Garantie traprenovatie

Een trap renoveren is een klus die je niet al te vaak hoopt uit te hoeven voeren. Je maakt van een oude lelijke trap een mooi exemplaar met prachtige overzettreden. Je bent er een flink bedrag voor kwijt, en het is dan ook te hopen dat deze werkzaamheden niet al te vaak hoeven te worden uitgevoerd. We keken voor jou naar de voorwaarden die aan een garantie vast zitten.

 • Productiefouten kunnen uiteraard altijd voorkomen. Wanneer jij overzettreden hebt die wel heel snel afslijten of loslaten is de kans groot dat er een productiefout in zit. Uiteraard heb je hier een garantie op. Een uitzondering is slijtage van de randen van de overzettreden. Dit mag tot een breedte van 5 mm. De normale fabrieksgarantie op productiefouten is doorgaans 10 jaar.
 • Afschrijving op je traprenovatie. Een traprenovatie betaal je in één keer maar daarna vermindert de waarde jaarlijks met 1 tiende deel van de aanschafprijs. Je zal dan ook bij een garantiegeval na 2 jaar nog 8/10 deel van de aanschafprijs terug krijgen. De rest is dan afgeschreven.
 • De eerste eigenaar van de gerenoveerde trap. Garantie op een traprenovatie krijg je alleen wanneer je de eerste eigenaar van de gerenoveerde trap krijgt. Met andere woorden; de garantie is bestemd voor diegene wiens naam op de factuur staat. Het kan dus niet worden overgedragen aan een volgende bewoner van je huis.
 • Er zijn alleen originele accessoires gebruikt. Bij het plaatsen van een traprenovatie mag alleen gebruik worden gemaakt van de accessoires die door de leverancier bij de trap zijn meegerekend. Extra merkloze accessoires kunnen ervoor zorgen dat de garantie op een gerenoveerde trap komt te vervallen.
 • De producten moeten voor de renovatie worden gecontroleerd op fabrieksfouten. Je moet overzettreden en andere accessoires goed controleren voor je ze aanbrengt op een trap. Treden waar een verkeerde naad in zit of accessoires die beschadigd zijn zullen niet naderhand tot een schadeclaim kunnen leiden.
 • Je moet bewijzen dat je de materialen goed hebt onderhouden. Achterstallig onderhoud kan tot schade leiden. Je moet aantonen dat je de traprenovatie op de juiste manier hebt onderhouden. Wanneer onderhoud met een droge doek wordt aangegeven moet je er dus niet met een kletsnatte spons overheen gaan werken.
 • Het beschadigde oppervlak moet minimaal een grootte van 1 vierkante cm hebben. Sommige fabrikanten stellen hier nog andere eisen aan; die ene vierkante cm is wel het minimum.
 • De garantie geldt alleen voor privé gebruik. Is een trap in een openbare ruimte gerenoveerd, dan valt garantie daar buiten. Dat komt doordat een traprenovatie set doorgaans is afgestemd op particulier gebruik.
 • Schade door bijvoorbeeld het vallen van een object op de traprenovatie wordt niet vergoed. Krassen die hierdoor ontstaan of putten vallen niet onder het normale gebruik van een trap met traprenovatie.
 • Garantie wordt uitgevoerd in die zin dat het door de eigenaar zelf wordt vervangen. Je krijgt de garantie uitgekeerd in de vorm van bijvoorbeeld een nieuwe overzettrede die je vervolgens zelf dient te plaatsen.
 • De plaatsing moet bij aankoop zijn uitgevoerd door een professioneel bedrijf. Heb je zelf je overzettreden geplaatst, dan heb je geen garantie op het plaatsen van de overzettreden. Ook het feit dat er geen productiefouten in de traprenovatie set zaten is in dat geval moeilijk te bewijzen. Je betaalt dus wat meer, maar je krijgt daarvoor in ruil wel de volle garantie op een traprenovatie.

Hoeveel kost een traprenovatie

We keken voor je naar de kosten van een traprenovatie met overzettreden en kwamen tot de volgende bevindingen.

 

Wat voor soort renovatie laat je uitvoeren Welk type trap heb je Wat is de prijs
Een renovatie met overzettreden Een rechte trap 1000 euro
Een renovatie met overzettreden Een trap met één kwart 1300 euro
Een renovatie met overzettreden Een trap met twee kwarten 1600 euro
Een renovatie met HPL/CPL overzettreden Ieder willekeurig type gesloten trap 1995 euro

 

 • Als je handig bent aangelegd. Wil jij zelf een trap gaan renoveren, dan is vertrouwen op jouw handigheid als klusser niet voldoende. Volg eerst een cursus traprenovatie. Die cursussen worden in bouwmarkten doorgaans gratis gegeven voor de klanten. Vervolgens ga je met de opgedane ervaring aan de slag. Je hebt bij een garantieclaim bij een gerenoveerde trap een punt in je nadeel.
 • Als je niet handig bent aangelegd. Ben jij niet handig aangelegd, dan huur je een professioneel bedrijf in om jouw trap te renoveren. Je bent dan wellicht wat meer kwijt, maar het risico dat je extra moet betalen omdat je een trap niet goed hebt gerenoveerd ben je kwijt. Je hebt de volle garantie op een gerenoveerde trap.

Vraag offertes op

Wil jij een trap laten renoveren en bij een garantiegeval de volle garantie uitbetaald krijgen; in dat geval doe je er goed aan om eerst offertes op te vragen. Dat doe je met één muisklik op onderstaande button. Je ontvangt dan direct vrijblijvend meerdere offertes waar jij je voordeel mee kan doen. Het vergelijken van offertes kan een voordeel tot wel 20 procent opleveren.

 

 

Traprenovatie offertes

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen bij een traprenovatie. Je doet er verstandig aan om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Via onze website kun je direct tot 4 offertes aanvragen. Geheel gratis, geheel vrijblijvend!