Dat is interessant, want de arbeidskosten hebben een zeer grote invloed op het totale kostenplaatje welke in rekening wordt gebracht voor het uitvoeren van jouw traprenovatie met staal. In de praktijk is het zelfs mogelijk om op deze manier tot wel 40 procent te besparen.

 • De keuze voor een lokale vakman is altijd interessant

Wil je er toch eerder voor kiezen om jouw traprenovatie staal uit te besteden aan een gespecialiseerde vakman? In dat geval is het altijd een aanrader om een beroep te doen op een vakman die bij jou in de buurt is gevestigd. Dit niet alleen omwille van praktische redenen, maar ook voor wat de kostprijs betreft. Door een vakman uit de buurt aan te spreken kan je een mooie besparing op de voorrijkosten realiseren. Dit is absoluut altijd mooi meegenomen.

 • Is een kwantumkorting mogelijk of niet?

Het is altijd interessant om er bij stil te blijven staan dat je wellicht bij het uitvoeren van een traprenovatie bij een stalen trap ook kan rekenen op een kwantumkorting. Dit is onder meer het geval wanneer er zich meerdere trappen in je huis bevinden. Dat is echter niet alles. Heeft je buurman ook aangegeven zijn of haar stalen trap te willen renoveren? Kies er dan voor om beide opdrachten aan dezelfde vakman uit te besteden. Ook op deze manier kan je wel een kwantumkorting in de wacht slepen!

Tot wel 30% besparen op jouw traprenovatie met staal

Bieden de hierboven geplaatste bespaartips voor jou nog niet echt voldoende besparing? In dat geval hebben we nog een extra interessante bespaartip achter de hand voor jou! Het is namelijk zonder probleem mogelijk om een extra besparing tot wel 30 procent te realiseren op het (laten) uitvoeren van jouw traprenovatie met staal. Hoe dan? Zeer eenvoudig. Je doet er namelijk altijd goed aan om offertes aan te vragen voor het laten uitvoeren van je traprenovatie met staal bij verschillende bedrijven. Vergelijk deze offertes vervolgens met elkaar om tot de scherpst mogelijke prijs te komen. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, tot nog eens 30 procent extra besparen op de kostprijs van jouw traprenovatie met staal is zonder ook maar enig probleem mogelijk. Je moet er alleen wel een klein beetje moeite voor doen.

Traprenovatie offertes

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen bij een traprenovatie. Je doet er verstandig aan om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Via onze website kun je direct tot 4 offertes aanvragen. Geheel gratis, geheel vrijblijvend!