Kosten klassieke trap

Je eigen huis is een kostbaar bezit. Jij wil dan ook dat het er zo mooi mogelijk uit ziet. Wanneer jij je huis gaat verbouwen is het een goed idee om het middelpunt van jouw huis; je trap te verbouwen. Je kan in dat geval kiezen voor een mooi afgewerkte klassieke trap. Zo’n klassieke trap laat je het beste maken door een trappenfabriek. We hebben voor jou gekeken hoeveel jij kwijt bent om een trap te laten maken door een trappenfabriek

Hoeveel kost een klassieke trap

We hebben navraag gedaan bij een aantal leveranciers van klassieke trappen naar de prijzen die zij berekenen. We kwamen tot de volgende bevindingen.

Welk model klassieke trap wil je laten maken Wat zit er bij de prijs inbegrepen Wat is de prijs van de trap
Rechte trap of steektrap Trap productie in fabriek, afleveren aan huis, BTW. Montage en schilderen niet inbegrepen 1250 euro
Trap met een kwartslag Trap productie in fabriek, afleveren aan huis, BTW. Montage en schilderen niet inbegrepen 1475 euro
Trap met een halve draai Trap productie in fabriek, afleveren aan huis, BTW. Montage en schilderen niet inbegrepen 1675 euro
  •  Zelf de oude trap verwijderen. Ben jij handig aangelegd, dan kan ik je aardig besparen op de kosten van een klassieke trap. Je kan dit doen door jouw oude trap te verwijderen voordat de nieuwe trap wordt geplaatst. Dat plaatsen van een nieuwe trap je beter aan de trappenfirma overlaten. Er moet immers een stabielere constructie worden aangelegd in jou huis. Dat kan je beter aan de expert overlaten.
  • Zelf je oude trap afvoeren. Ben jij een beetje handig aangelegd, dan zou je zelf de trap delen die verwijderd zijn kunnen afvoeren naar de gemeentewerf. In dat geval bespaar ik je aardig op het arbeidsloon van de firma die jou trap komt monteren. Ook kan je de ruimte rond om je oude trap alvast leeg ruimen zodat de firma snel aan het werk kan gaan.
  • Alles laten doen .Ben jij niet handig aangelegd, dan doe je er heel verstandig aan om alle werkzaamheden betreffende het plaatsen van nieuwe trap het verwijderen van je oude trap en het afvoeren van je oude trap over te laten aan de trappenfirma. Je bent in dat geval meer kwijt aan arbeidsloon, maar je wel zeker dat jij de volle garantie op de werkzaamheden geniet. 

De samenstelling van de prijs

  • Keuze 1: wat voor model trap laat jij bouwen. Kies je voor een rechte trap oftewel een steektrap? In dat geval ben je de laagste prijs kwijt. Kies jij echter voor een kwart steektrap of een halfslag trap, Dan ben je wat duurder uit. Het ligt er maar net aan hoeveel ruimte jij hebt voor jouw klassieke trap.
  • Keuze twee: hoe hoog is jouw kamer. In het voorbeeld werd er uitgegaan van een verdieping’s hoogte van 2,30-2,80 m. Is jou verdieping hoger; in dat geval wordt er per 10 cm meerprijs van € 50 berekend.
  • Keuze drie: moet er een leuning worden aangebracht. Kies jij voor een trap met leuning? In dat geval zal je per leuning moeten bijbetalen. De kosten zullen per leuning ongeveer € 35 Kies je daarnaast voor een hekwerk op de trap? In dat geval zal je ongeveer € 50 per strekkende meter moeten bijbetalen.

Praktische bespaar tips

  • Vraag offertes op. 

Offertes opvragen

Met het opvragen van offertes kan een hoop winst worden behaald. Dit doe je binnen een minuut. Je krijgt meerdere offertes. Jouw voordeel kan behoorlijk oplopen.

Traprenovatie offertes

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen bij een traprenovatie. Je doet er verstandig aan om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Via onze website kun je direct tot 4 offertes aanvragen. Geheel gratis, geheel vrijblijvend!