Kosten massief eikenhout

De trap was in het verleden een object in een huis wat achter een deur werd weggemoffeld. Tegenwoordig heeft de trap weer een prominente plek in je huis, en dat mag wat kosten. Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun trap te laten renoveren of vervangen. Daar waar een standaard trap gemaakt is van vurenhout of beukenhout kiezen steeds meer huizenbezitters voor een trap gemaakt van eikenhout. We keken voor je naar de twee opties die je hebt als je een trap van massief eikenhout wil hebben.

Een traprenovatie met massief eikenhout

Een trap die van beukenhout of vurenhout is gemaakt zal er na een aantal jaren minder mooi uitzien. Door het vele intensieve gebruik is een trap sleets geraakt. De treden zien er letterlijk afgetrapt uit, en doorgaans zullen ze ook kraken. Het is in dat geval een prima idee om die bestaande trap te laten renoveren. Wanneer jij geen zin hebt in een renovatie met laminaat overzettreden maar liever wat duurzaams hebt op je trap is een traprenovatie met treden van massief eikenhout een beter idee. De traptreden kan je door een traprenovatiebedrijf laten plaatsen over je bestaande trap heen, maar je kan dit ook zelf doen. We keken voor je naar de prijzen van de overzettreden van massief eikenhout en komen daar straks op terug.

Een nieuwe trap van massief eikenhout

Is jouw trap in een zodanig erbarmelijke staat dat deze niet meer gerenoveerd kan worden, of wil je gewoon liever een nieuwe trap dan een traprenovatie, dan kies je voor een compleet nieuwe trap van eikenhout. Je kan deze trap bij een trappenmaker laten fabriceren, waarna deze wordt geplaatst in jouw huis. Je betaalt wat meer dan voor traprenovatie delen, maar je krijgt er heel wat voor terug. Je hebt namelijk met een trap van massief eikenhout een regelrechte waardevermeerdering van je huis te pakken. De verkoopwaarde van je huis zal stijgen met een bedrag wat niet in verhouding staat tot de prijs van een nieuwe trap.

Hoeveel kost een nieuwe trap van massief eikenhout

We hebben rondvraag voor je gedaan naar de prijzen van een trap van massief eikenhout. We kwamen tot de volgende bevindingen.

 

Wat wil je kopen Wat zit er bij de prijs inbegrepen Hoe is de prijs opgebouwd Wat is de prijs
Een traprenovatie Massief eiken overzettreden voor over een bestaande trap heen Prijs per overzettrede Tussen 39 en 55 euro
Een compleet nieuwe trap Compleet nieuwe massief eikenhouten trap voor plaatsing in plaats van bestaande trap  Prijs voor totale trap Tussen 2000 en 4500 euro

 

  • Als je handig bent op het gebied van klussen. Ben jij handig op het gebied van klussen, dan zou je kunnen overwegen om zelf je traprenovatie uit te voeren met eikenhouten overzettreden. Je koopt in dat geval een renovatiepakket bestaande uit losse traptreden die je zelf op maat zaagt. Denk eraan dat je een paar tientjes investeert in een trapspin. Dat voorkomt dat je een trede verkeerd zaagt waardoor je voor hoge kosten komt te staan.
  • Als je niet handig bent op het gebied van klussen. Ben jij niet handig met klussen, dan doe je er heel verstandig aan om de traprenovatie te laten uitvoeren door een professioneel traprenovatie bedrijf. Wanneer je een compleet nieuwe trap laat plaatsen is het niet eens de vraag of je dit aan een professional moet uitbesteden; een dergelijke klus laat je gewoon uitvoeren; je weet dan heel zeker dat jouw nieuwe trap degelijk geplaatst is en niet voor levensgevaarlijke situaties zal zorgen.

Hoe komt de prijs tot stand

Hoeveel je betaalt voor een massief eikenhouten trap bepaal je zelf aan de hand van keuzes die je maakt. We hebben ze voor je op een rij gezet.

  • Traprenovatie of nieuwe trap. Een compleet nieuwe trap is uiteraard een stuk duurder, maar het biedt behoorlijk wat voordelen. Zo is de trap meer solide, en een eventuele hardnekkige kraak in de treden kan je op die manier gelijk laten verhelpen. Daarnaast is zo’n trap uiterlijk veel mooier. Een solide eikenhouten trap is dan ook een grotere waardevermeerdering van je huis dan een gerenoveerde trap met overzettreden van eikenhout.
  • Kies je voor antislip. Een eikenhouten trap zou zomaar in een glijbaan kunnen veranderen. Het is dan ook zaak om te kijken of je antislip treden wil laten plaatsen. Er komt dan een rubber strip op iedere traptrede te zitten. Optisch iets minder mooi, maar wel een behoorlijk stuk veiliger.
  • Wat voor model trap heb je. Een trap heb je in meerdere uitvoeringen. Je hebt de rechte steektrap, die in eikenhout rond 2550 euro zal zitten. Daarnaast heb je ook de trap met de kwart draai en de twee kwart draaien. Deze trappen zullen qua prijs oplopen tot 4500 euro. Daarbij komt ook de vraag of je een open of gesloten trap hebt. Hoeveel meer werk de trappenleverancier heeft aan jouw trap, hoeveel meer je ervoor zal moeten betalen.

Vraag offertes op

Het snelste bespaar je op een nieuwe trap door offertes op te vragen. Dat doe je heel eenvoudig met één muisklik op onderstaande button. Je ontvangt dan direct meerdere offertes om met elkaar te vergelijken. Dat vergelijken kan jou een voordeel opleveren wat zal oplopen tot 25 procent.

 

Traprenovatie offertes

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen bij een traprenovatie. Je doet er verstandig aan om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Via onze website kun je direct tot 6 offertes aanvragen. Geheel gratis, geheel vrijblijvend!