Traprenovatie Lederlook

Veel mensen houden van de uitstraling van leer. Dit gezegd zijnde is het echter zo dat leer er om bekend staat een bijzonder duur materiaal te zijn. Dit zorgt er voor dat lang niet iedereen over de financiële middelen beschikt om zomaar een volledige traprenovatie met behulp van leer uit te kunnen voeren. Betekent dit dat je jouw dromen met betrekking tot een prachtige trap met de uitstraling van leer voor eens en altijd moet opbergen? Natuurlijk niet. Je hoeft er namelijk niet perse voor te kiezen om een trap te renoveren met echt leer. Heb je bijvoorbeeld ook al eens gedacht aan de optie om gebruik te maken van een materiaal met lederlook? In dit geval kan je alsnog genieten van een mooie trap met de uitstraling van leer, maar dan wel tegen een aanzienlijk lager prijskaartje. Je komt er op deze pagina alles over te weten.

Het verschil tussen leer en lederlook traprenovatie

Het unieke karakter waar leer over beschikt heeft er door de jaren heen voor gezorgd dat dit materiaal bijzonder vaak en op de meest uiteenlopende manieren in het interieur wordt geïntegreerd. Niet alleen meubels kunnen prachtig uit de verf komen in leer, wat bovendien ook te denken van allerhande andere onderdelen van jouw interieur? Denk hierbij ook gerust in de richting van de trap. Een trap die is gemaakt (of gerenoveerd) met leer ziet er niet alleen fantastisch uit, daarnaast is het ze ook nog eens ongelofelijk duurzaam. Toch behoort een traprenovatie met leer omwille van de hoge kostprijs niet voor iedereen zomaar tot de mogelijkheden, in tegendeel. In dat geval kan lederlook de perfecte oplossing bieden.

 

Het merendeel van de mensen die gebruik willen maken van leer bij het renoveren van hun trap doen dit omdat dit materiaal over een prachtige uitstraling beschikt. Dit valt echter ook min of meer te realiseren door gebruik te maken van materialen die over een lederlook beschikken. In dit geval kan je uiteraard ook gewoon rekenen op een fantastische uitstraling voor je trap, maar daar komt ook nog eens bij dat dit financieel veel interessanter is. Kiezen voor een lederlook traprenovatie is dan ook voor veel mensen een flink stuk toegankelijker.

Waarom kiezen voor lederlook traprenovatie?

Bovenstaande informatie heeft eigenlijk reeds duidelijk gemaakt dat de belangrijkste reden om te kiezen voor lederlook traprenovatie is terug te vinden in het feit dat dit financieel veel voordeliger is in vergelijking met het laten uitvoeren van traprenovatie met echt leer. Daar waar de kostprijs bij een traprenovatie met echt leer gemiddeld rond de 175 euro per vierkante meter is gelegen geldt dat niet voor een traprenovatie met lederlook. De gemiddelde kosten daarbij zijn uiteraard afhankelijk van het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt. Toch maakt de onderstaande prijstabel meteen duidelijk dat je met een lederlook traprenovatie in de praktijk altijd op financieel vlak heel wat voordeliger uit bent.

 

Type traprenovatie Gemiddelde kostprijs
Lederlook traprenovatie Tussen 40 en 90 euro per vierkante meter

Wat zijn de nadelen van lederlook traprenovatie?

Op het eerste zicht lijkt het er misschien naar uit te zien dat er in de praktijk alleen maar voordelen zijn verbonden aan het laten uitvoeren van een lederlook traprenovatie. In de praktijk is dat echter niet het geval. Er zijn dus ook in dit geval wel degelijk een aantal niet onbelangrijke nadelen van toepassing waar je rekening mee dient te houden, namelijk:

 

  • Een lederlook traprenovatie is doorgaans toch wat minder duurzaam;
  • In bepaalde gevallen kan een lederlook traprenovatie “goedkoper” aanvoelen;
  • Lederlook traprenovatie kan gevoelig(er) zijn voor slijtage;
  • De meerwaarde die lederlook traprenovatie creëert ligt lager in vergelijking met leder;

 

Of je lederlook traprenovatie al dan niet in de praktijk gevoeliger zal zijn voor slijtage is uiteraard sterk afhankelijk van het soort materiaal waar gebruik van wordt gemaakt. Indien er wordt gekozen voor een echt kwalitatief materiaal gecombineerd met een lederlook afwerking is de kans echter bijzonder groot dat je alsnog rekening zal moeten houden met een niet onaanzienlijk prijskaartje. Deze kan erg dicht in de buurt van echt leder komen te liggen.

Interessante bespaartips

In de praktijk is het laten uitvoeren van een lederlook traprenovatie nagenoeg altijd (veel) voordeliger in vergelijking met een traprenovatie waarbij gebruik wordt gemaakt van echt leder. Dit gezegd zijnde is het natuurlijk altijd mooi meegenomen wanneer je nog op één of meerdere extra manieren kan besparen op het totale kostenplaatje van je traprenovatie. Wij hebben omwille van deze reden nog enkele interessante bespaartips op een rijtje gezet.

 

  • Doe een beroep op een vakman uit de buurt

Wil je de kosten voor jouw lederlook traprenovatie meteen voordeliger laten uitvallen zonder dat je op vlak van kwaliteit moet inleveren? In dat geval is het altijd een goed idee om een in traprenovatie gespecialiseerde vakman uit de buurt aan te spreken. Op deze manier kunnen de voorrijkosten die worden aangerekend alvast tot een absoluut minimum worden beperkt.

 

  • Help ook zelf mee aan je lederlook traprenovatie

De arbeidskosten nemen een stevige hoeveelheid van de totale kostprijs van je lederlook traprenovatie in beslag. Wil je er zeker van zijn dat deze kosten niet nodeloos hoger uitvallen? In dat geval is het steeds de moeite waard om ook zelf de handen uit de mouwen te steken voor wat het uitvoeren van je lederlook traprenovatie betreft.

Tot wel 30% extra besparen op jouw lederlook traprenovatie

Veel mensen kiezen er dus duidelijk voor om een lederlook traprenovatie uit te laten voeren omdat deze nu eenmaal financieel interessanter is in vergelijking met een echte lederen trap. Daarnaast hebben de bovenstaande bespaartips er ongetwijfeld voor gezorgd dat je nog een extra besparing hebt weten te realiseren op jouw lederlook traprenovatie. Het kan echter altijd nog beter, ook in dit geval. Het is namelijk zo dat het in de praktijk mogelijk is om nog eens tot wel 30% extra te besparen op het laten uitvoeren van jouw lederlook traprenovatie. Hoe dan? Zeer eenvoudig, namelijk door offertes voor je project aan te vragen bij verschillende partijen. Door deze offertes vervolgens te vergelijken kan er zeer eenvoudig een besparing tot wel 30% extra op het kostenplaatje van jouw lederlook traprenovatie worden gerealiseerd.

Traprenovatie offertes

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen bij een traprenovatie. Je doet er verstandig aan om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Via onze website kun je direct tot 4 offertes aanvragen. Geheel gratis, geheel vrijblijvend!