Ledverlichting trap

Er was ooit een tijd waarin veiligheid altijd ten koste ging van het uiterlijk van een trap. Vandaag de dag hoef je geen concessies meer te doen wanneer je een veilige trap wil. Een trap die in het donker goed verlicht is, is veilig en bovendien wordt je trap mooi geaccentueerd. Wie zijn trap gaat renoveren komt dan ook al snel tot de ontdekking dat LED verlichting de waarde van het huis behoorlijk verhoogt. We keken voor jou naar de kosten van het laten renoveren van je trap in combinatie met LED verlichting.

Led verlichting in verschillende prijsklassen

Led verlichting heb je in verschillende soorten en maten. We hebben een paar soorten en maten voor je opgezocht.

  • Losse lampjes voor low budget. Zo kan je ervoor kiezen om met een laag budget in een bestaande trap meerdere lossen led lampjes te plaatsen. Je kan dan kiezen voor lampjes die werken op een batterij met een sensor. Loop je langs het lampje, dan gaat het aan. Deze lampjes zijn er vooral voor de veiligheid. Ze zitten doorgaans niet vastgeschroefd in je trap, wat een voordeel is bij het vervangen van batterijtjes maar ook gelijk een nadeel; je kan een trapje van de trap af lopen onder het voorbijgaan. Deze oplossing koop je voor een paar tientjes.
  • LED strips onder je traptreden. Wil je het iets professioneler aanpakken, kies dan voor LED strips die je onder je traptreden bevestigt. Je kan deze strips bij iedere bouwmarkt kopen, maar daarnaast kan je ze ook bij bijvoorbeeld een woonwarenhuis aanschaffen. De LED strips zal je goed moeten vastplakken onder je traptreden, en daarbij moet je er op letten dat je de bedrading netjes wegwerkt. Dat kan je doen onder je trap, maar je kan er ook voor kiezen om de bedrading langs de wangen van een trap weg te werken. Draden die loshangen zijn niet alleen lelijk; ze zullen ook voor gevaarlijke valpartijen op je trap zorgen.
  • LED spotjes onder overzettreden. Laat jij je trap professioneel renoveren, dan is het een goed idee om LED spotjes aan te schaffen die je onder de overzettreden laat monteren. De monteur van een traprenovatiebedrijf zal toch al bij je traptreden bezig zijn en wellicht moeten boren. De LED spotjes kan je in dat geval bij de order mee bestellen en door de monteur laten plaatsen. Dit is de goedkoopste methode om spotjes te laten plaatsen door de monteur. Er zijn ook andere methoden die ieder hun eigen meerprijs meebrengen.
  • LED spotjes in de wangen van de trap. Je kan er ook voor kiezen om LED spotjes te laten plaatsen in de zijkanten van de trap, ook wel de wangen genoemd. Deze methode zal je meer kosten omdat de draden meer uit het zicht moeten worden weggewerkt. Je kan deze klus – net als de eerder genoemde spotjes onder de overzettreden – het beste laten uitvoeren door de monteur van een traprenovatie bedrijf.
  • LED spotjes in de trapleuning. Wil jij spotjes die professioneel zijn geplaatst, maar is jouw trap nog in goede conditie; kies dan voor LED spotjes die in de trapleuningen zijn verwerkt. Er zitten in dat geval lichtstrips in de trapleuningen verwerkt die je kan bedienen met een schakelaar of een timer. Ook deze lichtstrips kunnen op een sensor werken die beweging waarneemt waarna het licht aangaat.

Hoeveel kost LED verlichting op de trap

Er zitten behoorlijk uiteenlopende prijzen vast aan de LED verlichting voor op de trap. We geven je een indicatie voor die prijzen in onderstaand schema.

 

Welke soort LED verlichting voor je trap kies je Zelf doen of laten doen Prijs
Losse LED spotjes die je koopt in de winkel, werken op batterijen. Zelf doen Vanaf 10 euro per lampje
Losse LED strips die je koopt in het woonwarenhuis, per 4 tot 5 stuks Zelf doen Vanaf 30 euro per set
LED spotjes die je bij de traprenovatie laat inbouwen onder je overzettreden Laten doen Vanaf 350 euro voor een hele trap
LED spotjes die je laat inbouwen in de wangen van de trap Laten doen Vanaf 450 euro voor de hele trap
LED strips in de armleuningen van je trap Laten doen of zelf aanleggen Vanaf 450 euro voor de trapleuningen

 

Waar hangt de prijs vanaf

Hoeveel je betaalt bepaal je zelf aan de hand van keuzes die je maakt. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  • Is een trap al gerenoveerd. Is jouw trap al gerenoveerd en wil je alsnog LED verlichting (laten) aanbrengen, dan zal je altijd meer kwijt zijn dan wanneer de trap nog gerenoveerd moet worden.
  • Welke soort LED verlichting kies je. Professionele LED verlichting is een stuk duurder dan een provisorische oplossing, maar het verhoogt de waarde van je huis behoorlijk meer.

Vraag offertes op

Het snelste bespaar je op de aanschaf van LED verlichting voor je trap door offertes op te vragen. Dat doe je heel eenvoudig met één muisklik op onderstaande button. Je vraagt direct vrijblijvend meerdere offertes op waarmee jij je voordeel kan doen. Jouw voordeel kan oplopen tot wel 30 procent.

Traprenovatie offertes

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen bij een traprenovatie. Je doet er verstandig aan om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Via onze website kun je direct tot 4 offertes aanvragen. Geheel gratis, geheel vrijblijvend!