Kosten traprenovatie doe het zelf

Als woningbezitter ben je waarschijnlijk redelijk bedreven geraakt in het uitvoeren van werkzaamheden in je huis. Een van de werkzaamheden die mensen vaak zelf uitvoeren is de renovatie van een trap. Dit komt doordat een traprenovatie – met de juiste materiaalkeuze – prima zelf te doen is zonder dat er een bedrijf aan te pas hoeft te komen. We keken voor je naar de kosten van een traprenovatie doe het zelf. We kwamen voor jou tot de volgende bevindingen.

oude trap schuren

Traprenovatie met overzettreden; appeltje eitje of niet

Ga jij een trap zelf renoveren, dan klinkt het heel gemakkelijk om overzettreden van een willekeurig materiaal te kopen. Je zou denken dat een dergelijke trede altijd past op jouw trap. Toch is dat niet helemaal waar. De overzettreden die je in de winkel koopt zijn namelijk alles behalve passend voor iedere trap. Je zal de treden doorgaans nog zelf op maat moeten zagen of snijden. Dit is in het geval van een helemaal rechte trap niet van toepassing. Daar kan een overzettrede doorgaans heel gemakkelijk op worden geplaatst. Je zal hooguit wat moeten bijsnijden wanneer de trap door het vele gebruik wat is gaan wijken.

Welke materialen kan je het beste kiezen voor een traprenovatie doe het zelf

Een traprenovatie doe het zelf kan je prima uitvoeren met bepaalde materialen. Er zijn immers materialen die zich heel eenvoudig op maat laten snijden. Denk in dat geval bijvoorbeeld aan pvc of aan vinyl. Een materiaal als linoleum laat zich ook nog wel op maat maken. Kies je echter voor tapijt, dan kom je al voor een lastigere keuze te staan. Tapijt moet namelijk heel goed worden verlijmd en is daardoor net wat minder geschikt voor een traprenovatie doe het zelf. Ben jij handig met laminaat, dan zou je dat ook nog kunnen kiezen voor een traprenovatie doe het zelf.

Hoeveel kost traprenovatie doe het zelf

We hebben voor je gekeken naar de kosten van een traprenovatie doe het zelf met de bovengenoemde materialen. We kwamen voor jou tot de volgende bevindingen.

 

Wat ga je doen Specificatie Wat is de prijs van de traprenovatie Prijs
trap renovatie Materiaal: laminaat Per totale trap en BTW 1700 euro
trap renovatie Materiaal: pvc Per totale trap en BTW 1900 euro
trap renovatie Materiaal: linoleum Per totale trap en BTW 850 euro

 

  • Als je handig met traprenovatie bent. Ben jij een handige klusser, dan kan je prima een traprenovatie uitvoeren. Je spaart hiermee het loon van een traprenovatiebedrijf of een stoffeerder uit. Denk eraan dat een overzettrede op maat maken met het juiste gereedschap gedaan moet worden. Investeer even een paar tientjes in een zogeheten spin. Daarmee maak jij de traptrede in no time precies op maat.
  • Als je een beetje met traprenovatie handig bent. Ben jij een beetje een handige klusser, overweeg dan of het de moeite waard is dat je zelf je trap renoveert. Je wil er immers straks wel weer voor jaren tegenaan kijken. Heb je een rechte trap om te renoveren; dan is het werkelijk een fluitje van een cent. Heb je een spiltrap om te renoveren; overweeg dan toch om hulp van buitenaf in te schakelen. Het verwijderen van de oude trapbekleding kan je sowieso zelf doen.
  • Als je niet handig met traprenovatie bent. Ben jij zelf geen handige klusser, dan is het geen goed idee om zelf de trap te gaan renoveren. Je zou je trap niet snel beschadigen, maar het resultaat van een slecht gerenoveerde trap is heel bedroevend. In het ergste geval krijg je los zittende overzettraptreden wat voor gevaarlijke situaties kan zorgen.

Het prijskaartje toegelicht

  • Keuze 1: Hoe groot is jouw trap. De meeste trappen hebben standaard 13 treden. Het bovengenoemde kostenplaatje is dan ook op een dergelijke trap berekend. Heb jij echter een kleinere trap of wil je twee trappen gaan renoveren in je huis, dan zal je respectief minder of meer kosten kwijt zijn voor de traprenovatie.
  • Keuze 2: Welk materiaal kies je. Ga je materiaal kiezen voor een traprenovatie, dan zou je eerst eens goed naar je budget moeten kijken. Het feit dat je de traprenovatie zelf uitvoert geeft je wat meer budget om materiaal te kopen. Kies voor een goede kwaliteit die jaren meegaat en kijk naar garantie op de slijtvastheid van het materiaal. Zeker bij materiaal als pvc en laminaat is dit heel belangrijk.
  • Keuze 3: Welke extra’s kies je. Ga jij je zelf gerenoveerde trap ook nog afwerken met trapprofielen, dan komen er extra kosten bij. Ook een rol antislip is in de meeste gevallen onmisbaar. Het zijn echter wel steeds weer kosten die erbij komen. Bespaar niet op de veiligheid van je trap.

Tips tot slot

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Een traprenovatie uitvoeren bespaart arbeidsloon. Toch is het ook heerlijk om te besparen op de materialen. Dat doe je met offertes. Die vraag je op met één muisklik. Het kost een minuut tijd en levert een korting tot 30 procent op.

Traprenovatie offertes

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen bij een traprenovatie. Je doet er verstandig aan om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Via onze website kun je direct tot 4 offertes aanvragen. Geheel gratis, geheel vrijblijvend!