Balustrade kosten

Ga jij de trap in je huis aanpakken middels een traprenovatie, dan is het een goed idee om gelijk eens te kijken naar de veiligheid op een trap. In het verleden was het zo dat de meeste trappen die in een huis zaten een balustrade hadden. Tegenwoordig is dit wel anders. Omdat het optisch mooier is kiezen steeds meer architecten ervoor om de balustrade bij een trap weg te laten. Zolang er geen kinderen in een huis wonen zal dit niet direct voor een gevaarlijke situatie hoeven te zorgen, maar wanneer er door een gezin in een huis wordt geleefd is een balustrade geen overbodige zaak maar pure noodzaak. Heb jij een trap zonder balustrade of is de balustrade van jouw trap aan vervanging toe, dan is het een goed idee om deze aan te pakken bij de renovatie van je trap.

Waarvan laat je een balustrade maken

Een balustrade heeft al snel een oubollige naam. Je ziet een houten spijlenwerk voor je wat langs de trap loopt en wat een doorn in het oog is. Dit is inderdaad de reden waarom de balustrade een tijd lang is weg gelaten door architecten. Een balustrade kan echter ook van andere materialen worden gemaakt waardoor het esthetische aspect van je huis niet vermindert. Een balustrade kan worden gemaakt van de volgende materialen. We keken daarbij naar een balustrade van 3 meter lang en van 1 meter hoog.

  • Een balustrade van glas. Je ziet hem niet, maar hij is er wel. Een balustrade van glas, in dit geval uiteraard extra dik veiligheidsglas, wordt geplaatst langs een trap waarvan je liever niet hebt dat er een balustrade in het zicht zit. Hij is uiteraard bovenaan en langs de zijkanten afgewerkt waardoor de balustrade naadloos overloopt in de rest van je huis en trap.
  • Een balustrade van hout. De meest gekozen balustrade is een balustrade van hout. Dit is een balustrade die je kan laten maken in de stijl van je huis. Doorgaans is het een normaal spijlenhek wat langs je trap wordt gemonteerd. Deze methode is – zeker wanneer je een gezin met kinderen hebt – de veiligste methode.
  • Een balustrade van aluminium. Een uiterst lichte balustrade die mooi modern vormgegeven is. Je kan kiezen voor glad of geborsteld aluminium, afhankelijk van de stijl van de rest van je huis. Een modern huis krijgt hiermee de finishing touch. Groot voordeel van een aluminium balustrade; hij weegt niet veel.
  • Een balustrade van roestvrij staal. Een balustrade van roestvrij staal zal het langste meegaan van alle modellen balustrades. Hij kan op maat en op model gemaakt worden voor je huis en je kan deze een uniek uiterlijk mee laten geven wanneer hij voor jou gesmeed wordt. Deze balustrade heeft de beste prijs kwaliteit verhouding, maar is daarnaast ook één van de kostbaardere oplossingen.

Hoeveel kost een balustrade

We keken voor je hoeveel jij betaalt voor een balustrade in de bovengenoemde situaties. We kwamen tot de volgende bevindingen na een rondgang langs meerdere leveranciers.

Wat wil je voor balustrade Wat zit er bij de prijs inbegrepen Wat is de afmeting en specificatie van de balustrade Wat is de prijs
Een balustrade van glas Balustrade, montage en BTW Balustrade van 3 meter lang, 1 meter hoog, met design en afwerking standaard of op ontwerp Tussen 185 en 1510 euro
Een balustrade van hout Balustrade, montage en BTW Balustrade van 3 meter lang, 1 meter hoog, standaard balustrade spijlenmodel tot balustrade klassiek model Tussen 215 en 415 euro
Een balustrade van aluminium Balustrade, montage en BTW Balustrade van 3 meter lang, 1 meter hoog. Standaard balustrade of balustrade op ontwerp Tussen 245 en 390 euro
Een balustrade van Roestvrijstaal Balustrade, montage en BTW Balustrade van 3 meter lang, 1 meter hoog. Standaard balustrade of op verzoek ontworpen balustrade Tussen 365 en 750 euro
  • Als je trap net gerenoveerd werd. Is er sprake van een traprenovatie bij jouw huis en zijn de monteurs al bezig met het plaatsen van de overzettreden, dan kan je het beste vragen of men de balustrade gelijk wil installeren. Men kan dan de balustrade plaatsen op de traptreden waarbij men de gaten voorboort in de overzettreden. Je hebt gelijk een gerenoveerde trap met balustrade.
  • Als je trap al gerenoveerd is. Besluit je pas na de renovatie van jouw trap dat er een balustrade moet komen; in dat geval zal er meer werk aan te pas komen. Je doet er het verstandigste aan om een monteur of klussenbedrijf te vragen om de balustrade te plaatsen op jouw trap. Ga niet zelf rommelen met het plaatsen van een balustrade. Gaat het fout, dan krijg je een levensgevaarlijke constructie in je huis.

Vraag offertes op

Wil je een balustrade laten plaatsen op jouw trap, dan is het een goed idee om offertes op te vragen. Dat doe je met één muisklik op onderstaande button. Je krijgt dan direct vrijblijvend meerdere offertes in je mailbox die je met elkaar kan vergelijken. Het vergelijken van deze offertes kan jou een voordeel oplopend tot wel 30 procent opleveren.

Traprenovatie offertes

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen bij een traprenovatie. Je doet er verstandig aan om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Via onze website kun je direct tot 4 offertes aanvragen. Geheel gratis, geheel vrijblijvend!