Drenthe traprenovatie

Op het ogenblik dat je de trap in jouw woning in Drenthe gaat nieuw leven wenst in te blazen beschik je daarvoor over verschillende mogelijkheden. In eerste instantie kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om een volledig nieuwe trap te realiseren. Dat kan interessant zijn, maar kost behoorlijk wat geld. Een financieel veel interessantere oplossing kan teruggevonden worden in het renoveren van de bestaande trap. In dit geval blijft de constructie namelijk behouden terwijl ze er toch helemaal als nieuw uit zal komen te zien. Ben jij hier ook wel voor te vinden en wil je graag alles te weten komen over het realiseren van traprenovatie Drenthe? In dat geval helpen wij je op deze pagina graag verder!

Wat maakt traprenovatie Drenthe zo interessant?

Wanneer je over een bestaande trap in je woning beschikt die wel een opsmukbeurt kan gebruiken is het niet meteen noodzakelijk om een volledig nieuwe trap te laten plaatsen, in tegendeel. In plaats daarvan kan je er bijvoorbeeld eveneens voor kiezen om je bestaande trap gewoon te laten renoveren. Dit is interessant omwille van twee redenen, namelijk:

  1. Een traprenovatie neemt doorgaans slechts één dag in beslag;
  2. Traprenovatie is veel voordeliger in vergelijking met de realisatie van een nieuwe trap;

Het mooie van traprenovatie is dat het eindresultaat op visueel vlak eigenlijk precies hetzelfde zal zijn als wanneer je er voor kiest om een volledig nieuwe trap te laten plaatsen. Daar staat echter tegenover dat er niet wordt geraakt aan de onderliggende constructie van de trap. In bepaalde gevallen is dat nochtans wel nodig. Houtworm kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat de houten constructie van je trap wordt aangetast waardoor de stabiliteit in het gedrang kan komen. Is dat het geval? Dan is het zaak om daar zo snel mogelijk actie tegen te ondernemen. Het gewoon renoveren van de bestaande trap is dan vaak geen optie meer. Bij twijfel of traprenovatie voor jou nu wel of niet tot de mogelijkheden behoort is het altijd van belang om even een expert naar je trap te laten komen kijken.

Hoeveel kost traprenovatie Drenthe?

Voordat je je de opdracht voor traprenovatie Drenthe gaat verstrekken aan een bepaalde, gespecialiseerde onderneming is het altijd van belang om je bewust te zijn van de kosten waarmee je geconfronteerd kan worden. Deze kosten kunnen sterk uiteenlopend zijn. Verder op deze pagina geven we je daarom een overzicht van de verschillende factoren die een al dan niet directe impact kunnen hebben op de kostprijs van je traprenovatie. Om je toch niet helemaal in het ongewisse te laten hebben we een aantal gemiddelde tarieven voor je op een rijtje gezet door middel van de hieronder terug te vinden prijstabel.

 

Type traprenovatie Gemiddelde kostprijs
Voordelige traprenovatie (met tapijt) Gemiddeld tussen 350 & 650 euro
Gemiddelde traprenovatie (met laminaat) Gemiddeld tussen 500 & 1.000 euro
Dure traprenovatie (met houten toplaag) Gemiddeld tussen 2.500 & 4.500 euro

Je moet er altijd rekening mee houden dat het niet zozeer de materialen zijn die bepalend zijn voor de kostprijs van je traprenovatie Drenthe, in tegendeel. Wanneer je er de prijsopbouw bij zal nemen zal je dan ook altijd kunnen vaststellen dat zomaar even ongeveer 67 procent van de kosten is voorbehouden voor de arbeid die moet worden verricht. Slechts de resterende 33 procent is uiteindelijk vereist voor het aanschaffen van de verschillende materialen die nodig zijn om jouw traprenovatie mee uit te voeren.

Welke factoren beïnvloeden de kostprijs van traprenovatie Drenthe?

Het is altijd noodzakelijk om er bij stil te blijven staan dat de kostprijs van traprenovatie Drenthe wordt beïnvloed door allerhande verschillende factoren. Om er voor te zorgen dat je geen van deze factoren over het hoofd ziet hebben we er voor gekozen om deze alvast even speciaal voor jou in een overzicht te plaatsen.

Factor 1: De constructie van de trap

De eerste factor vormt meteen de basis voor jouw traprenovatiekost. Het gaat hierbij natuurlijk om de constructie van de trap. Een rechte, open trap renoveren is bijvoorbeeld heel wat voordeliger in vergelijking met het renoveren van een gesloten trap met één kwart. Het onderlinge prijsverschil kan zomaar oplopen tot meer dan 4.000 euro. Dit maakt in één klap duidelijk dat de constructie van de trap absoluut een factor is om even bij stil te blijven staan.

Factor 2: Het soort materiaal waar gebruik van wordt gemaakt

Een tweede niet onbelangrijke factor is terug te vinden in het materiaal waar je gebruik van gaat maken. Steeds vaker kiezen mensen er op dit vlak voor om vooral gebruik te maken van laminaat. Dit heeft alles te maken met het feit dat dit materiaal er niet alleen zeer aantrekkelijk uitziet, daarnaast is ze ook nog eens erg kwalitatief en kan ze voordelig worden aangekocht. Het prijsverschil tussen laminaat en bijvoorbeeld eikenhout kan per overzettrede zomaar even meer dan 30 euro bedragen. Dat is toch een niet onaanzienlijk verschil.

Factor 3: De eventuele opties die worden toegepast

In de basis is geen enkele traprenovatie hetzelfde. Dit geldt ook niet voor de afwerking die er voor wordt gerealiseerd. Het is dan ook zo dat je als eigenaar van de trap een keuze kan maken tussen verschillende opties om toe te laten passen. Verschillende van deze opties zijn niet noodzakelijk, maar anderen zijn toch wel degelijk het overwegen waard. Denk op dit vlak bijvoorbeeld maar eens aan:

 

  • Trapverlichting;
  • Antislip;
  • Een trapleuning;

Realiseer jouw traprenovatie Drenthe tot wel 30% goedkoper!

Hebben de interessante voordelen die zijn verbonden aan traprenovatie Drenthe jou ook weten te overtuigen? Ben je dan ook van plan om er eveneens voor te kiezen om een dergelijke opdracht in je woning uit te laten voeren? In dat geval zal het je goed doen om te weten dat je zomaar een zeer mooie besparing kan realiseren op jouw traprenovatie Drenthe. Hoe precies? Zeer eenvoudig, namelijk door er voor te kiezen om offertes voor traprenovatie Drenthe aan te vragen bij verschillende bedrijven. Door vervolgens deze offertes met elkaar te vergelijken zal je steeds kunnen vaststellen dat je de meest optimale prijs kan realiseren voor je traprenovatie. Zeg nu zelf, een besparing van 30 procent is toch best mooi meegenomen?!

Traprenovatie offertes

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen bij een traprenovatie. Je doet er verstandig aan om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Via onze website kun je direct tot 4 offertes aanvragen. Geheel gratis, geheel vrijblijvend!