Goedkoop traprenovatie

Een traprenovatie is goedkoop. Ze is althans in de praktijk flink voordeliger in vergelijking met het plaatsen van een compleet nieuwe trap in je woning. Ondanks het feit dat je door te kiezen voor traprenovatie dus behoorlijk wat geld kan besparen moet het gezegd dat traprenovatie in de praktijk lang niet altijd even goedkoop is. Hoe komt dat nu precies? Zeer eenvoudig. Het is namelijk zo dat jij als eigenaar van de woning waarin je een trap wenst te renoveren over bepaalde, persoonlijke voorkeuren beschikt. Deze persoonlijke voorkeuren kunnen miniem, maar ook zeer uitgebreid zijn. De keuze van het materiaal, de constructie van de trap evenals de mogelijke opties zullen stuk voor stuk het uiteindelijke kostenplaatje sterk beïnvloeden. Wil jij graag echt goedkoop een traprenovatie kunnen (laten) uitvoeren? Dan is het ongetwijfeld een must om rekening te houden met de hieronder terug te vinden informatie!

Goedkope vorm voor een trap bij traprenovatie

De vorm of constructie waar je trap over beschikt kies je natuurlijk vaak niet zelf. Veel mensen die een traprenovatie willen laten uitvoeren hebben er namelijk in eerste instantie voor gekozen om een reeds bestaande woning (met dus een bestaande trap) te kopen. Omwille van deze reden kan het interessant zijn om even stil te blijven staan bij de verschillende vormen van trappen die er bestaan en op welke manier deze mogelijks een bepaalde invloed zullen hebben op het prijskaartje dat verbonden is aan jouw traprenovatieproject. We kunnen dit het beste duidelijk maken door middel van de hieronder terug te vinden prijstabel.

Soort trap Gemiddelde kostprijs voor traprenovatie
Een rechte, open trap Gemiddeld zo’n 625 euro
Een open trap voorzien van één kwart Gemiddeld zo’n 1.100 euro
Een gesloten trap voorzien van één kwart Gemiddeld zo’n 4.250 euro

Ben jij dus met andere woorden op zoek naar een mogelijkheid om zo goedkoop mogelijk de door jou geplande traprenovatie uit te kunnen laten voeren? Dan beschik je hopelijk over een rechte, open trap. Eender welke andere constructie zal zoals bovenstaande prijstabel duidelijk maakt immers een bepaalde meerprijs met zich meebrengen.

Wat is een goedkoop materiaal voor traprenovatie?

Het spreekt voor zich dat niet alleen de constructie van je trap verantwoordelijk is voor een significant deel van de kostprijs die je zal moeten betalen voor je traprenovatie. Wat bovendien namelijk ook te denken van het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt? Veel mensen kiezen er bijvoorbeeld blindelings voor om gebruik te maken van een materiaal zoals eikenhout. Ondanks het feit dat dit een werkelijk geweldig materiaal is welke over een uitstekende duurzaamheid en een prachtige uitstraling beschikt moet het gezegd dat ze aankopen gepaard gaat met een stevig prijskaartje. Dit maakt ze heel wat minder geschikt voor mensen die vooral zo goedkoop mogelijk een trap willen (laten) renoveren.

Besparen op de opties bij traprenovatie? Vaak geen goed idee!

Het woord ‘opties’ geeft ons vaak het vermoeden dat deze uitbreidingen eigenlijk overbodig zijn bij het renoveren van een bestaande trap. Soms is dat ook wel zo, maar lang niet altijd. Neem nu bijvoorbeeld het voorzien van antislip. Geloof het of niet, maar dit is echt een optie bij traprenovatie. Dit gezegd zijnde spreekt het echter voor zich dat antislip altijd een cruciale (veiligheids)factor is bij elke trap. Wil jij graag ook antislip voorzien bij jouw trap? Hou dan rekening met de hieronder aangegeven (extra) kosten.

Soort optie Gemiddelde kostprijs
Plaatsing van antislip strips Gemiddeld tussen 5 & 15 euro per meter
Voorzien van trapmatten tegen uitglijden Gemiddeld tussen 25 & 60 euro per mat

Met deze bespaartips wordt jouw traprenovatie pas echt goedkoop!

Echt goedkoop een traprenovatie laten uitvoeren in je huis is altijd een kwestie van rekening te houden met zoveel mogelijk opties om geld te kunnen besparen. Op het eerste zicht zijn deze opties voor veel mensen niet meteen duidelijk, maar toch moet je ze vaak helemaal niet ver gaan zoeken, in tegendeel. Wij zochten de meest interessante bespaartips voor een echt voordelige traprenovatie voor je uit en hebben ze hieronder alvast even op een rijtje gezet.

  • Kijk goed naar mogelijke extra kosten die aangerekend worden

De standaard kostprijs die een vakman welke is gespecialiseerd in traprenovatie je zal voorstellen vormt altijd een combinatie van de arbeids- evenals de materiaalkosten. Het is echter perfect mogelijk dat er bij goedkeuring van de offerte nog een aantal extra kosten aangerekend zullen worden. Wat bijvoorbeeld te denken van de zogenaamde voorrijkosten? Dergelijke kosten worden per kilometer aangerekend en kunnen eenvoudig oplopen tot wel 0,50 euro of meer. Wil jij deze kosten graag tot een absoluut minimum kunnen beperken? Dan is het altijd een aanrader om een gespecialiseerde traprenovatiebedrijf uit je eigen omgeving onder de arm te nemen.

  • Neem zelf een deel van je traprenovatie voor je rekening

Het eenvoudigst is natuurlijk om er voor te kiezen om je volledige traprenovatie uit te besteden aan een gespecialiseerd bedrijf. Bovendien biedt deze keuze je ook de absolute zekerheid dat alle uit te voeren werkzaamheden daadwerkelijk volledig volgens de regels van de kunst zullen gebeuren. Echter moet het gezegd dat het uitbesteden van een volledige traprenovatie altijd ook een stevig prijskaartje met zich meebrengt. Wil je deze graag enigszins binnen de perken kunnen houden? Dan is het de moeite waard om voor jezelf uit te maken welke delen van je traprenovatie je mogelijks zelf kan doen. Het kost een beetje tijd, maar je spaart er heel wat geld mee uit!

Nog 30% extra besparen op je goedkope traprenovatie? Het kan!

Wanneer je rekening hebt gehouden met alle informatie welke is terug te vinden op deze pagina zal het voor jou ongetwijfeld duidelijk zijn geworden dat goedkoop een trap renoveren eigenlijk tegenwoordig geen enkel probleem hoeft te zijn, in tegendeel. Dit opent natuurlijk heel wat interessante perspectieven. Bijzonder veel mensen hebben standaard immers helemaal het geld niet om hun verouderde trap te (laten) renoveren. Door rekening te houden met de aangehaalde tips wordt dat waarschijnlijk plots wel een mogelijkheid. Het kan bovendien zomaar nog mooier worden! Wist je namelijk dat je bovenop de reeds gerealiseerde besparingen nog eens 30 procent extra kan besparen? Hoe? Zeer eenvoudig, gewoon door offertes bij verschillende traprenovatiebedrijven aan te vragen en deze te vergelijken! Door er het goedkoopste bedrijf tussenuit te halen realiseer jij meteen een extra mooie korting!

Traprenovatie offertes

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen bij een traprenovatie. Je doet er verstandig aan om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Via onze website kun je direct tot 4 offertes aanvragen. Geheel gratis, geheel vrijblijvend!