Kosten eigentijdse trap

Het uiterlijk van jouw huis is behoorlijk bepalend voor het uiterlijk van jouw huis. Het is immers een groot opvallend object wat direct in het oog springt. Wanneer jij je huis gaat verbouwen is het dan ook een goed idee om bij die verbouwing ook je trap aan te passen. Dat aanpassen van jouw trap is betaalbaarder dan je op het eerste gezicht zou denken. We deden rondvraag voor jou bij een paar trappen fabrieken en kwamen tot de volgende bevindingen.

Hoeveel kost een eigentijdse trap 

Welk model heeft jouw eigentijdse trap Hoe is de prijs samengesteld Wat is de prijs per trap
Een rechte trap oftewel steektrap Productie trap in eigen fabriek, afleveren, in grondverf zetten, BTW, exclusief het plaatsen van de trap 1250 euro
Een trap met een kwartdraai Productie trap in eigen fabriek, afleveren, in grondverf zetten, BTW, exclusief het plaatsen van de trap 1455 euro
Een trap met een halve draai Productie trap in eigen fabriek, afleveren, in grondverf zetten, BTW, exclusief het plaatsen van de trap 1675 euro
  •  Doe zelf een deel. Ben jij handig aangelegd dan zou je zelf een deel van deze verbouwing voor je rekening kunnen nemen. Je kan bijvoorbeeld op de dag van afleveringen van je nieuwe trap zelf je oude trap verwijderen. Houdt daarbij wel je veiligheid in de gaten. Bovendien kan je zelf je oude trap afvoeren naar de gemeentewerf. Met behulp van een aanhangwagen is dit gemakkelijk te doen.
  • Voer de oude trap af. Ben jij een beetje handig aangelegd; in dat geval zal je zelf de oude trap kunnen afvoeren met een aanhanger naar de gemeentewerf. Je kan bovendien de ruimte rond om je trap alvast vrijmaken. De leverancier heeft op die manier weinig tijd nodig om de werkplek gereed te maken.
  • Besteed al het werk uit. Ben jij niet handig aangelegd; in dat geval kan je het beste alle werkzaamheden rondom het plaatsen van je eigentijdse trap overgelaten aan de leverancier. Je bent dan wel iets meer kwijt aan het arbeidsloon, maar je weet wel zeker dat jouw nieuwe trap stevig wordt gemonteerd. Geniet in dat geval bovendien de volledige garantie op je nieuwe trap.

 

De kosten van een eigentijdse trap

  • Keuze 1: welke vorm krijgt jouw trap. Kies je voor een rechte trap echter wel een steektrap? In dat geval zal je de laatste prijs kwijt zijn. Kies jij echter voor een kwart steektrap of een half steektrap; in dat geval ben je meer kwijt. De fabrikant heeft hier eenvoudigweg meer om kosten aan.
  • Keuze 2: kies jij voor een open of een gesloten trap. Je kan kiezen voor een opentrap zonder stootborden. Dit is voor een zelfgebouwde trap de goedkoopste variant. Kies je voor een trap met stootborden een zogeheten dichte trap? In dat geval zal je daar een meerprijs van ongeveer € 200 voor moeten betalen.
  • Keuze drie: wil jij je trap in de grondverf hebben. Wanneer jij je trap door de fabriek in de grondverf wil laten zetten is dat mogelijk tegen een meerprijs. Voor € 25 per trap is jouw trap gereed om over geschilderd te worden. Verder laten schilderen is natuurlijk ook mogelijk. Hiervoor betaal je een prijs afhankelijk van het type lak wat er moet worden gebruikt. Deze prijs is in overleg.
  • Keuze vier: van welk materiaal moet jouw trap gemaakt worden. Kies je voor een trap van grenen; in dat geval ben je boven genoemde tarieven kwijt. Kies jij echter voor een trap van hardhout of andere speciaal houdt? In die gevallen zal een meerprijs worden berekend.
  • Keuze vijf: laat jij een trapleuning aanbrengen. Een trapleuning kan door de fabrikant worden meegeleverd. De meerprijs hiervan bedraagt ongeveer € 35 per stuk. Uiteraard kan je ook een hekwerk op je trap laten wij leveren. Dit kan tegen een kostprijs van € 50 per strekkende meter. Een trapleuning van acryl laten aanbrengen is ook een optie. Het voegt een apart eigentijds uiterlijk toe aan jouw trap. Je betaalt hiervoor ongeveer 75 euro per strekkende meter.
  • Keuze zes: Ga je zelf een trap plaatsen of laat je deze plaatsen. Het handigste kan je een trap laten plaatsen door een klussenbedrijf of door de leverancier. Je betaalt hier een tarief voor gebaseerd op een aantal uurlonen. Het uurloon zal 45 tot 60 euro per uur bedragen. 

Besparen is eenvoudig

  • Vraag offertes op. 

Offertes opvragen

Een eigentijdse trap laten bouwen is mooi en luxe. Het is dan ook goed om er wat op te kunnen besparen. Dat doe je met offertes. Ze zijn zo opgevraagd, en je kan tot wel 25 procent besparen.

Traprenovatie offertes

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen bij een traprenovatie. Je doet er verstandig aan om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Via onze website kun je direct tot 4 offertes aanvragen. Geheel gratis, geheel vrijblijvend!