Dichte trap

Steeds vaker beslissen mensen tegenwoordig om gebruik te maken van een dichte trap in hun woning. Het valt op dat dit in het bijzonder het geval is bij mensen die kinderen hebben. Dat is ook logisch, want een dichte trap biedt net wat meer veiligheid in vergelijking met een open exemplaar. Dat is zeker niet onbelangrijk wanneer er kleine kinderen in huis rondlopen. Dit gezegd zijnde is het evenwel ook zo dat heel wat mensen zo hun bedenkingen hebben bij een dichte trap. Zorgt deze namelijk niet voor een negatieve beïnvloeding van de lichtinval in huis? En breekt ze bovendien ook de ruimte niet teveel? Wij zochten het voor je uit en hebben alle informatie met betrekking tot traprenovatie bij een dichte trap voor jou op een rijtje gezet!

Waarom een dichte trap renoveren?

De eerste vraag die je, je ongetwijfeld zal stellen is waarom je er nu precies voor moet kiezen om een dichte trap te gaan renoveren. Je zou er toch eigenlijk ook gewoon voor kunnen kiezen om een compleet nieuw exemplaar te voorzien? Absoluut. Alleen moet het gezegd dat het renoveren van een bestaande trap veelal interessanter is. Dit omwille van verschillende redenen. In eerste instantie is het bijvoorbeeld zo dat traprenovatie bij een dichte trap toepassen altijd praktisch veel interessanter is in vergelijking met het voorzien van een volledig nieuwe trap. Waarom? Omdat het renoveren van een dichte trap in principe in één enkele dag kan gebeuren. Dat geldt niet voor het plaatsen van een compleet nieuw exemplaar, in tegendeel. Daarnaast zijn er ook nog andere voordelen aan verbonden, namelijk:

  1. Er kunnen diverse stijlen worden gerealiseerd met traprenovatie bij een dichte trap;
  2. Je hebt de mogelijkheid om een keuze te maken uit een groot aanbod aan materialen;
  3. De veiligheid van de trap kan worden verbeterd, bijvoorbeeld met antislip;

Veel mensen hebben er zeer bewust voor gekozen om een dichte trap in hun huis te integreren en willen daar dan ook bij voorkeur helemaal niet vanaf stappen. Geldt dat ook voor jou? In dat geval is het altijd de moeite waard om traprenovatie te overwegen. Eventueel zou je ook kunnen kijken in de richting van een nieuwe, dichte trap, maar dit zal je in de praktijk altijd vele meer geld kosten en bovendien is dat ook praktisch eigenlijk vaak niet de beste keuze.

Zijn er ook nadelen aan verbonden?

Een tweede belangrijke vraag die iedereen zich zal stellen die  de voorkeur geeft aan een dichte trap heeft betrekking tot het feit of een dergelijke trap renoveren nu ook nadelen met zich meebrengt. In de praktijk is er eigenlijk sprake van één belangrijk nadeel waar je maar beter rekening mee kan houden. Dit nadeel heeft betrekking tot het feit dat een gesloten trap renoveren in de praktijk steeds heel wat duurder kan uitvallen in vergelijking met het renoveren van een open exemplaar. Is dat voor jou niet meteen een issue en beschik je over voldoende budget om jouw droomtrap te realiseren? In dat geval hoeft helemaal niets je tegen te houden om te kiezen voor traprenovatie voor jouw dichte trap.

Hoeveel kost een dichte trap renoveren?

De kostprijs die je moet betalen voor het renoveren van een dichte trap is altijd afhankelijk van meerdere factoren. Een belangrijke factor is bijvoorbeeld terug te vinden onder de vorm van het materiaal waaruit de trapbekleding bestaat. Wat dit betreft behoren natuurlijk heel wat verschillende materialen tot de mogelijkheden. Je kan er wat dat betreft dan ook voor kiezen om gebruik te maken van bijvoorbeeld laminaat, eikenhout, PVC, linoleum, tapijt evenals sisal. Jouw keuze op dit vlak is niet alleen afhankelijk van de eisen waarover je beschikt met betrekking tot materialen, maar ook van het budget waarover je beschikt. Heb je slechts een beperkt budget voor handen, maar wil je toch kunnen rekenen op een degelijke kwaliteit? Geef dan de voorkeur aan laminaat. Heb je een groter budget voor handen? Dan kan bijvoorbeeld een eikenhout trapbekleding een echte aanrader zijn.

Soort traprenovatie dichte trap Gemiddelde kostprijs
Traprenovatie dichte trap met tapijt Tussen 350 & 650 euro
Traprenovatie dichte trap met laminaat Tussen 450 & 1.000 euro
Traprenovatie dichte trap met PVC – vinyl Tussen 475 & 1.125 euro
Traprenovatie dichte trap met schilderwerk Tussen 325 & 750 euro
Traprenovatie dichte trap met hout Tussen 750 & 2.250 euro

In ieder geval, wil je er honderd procent zeker van zijn dat je jouw traprenovatie bij een dichte trap kan realiseren tegen de scherpst mogelijke prijs? Dan is het steeds een aanrader om even goed voor jezelf uit te maken aan welke eisen of verwachtingen jouw trap allemaal zal moeten voldoen. Alleen op deze manier kan je onaangename verrassingen voorkomen.

De prijsopbouw van een dichte trap renoveren

Nu je een goed zicht hebt op de kostprijs die gepaard gaat met het renoveren van een dichte trap is het ook belangrijk om verder te kijken, bijvoorbeeld richting de prijsopbouw. Wat dit betreft kunnen we vaststellen dat deze is opgebouwd uit twee verschillende delen. In eerste instantie is er de kostprijs van de arbeid die moet worden uitgevoerd. Deze neemt ongeveer 65 procent van het totale prijskaartje in beslag. 35 procent van de kosten zijn voorbehouden voor het kopen van alle vereiste materialen voor je dichte trap renovatie. Wil je dus met andere woorden kunnen besparen op je traprenovatie bij een dichte trap? Dan is het altijd een aanrader om te proberen bepaalde taken zelf uit te voeren.

Bespaar tot 30% op jouw dichte trap renovatie!

Ben jij een groter liefhebber van een dichte trap, maar ben je toch een beetje geschrokken van het kostenplaatje dat een dichte trap renovatie met zich meebrengt? Dat hoeft niet echt noodzakelijkerwijs een groot probleem te vormen, in tegendeel. Het is namelijk zo dat je altijd nog over de mogelijkheid beschikt om op verschillende manieren een besparing te realiseren. De wijze waarop dit kan gebeuren is afhankelijk van situatie tot situatie, maar één mogelijkheid kan in principe door iedereen wel worden benut. Het gaat hierbij uiteraard om het verkrijgen van een korting door het uitvoeren van een objectieve vergelijking. Door een objectieve vergelijking uit te voeren zal je steeds kunnen vaststellen dat je zomaar jouw traprenovatie dichte trap tot wel 30 procent voordeliger kan doen uitvallen. Lijkt je dat ook wel interessant? Dan weet je dat vergelijken altijd de boodschap is!

Traprenovatie offertes

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen bij een traprenovatie. Je doet er verstandig aan om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Via onze website kun je direct tot 4 offertes aanvragen. Geheel gratis, geheel vrijblijvend!