Overgangsprofiel

Steeds meer mensen verhogen de waarde van hun huis door hun trap te renoveren. Dat doen ze door overzettreden over de bestaande trap heen te plaatsen waardoor er een mooi nieuw effect ontstaat op een bestaande trap. Een trap die op die manier is afgewerkt heeft een perfecte afwerking nodig. Hij eindigt immers niet zomaar abrupt. Maar zal met een mooie overgang moeten aansluiten op de reeds bestaande vloerbedekking.

Hoe een gerenoveerde trap mooi overloopt

Het materiaal waarmee je bestaande trap is afgewerkt zal vloeiend moeten overgaan in de rest van je huis. Hiervoor is een overgangsprofiel beschikbaar. Wanneer je dit zoekt ontdek je dat er meerdere soorten beschikbaar zijn. Welke soorten dat zijn en waar ze voor dienen hebben we voor je opgezocht. We keken ook naar de prijzen die worden berekend voor een overgangsprofiel.

Een overgang van laminaat naar laminaat

De meeste mensen die kiezen voor een traprenovatie met overzettreden gemaakt van laminaat doen dat omdat ze ook al laminaat in hun huis hebben liggen. Logisch, want wanneer je een zelfde kleur laminaat koopt voor je trap als die in je huis ligt is er een mooi en natuurlijk verloop. In veel gevallen echter kiest men voor een bepaalde kleur op de trap die nog niet op de vloer lag. Het kan ook zijn dat het laminaat op de vloer hoger ligt dan het einde van de trap doordat er een ondervloer onder verwerkt zit. In die gevallen zal je voor een overgangsprofiel moeten zorgen. Je kiest in dat geval een overgangsprofiel zonder kromming erin verwerkt. De totale overgang zal op die manier alleen voor het oog zijn; voor het praktische effect hoeft het niet echt. Je werkt het laminaat van de vloer en van de trap op deze manier af. Een overgangsprofiel van dit type heeft geen mogelijkheden om bijvoorbeeld kabels weg te werken die door je huis heen lopen. Het is puur optisch maar niet echt voor het praktische.

Een overgang van laminaat naar tapijt

Heb jij een huis waar tapijt ligt, dan zal je zeker een mooie overgang willen hebben van je trap met laminaat overzettreden naar de vloer met tapijt. In dat geval kies je voor een overgangsprofiel wat geschikt is om een hoogteverschil te overbruggen. Dit heeft doorgaans een bolling erin verwerkt zitten. Een overgangsprofiel met een bolling erin heeft over het algemeen de ruimte onder de overgang om een snoer of kabel door je huis heen van de ene naar de andere kant toe te trekken. Dat is bijvoorbeeld heel handig wanneer je ergens handmatig een extra stroompunt hebt moeten maken in je huis. Zeker bij een trap waarbij is gewerkt met verlichting in de treden, de wangen of de trapleuning is het belangrijk dat er een aansluiting op een lichtpunt gemaakt wordt. De LED verlichting heeft immers in de meeste gevallen een 220 V aansluiting die in het stopcontact moet worden gestoken.

De bolling is uiteraard vooral bedoeld om over het hoogteverschil te komen. Tapijt, en zeker hoogpolig tapijt, is een stuk dikker dan een vloer met laminaat. Het esthetische wordt dan ook met het praktische gecombineerd.

Wanneer koop je nog meer een gebogen profiel

Wanneer jij een platte overgangsprofiel nodig hebt vanwege twee soorten laminaat die zijn gebruikt kan je echter ook een gebogen overgangsprofiel kopen. Dat doe je in het geval van het doortrekken van draden van de ene kant van je trap naar de andere kant toe. Zorg ervoor dat je niet meer kabels legt onder het overgangsprofiel dan de bolling toelaat. Je wil immers niet dat het profiel los komt te zitten.

Hoeveel kost overgangsprofiel

We keken voor je in de winkel hoeveel je kwijt bent voor overgangsprofiel en kwamen tot de volgende bevindingen.

 

Wat voor overgangsprofiel wil je kopen Welk materiaal is er gebruikt Lengte Prijs van de overgangsprofiel
Overgangsprofiel plat Aluminium 30 mm 93 cm 9 euro
Overgangsprofiel plat Laminaat 34 mm 93 cm 15 euro
Overgangsprofiel bol Laminaat 41 mm 93 cm 17 euro
Overgangsprofiel bol Bronskleurig 41 mm 166 cm 15 euro
Overgangsprofiel bevestigingsstrip Aluminium 116 cm 17 euro
Overgangsprofiel bevestigingsstrip Aluminium 93 cm 10 euro

 

  • Als je handig aangelegd bent. Ben jij handig aangelegd, dan kan je ervoor kiezen om zelf de overgangsprofiel aan te leggen. Je kan de profiel kiezen met een bevestiging die voor jou het gemakkelijkste werkt. Er zijn overgangsprofielen met een plakstrip die zich heel eenvoudig laten bevestigen. Wanneer je dit werk niet door de monteur van de traprenovatie laat uitvoeren scheelt het je al snel een kwartier arbeidsloon.
  • Als je niet handig aangelegd bent. Heb jij twee linkerhanden maar wil je graag een mooie overgangsprofiel in je huis hebben, dan laat je deze gelijk plaatsen door de monteur die ook je traprenovatie uitvoerde. Je bent iets meer kwijt maar jouw traprenovatie is dan wel tiptop afgewerkt.

Vraag offertes op

Wil jij overgangsprofielen in je huis laten plaatsen; doe dan eerst je voorwerk en vraag offertes op. Met één muisklik op onderstaande button vraag jij direct vrijblijvend een paar offertes op die je met elkaar kan vergelijken. Het vergelijken van deze offertes bespaart je toch al snel 30 procent.

 

 

Traprenovatie offertes

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen bij een traprenovatie. Je doet er verstandig aan om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Via onze website kun je direct tot 4 offertes aanvragen. Geheel gratis, geheel vrijblijvend!