Kosten gesloten trap

De trappen in je huis zijn enorm bepalend voor het uiterlijk. Een trap die al behoorlijk wat jaren in je huis zit zal sleets worden. De treden worden dunner en gaan los zitten. Het gevolg is een trap waar je sneller vanaf zal vallen doordat ze wat hol zijn gaan staan. Bovendien zullen de traptreden kraken waardoor je huis enorm gehorig wordt. We keken voor jou naar de kosten van de renovatie van een gesloten trap.

oude trap schuren

Hoeveel gaat een renovatie kosten

Wil je een gesloten trap laten renoveren, dan kan je dat in principe zo duur maken als je zelf wil. Je kan ervoor kiezen om alleen de treden zelf te laten renoveren en de stootborden ongemoeid te laten. Dat kan je alleen doen wanneer de stootborden in goede staat zijn, er geen vegen op zitten, en ze nog goed vast zitten Daarnaast kan je er ook voor kiezen om de zijkanten van je trap te laten renoveren. Dat laatste gebeurt dan met gewoon strokenmateriaal wat ook is gebruikt voor de renovatie van de traptreden. Je snapt dat de prijsopbouw als volgt is:

  • Basisrenovatie traptreden
  • Meerprijs 1: renovatie stootborden
  • Meerprijs 2: renovatie zijkanten

In het onderstaande schema gingen we uit van een trap die traptreden en stootborden krijgt. De zijkanten hebben we buiten beschouwing gelaten. We keken naar een trap die we met meerdere mogelijkheden konden renoveren. We kwamen voor jou tot de volgende conclusies na navraag bij een aantal traprenovatie bedrijven.

Welke traprenovatie laat je uitvoeren Om wat voor trap gaat het Wat zijn de kosten van de traprenovatie inclusief arbeidsloon en materiaal
Een traprenovatie met tapijt Een dichte trap Tussen 325 en 625 euro
Een traprenovatie met laminaat Een dichte trap Tussen 425 en 1025 euro
Een traprenovatie met PVC of Vinyl Een dichte trap Tussen 475 en 1125 euro
Een traprenovatie met schilderwerk Een dichte trap Tussen 325 en 725 euro
Een traprenovatie met een (eiken) houten toplaag Een dichte trap Tussen 725 en 2025 euro
  • Als je zelf een deel van de werkzaamheden kan doen. Ben je enigszins handig, dan is het een goed idee om zelf alvast een deel van de werkzaamheden te doen voordat het traprenovatiebedrijf of de schilder op de stoep staat. Je kan er dan voor kiezen om bijvoorbeeld zelf de oude trapbekleding weg te halen. Gaat het om tapijtmaantjes; verwijder die dan en schrap ook de lijmresten van je trap. Gaat het om een trapbekleding met tapijt; in dat geval is het beter om de stoffeerder de oude bekleding te laten verwijderen aangezien deze hiervoor geschikte apparatuur mee heeft.
  • Als je niet handig bent aangelegd. Ben jij niet handig aangelegd; dan is het duidelijk verstandiger om de renovatie van een trap aan de professional over te laten. In dat geval is het een beter idee om alle werkzaamheden over te laten aan het traprenovatiebedrijf. Je betaalt het volle bedrag aan arbeidsloon maar je hebt wel een perfect gerenoveerde trap. Daarnaast geniet je dan de volle garantie op de werkzaamheden.

Hoe is het prijskaartje opgebouwd

Hoeveel jij op de factuur onderaan de streep moet betalen aan een traprenovatie bedrijf bepaal je zelf aan de hand van keuzes die je maakt. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Hoe breed is je trap. Een trap met treden tot 1 meter breed is uiteraard goedkoper om te renoveren dan een trap met treden tot 1,30 meter breed. De traprenovatietreden zijn simpelweg een stuk duurder. De maat doet er in dit geval dus wel degelijk toe.
  • Keuze 2: Welke onderdelen laat je renoveren. Kies je ervoor om alleen de treden te laten renoveren of laat je gelijk de stootborden meenemen in de traprenovatie. Daarnaast moet je bedenken of je de zijkanten van de trap wil laten meenemen in de renovatie. Per onderdeel komt er een behoorlijk bedrag bij, waarvan het renoveren van de zijkant het bewerkelijkste en dus ook het duurste is.
  • Keuze 3: Welk materiaal kies je. Een traprenovatie met tapijt is het voordeligste, maar een traprenovatie met een eikenhouten toplaag is het duurste. Daar tussenin zitten nog meer dan genoeg opties. De ene soort traprenovatie biedt een veel langer resultaat dan de andere soort. Je betaalt dus voor een bepaalde periode gebruiksgemak. De dure soorten traprenovatie gaan nu eenmaal het langste mee.
  • Keuze 4: Waar zit het traprenovatie bedrijf. Een traprenovatie bedrijf moet een stuk reizen voor het bij jouw adres is. Een traprenovatie bedrijf wat jou een mooie prijs belooft maar aan de andere kant van het land zit zal een flink eind moeten rijden. Die afstand berekent men aan jou door in de vorm van voorrijkosten. Een voordeel op het renoveren kan op die manier behoorlijk in jouw nadeel uitpakken. Uiteindelijk betaal je soms zelfs veel meer dan bij een ander bedrijf uit jouw buurt.

Vraag eens offertes op

De snelste manier van besparen op een traprenovatie is door offertes op te vragen. Dat doe je met één muisklik op onderstaande button. Je vraagt dan direct vrijblijvend meerdere offertes op om met elkaar te vergelijken. Dat kan jou al snel een voordeel tot 30 procent opleveren.

 

 

Traprenovatie offertes

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen bij een traprenovatie. Je doet er verstandig aan om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Via onze website kun je direct tot 4 offertes aanvragen. Geheel gratis, geheel vrijblijvend!