Nieuwbouw traprenovatie

Wanneer we het hebben over traprenovatie lijkt het woord ‘nieuwbouw’ eigenlijk niet meteen in die context thuis te horen. Dat is echter niet altijd het geval. Wist je namelijk dat traprenovatie lang niet altijd uitsluitend wordt gevraagd voor het renoveren van een verouderde trap? Het is in de praktijk bijvoorbeeld perfect mogelijk dat je er voor hebt gekozen om een nieuwbouw te kopen waar een trap in is terug te vinden die is afgewerkt met vrij goedkope materialen. Het gevolg van deze keuze kan zijn dat de trap er niet alleen alles behalve aantrekkelijk uitziet, maar bijvoorbeeld ook te kampen heeft met verschillende, praktische problemen. In een dergelijke situatie kan het laten uitvoeren van een traprenovatie absoluut een interessante meerwaarde met zich meebrengen. Welke meerwaarde dit is kom je precies te weten door het lezen van de informatie hier op deze pagina!

Waarom kiezen voor een traprenovatie bij nieuwbouw?

Op het ogenblik dat je gaat investeren in de aankoop van een nieuwbouw kan dat op meerdere manieren gebeuren. Je kan bijvoorbeeld een stuk bouwgrond kopen waarna je zelf van A tot Z de woning gaat bouwen geheel zoals jij dat wil, maar je kan er ook voor kiezen om een zogenaamde ‘sleutel op de deur’ woning te kopen. Beide opties lijken op het eerste zicht misschien hetzelfde, maar dat zijn ze in de praktijk absoluut niet. Het belangrijkste verschil zit hem in de keuzevrijheid waarover je beschikt. Een sleutel op de deur woning wordt eigenlijk volledig op plan gekocht. Het plan en daarmee ook de constructie en de indeling van de woning liggen echter vast. Er kunnen eventueel wel enkele kleine veranderingen aan worden uitgevoerd, maar daar blijft het dan ook bij. De trap is bijvoorbeeld iets wat je doorgaans niet naar eigen inzicht kan veranderen en daar knelt voor velen vaak het schoentje.

 

Bovenstaande brengt ons meteen bij de kern van deze pagina. Op het eerste zicht mogen traprenovatie en nieuwbouw dan wel twee tegenpolen lijken, in de praktijk hoeft dat absoluut niet het geval te zijn, in tegendeel. Heb je een nieuw huis gekocht en ben jij van mening dat de daarin terug te vinden trap niet helemaal voldoet aan je verwachtingen? Dan kan een traprenovatie zich wel degelijk opdringen. Bovendien hoef je hiervoor ook zeker niet meteen te vrezen voor een stevige kostprijs. In vergelijking met de plaatsing van een volledig nieuwe trap vallen de kosten voor het realiseren van een traprenovatie namelijk veel voordeliger uit.

Traprenovatie bij nieuwbouw in de praktijk

Goed, concreet nu. Waar wordt er dan precies aandacht aan besteed op het ogenblik dat je er bij een nieuwbouw voor kiest om de bestaande trap te laten renoveren? In principe wordt er eerst gekeken naar de eisen van de klant. De veranderingen die moeten worden doorgevoerd kunnen namelijk zowel ingrijpend als oppervlakkig zijn. Het gebeurt bijvoorbeeld niet zelden dat een trap niet is voorzien van trapverlichting terwijl de nieuwe eigenaars van het huis dat toch echt als een must aanzien. In dat geval moeten er gewoon inbouwspotjes worden voorzien of moeten er LED-strips worden bevestigd. Beide karweien kunnen zeer eenvoudig worden uitgevoerd en brengen uiteraard ook slechts beperkte kosten met zich mee.

 

Het kan echter ook anders. Misschien werd er bij de trap in je nieuwbouw bijvoorbeeld wel voor gekozen om ze af te werken met laminaat terwijl jij eerder de voorkeur geeft aan eikenhout. In dat geval zal de bestaande trapbekleding moeten worden verwijderd waarna de nieuwe kan worden aangebracht. Dit is meteen heel wat meer werk en bovendien komt de trap in kwestie er ook meteen volledig anders door uit te zien. Mogelijks zullen er bovendien ook nog enkele opties moeten worden voorzien waardoor je op vlak van aanblik (en misschien zelfs ook wel gebruik) meteen over een nagenoeg compleet nieuwe trap komt te beschikken.

Hoeveel kost een traprenovatie bij nieuwbouw?

Hoeveel het laten uitvoeren van een traprenovatie bij een nieuwbouw precies kost is natuurlijk afhankelijk van wat je allemaal voor ogen hebt. Wil je alleen de (nieuwe) lampjes laten integreren in de trap? In dat geval ben je er doorgaans met een prijskaartje van tussen de 10 en 40 euro per traptrede vanaf. Ben je echter van plan om de volledige trapbekleding te laten vervangen door een nieuw exemplaar? In dat geval zullen de kosten natuurlijk al snel heel wat hoger oplopen. In ieder geval hebben wij enkele gemiddelde kosten voor het laten uitvoeren van een traprenovatie bij een nieuwbouw voor jou op een rijtje gezet.

 

Type traprenovatie nieuwbouw Gemiddelde kostprijs
Kleine & oppervlakkige traprenovatie Vanaf gemiddeld 350 euro per trap
Standaard traprenovatie Vanaf gemiddeld 750 euro per trap
Gemiddelde traprenovatie Vanaf gemiddeld 1.250 euro per trap
Complete & luxueuze traprenovatie Vanaf gemiddeld 4.500 euro per trap

 

Het spreekt voor zich dat deze laatste optie bij een nieuwbouw eigenlijk zelden of nooit voorkomt. Is dat het wel geval? Dan is het vaak mogelijk om hier op voorhand duidelijke afspraken over te maken met de verkopende partij van de woning. Mogelijks is het op deze manier dan ook mogelijk om een stukje van de kostprijs voor de traprenovatie te recupereren door het drukken van de prijs voor de daadwerkelijke verkoop. Dit is echter uiteraard altijd afhankelijk van de situatie in kwestie.

Bespaar tot wel 30% op de kostprijs van jouw traprenovatie nieuwbouw

Heb jij ook een nieuwbouw aangekocht, maar ben je alles behalve tevreden met de trap die daarin is terug te vinden? Wil je daar dan ook maar wat graag wat aan doen? In dat geval kan het absoluut de moeite waard zijn om er voor te kiezen om een traprenovatie nieuwbouw uit te laten voeren. Dit wordt extra interessant op het ogenblik dat je er voor kiest om offertes aan te vragen voor deze opdracht bij verschillende bedrijven. Op deze manier zal je namelijk kunnen vaststellen dat je in de praktijk eenvoudig een besparing kan verkrijgen tot wel 30 procent op de standaard kostprijs. Het mag dan ook duidelijk zijn, op het ogenblik dat je absoluut verzekerd wil zijn van de scherpst mogelijke prijs voor jouw traprenovatie nieuwbouw is het altijd een aanrader om niet zomaar met het eerste, het beste bedrijf in zee te gaan.

Traprenovatie offertes

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen bij een traprenovatie. Je doet er verstandig aan om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Via onze website kun je direct tot 4 offertes aanvragen. Geheel gratis, geheel vrijblijvend!