Kosten traprenovatie open trap

Kosten traprenovatie open trapKosten traprenovatie open trap? Als wij jou vragen wat het gedeelte is in jouw huis wat het meest te verduren krijgt door de dag heen zal bijna iedereen hetzelfde antwoord geven; de trap. De trap in je huis is een plek waar het hele gezin dagelijks minimaal tweemaal overheen loopt. Bovendien wordt er niet voorzichtig gedaan. Er wordt met objecten op de trap gesleept, er wordt geschopt tegen de treden, kortom; de trap in je huis is waarschijnlijk heel hard toe aan renovatie. We keken voor jou hoeveel het kost om een open trap te renoveren.

*Tip:

→ Traprenovatie nodig? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale trapspecialisten.

 

Inhoud

Wat maakt een open trap renoveren zo anders

Je onderscheidt twee soorten trappen; de gesloten trap en de open trap. De open trap is – in tegenstelling tot de gesloten trap – een trap waarvan je de hele traptrede kan zien. Je ziet zowel de boven- als de onderkant. Hoewel de onderkant van een traptrede een stuk minder zal slijten dan de bovenkant is het wel zo mooi om een open trap helemaal te renoveren. Je renoveert dus de boven- en de onderkant.

Hoeveel kost het renoveren van een open trap

Een open trap kan je renoveren met meerdere materialen. We hebben ze voor je op een rijtje gezet, samen met de kosten die erbij horen. We kwamen tot de volgende bevindingen.

Wat moet er gebeuren Specificatie Eenheid als basis Prijs
Open trap renovatie Materiaal: laminaat Per totale trap, inclusief arbeidsloon en BTW 2300 euro
Open trap renovatie Materiaal: eikenhout Per totale trap, inclusief arbeidsloon en BTW 3550 euro
Open trap renovatie Materiaal: pvc Per totale trap, inclusief arbeidsloon en BTW 2500 euro
Open trap renovatie Materiaal: linoleum Per totale trap, inclusief arbeidsloon en BTW 1450 euro
Open trap renovatie Materiaal: tapijt Per totale trap, inclusief arbeidsloon en BTW 1550 euro

 

  • Als je handig bent met klussen . Sommige materialen voor de renovatie van een open trap kan je nog wel zelf aanbrengen. Een trap bekleden met pvc gaat door de soepelheid van het materiaal heel gemakkelijk. Een trap bekleden met linoleum is ook nog wel zelf te doen vanwege de samenstelling van het materiaal. In die gevallen zou je het arbeidsloon kunnen besparen. Je bent dan ongeveer 600 euro minder kwijt voor een klus want dat is ongeveer het arbeidsloon van de stoffeerder of het traprenovatiebedrijf.
  • Als je een beetje handig bent met klussen . Ben jij een beetje handig aangelegd, dan zou je zelf de oude bekleding van je trap kunnen verwijderen voordat de stoffeerder of het traprenovatiebedrijf komt. Denk eraan dat je behalve de maantjes of het oude tapijt ook de lijmresten verwijdert.
  • Als je niet handig bent met klussen. Ben jij niet handig aangelegd, dan laat je het renoveren van je open trap over aan het traprenovatiebedrijf of aan de stoffeerder. Je betaalt een bedrag aan arbeidsloon maar daar staat tegenover dat je voor jarenlang een mooi resultaat in je huis hebt zitten.

Samenstelling van de prijs

  • Keuze 1: Hoe groot is jouw trap. Het aantal treden van jouw trap bepaalt voor een groot gedeelte de kosten van het renoveren van jouw trap. Je betaalt in eerste instantie een bepaald navenant bedrag per traptrede en dat bedrag wordt niet lager wanneer je de renovatie delen zelf inkoopt. De reden hiervan is dat de prijs per stuk berekend wordt. Je krijgt meestal geen staffelkorting bij je aankoop.
  • Keuze 2: Wie renoveert jouw open trap. Een open trap renoveren is een precies karwei. Wanneer je ook maar enigszins twijfelt aan je eigen kunnen is het heel verstandig om deze klus over te laten aan een professioneel traprenovatie bedrijf. Je betaalt dan de prijs die in de tabel staat openomen voor de werkzaamheden.
  • Keuze 3: Welk materiaal kies je. We hebben de prijs aangegeven voor meerdere materialen. De keuze van het materiaal bepaalt voor een heel belangrijk deel de prijs van de traprenovatie. Bedenk je wel dat een keuze voor hout een duurzamere keuze is dan de keuze voor een traprenovatie met pvc. De prijs is daar dan ook wel naar.
  • Keuze 4: Welke extra’s kies je. Kies jij voor trapprofielen, dan zal je daar extra voor moeten betalen per profiel. Het resultaat is echter vele malen mooier en je wil toch nog jaren tegen het resultaat van de werkzaamheden aankijken. Ook bekleding met een antislip strip wordt wel aangeraden voor de veiligheid op de trap. Een trap met glad materiaal bekleed kan al snel gevaar opleveren.

Snel besparen

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Een traprenovatie kost al genoeg. Je bent voor jaren klaar maar je wil nu niet de hoofdprijs betalen. Vraag daarom offertes op. Het kost een minuut van je tijd maar levert een voordeel tot 35 procent op.

Traprenovatie offertes

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen bij een traprenovatie. Je doet er verstandig aan om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Via onze website kun je direct tot 4 offertes aanvragen. Geheel gratis, geheel vrijblijvend!