Kosten tapijt maantjes

Ieder huis heeft zo zijn zwakke plek wanneer het aankomt op wooncomfort. Een van die plekken is je trap. Je loopt er dagelijks een aantal keren op en dat laat zijn sporen achter op je trap. De trap wordt langzaamaan sleets. Een trap die begint te slijten wordt glad en gevaarlijk. Wanneer jij behoefte hebt aan een trap die wat meer bekleed is, zonder dat er gelijk een traprenovatie of stoffering met tapijt aan te pas moet komen, kan je kiezen voor tapijt maantjes.

Wat zijn tapijt maantjes

Tapijt maantjes is eigenlijk een verzamelnaam voor de stoffen opzettreden die je op een trap kan plakken. De treden zullen de schok dempen wanneer je op een trap loopt. Daardoor heb je minder last van loopgeluiden in je huis en daarnaast voelt de trap wat zachter aan. Tapijt maantjes hadden in het verleden een redelijk oubollig karakter. Het waren stoffige matjes die in een paar kleuren verkrijgbaar waren. Inmiddels zijn ze in alle kleuren die in een interieur gebruikt kunnen worden te koop. We keken voor jou naar wat prijzen.

Hoeveel kosten tapijt maantjes

We keken voor jou bij speciaalzaken en een paar woondiscounters naar de kosten van tapijt maantjes. We kwamen tot de volgende bevindingen.

 

Wat ga je kopen Specificaties Welke soort winkel Wat zit er in een pakket Prijs per pakket
Trapmaantjes Polypropyleen maantjes

Beperkte kleurkeuze

65 bij 25 cm

Woondiscounter Per pakket van 16 stuks 32 euro
Trapmaantjes Traanplaat maantjes

Geen kleurkeuze

60 bij 20

Woondiscounter Per pakket van 5 treden 30 euro
Trapmaantjes Polypropyleen (vilt) maantjes

Beperkte kleurkeuze

56 bij 20 cm

Woondiscounter Per pakket van 16 treden 80 euro
Trapmaantjes Polypropyleen maantjes

Zeer ruime kleurkeuze

65 bij 22 cm

 

Webwinkel tapijtspeciaalzaak Per pakket van 15 treden 39 euro
Trapmaantjes Polypropyleen maantjes

Zeer ruime kleurkeuze

56 bij 16 cm

 

Webwinkel tapijtspeciaalzaak Per pakket van 15 treden 59 euro
Stofferingsbedrijf Uur werk Per uurloon Tussen 40 en 65 euro

 

  • Zelf maantjes plaatsen. Ben je handig aangelegd, dan is het een goed idee om zelf trapmaantjes te gaan plaatsen op je trap. Denk er wel aan dat niet ieder maantje ook standaard op een tree past. Soms zal je wat moeten bijsnijden, zeker wanneer het een trap met een kwart of een halve draai erin betreft. Denk er aan wanneer je al eerder trapmaantjes hebt gehad dat je eerst de lijmresten van de oude trapmaantjes goed weghaalt voordat je nieuwe neerlegt. Tegenwoordig komen trapmaantjes doorgaans met een plakstrip in plaats van lijm onderop.
  • Maantjes plaatsen met hulp. Heb jij een trap die zich lastig laat voorzien van nieuwe trapmaantjes doordat er moet worden gesneden in een aantal maantjes vanwege de vorm van de traptrede; in dat geval is het soms handiger om de maantjes te laten leggen door een stoffeerder of door een klussenbedrijf. Je bent dan wellicht wat meer kwijt. Je weet echter wel zeker dat de maantjes goed komen te leggen en dat oude lijmresten vakkundig worden weggehaald.
  • Geen maantjes zelf plaatsen. Ben jij niet handig aangelegd en is maantjes op je trap plakken niet jouw ding, dan kan je daar het beste iemand voor inhuren. In dat geval zou je een stofferingsbedrijf kunnen inhuren om deze klus voor je uit te voeren. Je bent dan waarschijnlijk een uurloon kwijt terwijl de werkzaamheden nog geen uur zullen duren. Je weet dan wel zeker dat jouw trap er voor jaren weer netjes uit ziet.

Hoeveel betaal jij voor je trapmaantjes

  • Keuze 1: Hoeveel treden heeft jouw trap. Wat direct opvalt wanneer je trapmaantjes vergelijkt is het aantal treden in een pakket. De meeste pakketten hebben 15 trapmaantjes. Dat is al iets meer dan het standaard aantal treden op een trap. Alleen wanneer er per 5 maantjes wordt gerekend zal je met ongeveer 2 tot 3 maantjes van een pak blijven zitten. De prijs van maantjes loopt navenant. Je krijgt geen korting wanneer je meer maantjes koopt.
  • Keuze 2: Welke eisen stel je aan geluidsdemping. Wil jij trapmaantjes vanwege de geluidsdemping, dan is het een goed idee om deze bij de webwinkel / tapijtspeciaalzaak te kopen. Daar weet men je alles te vertellen over geluidsdemping. Deze maantjes zijn overigens niet per definitie duurder.
  • Keuze 3: Welke kleur wil je kopen. Trapmaantjes zitten vaak in je huiskamer op de trap. Het is dan ook belangrijk dat ze kleuren bij de rest van je huis. Het is goed om te weten dat je bij een speciaalzaak net wat meer kleurkeuze hebt dan bij een woondiscounter. De prijs is eigenlijk nauwelijks hoger te noemen bij een speciaalzaak. Het duurt hooguit wat langer voor je de trapmaantjes in huis hebt.

Handige tips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Trapmaantjes zijn geen dure oplossing. Toch voelt het niet goed om de hoofdprijs te betalen. Jij weet zeker dat je niet teveel betaalt door offertes op te vragen. Zo bespaar je in één minuut gelijk tot 25 procent.

Traprenovatie offertes

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen bij een traprenovatie. Je doet er verstandig aan om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Via onze website kun je direct tot 4 offertes aanvragen. Geheel gratis, geheel vrijblijvend!