Soorten trapleuningen

Het interieur van je huis is een heel belangrijk iets. Je besteedt er dan ook veel aandacht  en tijd aan. Een belangrijk onderdeel van je huis is bovendien de veiligheid. Veiligheid moet ook mooi zijn, daar ben jij van overtuigd. Een belangrijk deel van de veiligheid in je huis zit bij je trap. Dat is de plek waar in huishoudens de meeste valpartijen plaats vinden. Het is dan ook tijd om eens goed te kijken hoe het zit met de trapleuning bij je huis. Dit is iets wat niet in elk huis is aangebracht. Ook kan het zijn dat de kwaliteit van een trapleuning door het intensieve gebruik slechter is geworden.

Welke soorten trapleuningen zijn er

Trapleuningen zijn er in heel veel soorten en maten. De bekendste trapleuning is de rechte trapleuning die tegen de muur zit geschroefd. Daarnaast is er de ronde trapleuning die op een spiltrap of wenteltrap zit gemonteerd. We keken voor jou naar de soorten trapleuningen en dan vooral naar de materialen die ervoor gebruikt worden. We kwamen tot de volgende bevindingen.

  • Trapleuning RVS. De trapleuning RVS is een mooie strakke moderne trapleuning. Het is een holle leuning met een doorsnede van 45 mm. De trapleuning van RVS koop je in de winkel als een holle pijp die je naderhand nog met andere delen kan verbinden. Aan het begin en het einde van een trapleuning van RVS maak je een sluitstuk vast. Dit zorgt ervoor dat de trapleuning prettig aanpakt en er mooi afgewerkt uitziet.
  • Trapleuning Aluminium. De betaalbaardere metalen trapleuning is van aluminium gemaakt. Ook deze trapleuning is hol en heeft een doorsnede van 45 mm. De trapleuning van aluminium heeft hetzelfde mooie moderne uiterlijk als de RVS trapleuning. Het grote verschil is dat deze een stuk lichter van gewicht is. Daardoor is deze ook geschikt om in een muur te worden geplaatst die niet zo heel geschikt is om zware zaken aan te hangen. Een trapleuning heeft namelijk nogal wat gewicht, en wanneer jij je eraan vasthoudt komt er behoorlijk wat druk op te staan.
  • Trapleuning hardhout. De hardhouten trapleuning is uiteraard massief. Hij is oerstevig maar zal goed gemonteerd moeten worden op de houders. Het materiaal laat zich wat lastig monteren. De hardhouten trapleuning is 45 mm dik. De hardhouten trapleuning is er in een ronde vorm, maar hij is ook in een rechthoekige vorm verkrijgbaar. De klassieke trapleuning heeft een ietwat taps toelopende vorm. Dit voegt weinig toe aan het gebruikscomfort. Het is vooral voor het klassieke uiterlijk.
  • Trapleuning grenen. De grenen trapleuning is eveneens massief. Hij is heel stevig en door het materiaal is deze gemakkelijk te monteren. Denk eraan dat het materiaal wel los kan gaan zitten door intensief gebruik. Ook deze trapleuning is 45 mm dik. Een grenen trapleuning laat zich nog redelijk gemakkelijk overschilderen. De grenen trapleuning is zo’n beetje de klassieker onder de trapleuningen. Het is vooralsnog door de betaalbare prijs het meest betaalbare systeem.
  • Trapleuning wengé. Dit is een metalen trapleuning met een modern wengé uiterlijk. Deze trapleuning is hol en hij is ongeveer 4 bij 4 cm. Een wengé trapleuning wordt vaak toegepast in combinatie met een traprenovatie met wengé overzettreden. Het geeft jou woning een chique geheel. Wengé is wel een materiaal wat bij je interieur moet passen. Omdat het nogal de toon zet is het goed om te kijken hoe het zich verhoudt in de rest van je huis.

Hoeveel kost een trapleuning

Natuurlijk is het goed om te weten hoeveel jij kwijt bent wanneer je een nieuwe trapleuning gaat kopen. We keken voor jou naar wat prijzen en kwamen tot de volgende bevindingen.

 

Welk product schaf je aan Specificaties Eenheid voor de prijs Prijs van een eenheid
Trapleuning gemaakt van RVS 270 cm lang Per trapleuning, enkel leuning zonder leuninghouders 73 euro
Trapleuning gemaakt van  RVS 100 cm lang Per trapleuning, enkel leuning zonder leuninghouders 27 euro
Trapleuning gemaakt van aluminium 270 cm lang Per trapleuning, enkel leuning zonder leuninghouders 53 euro
Trapleuning gemaakt van aluminium 100 cm lang Per trapleuning, enkel leuning zonder leuninghouders 21 euro
Trapleuning gemaakt van hardhout 270 cm lang Per trapleuning, enkel leuning zonder leuninghouders 38 euro
Trapleuning gemaakt van hardhout 100 cm lang Per trapleuning, enkel leuning zonder leuninghouders 18 euro
Trapleuninggemaakt van  grenen 270 cm lang Per trapleuning, enkel leuning zonder leuninghouders 35 euro
Trapleuning gemaakt van grenen 100 cm lang Per trapleuning, enkel leuning zonder leuninghouders 16 euro
Trapleuning gemaakt van Wengé 270 cm lang Per trapleuning, enkel leuning zonder leuninghouders 78 euro
Trapleuning gemaakt van Wengé 100 cm lang Per trapleuning, enkel leuning zonder leuninghouders 30 euro

 

Snel besparen

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Ga jij een leuning aanschaffen of wil jij je trapleuning laten aanpassen door een klussenbedrijf, dan is het goed om offertes op te vragen. Je kunt dit heel eenvoudig doen door op de onderstaande knop te drukken.  Je kunt door offertes te vergelijken tot wel 30% besparen op je trapleuning kosten.

Traprenovatie offertes

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen bij een traprenovatie. Je doet er verstandig aan om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Via onze website kun je direct tot 4 offertes aanvragen. Geheel gratis, geheel vrijblijvend!