Kosten baluster

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun trap te laten renoveren. Dat doe je wanneer je oude trap een lelijk en sleets uiterlijk heeft gekregen. Wanneer een trap daarnaast ook nog eens onveilig is om wat voor reden dan ook is het een goed idee om deze te laten renoveren met antislip opzettreden en een baluster. We keken voor jou naar de prijs van een baluster. Daarnaast keken we voor je naar de mogelijkheden. We ontdekten dat veiligheid een prijs heeft, maar dat het wel een verrijking van je huis is.

 

Een trap met klasse

Er is een periode geweest dat de meeste trappen zonder traprand en zonder balustrade werden afgeleverd. Dat was moderner en het oogde ruimtelijker. Het esthetische aspect woog duidelijk zwaarder dan het praktische aspect bij deze bouw van trappen. Gelukkig is de balustrade weer helemaal terug van weggeweest. Het praktische spijlenhek is echter wel vervangen door een baluster. We hebben het over een mooi traditioneel of klassiek model spijlenhek met bewerkte spijlen. Je plaatst het in één tot twee delen bij een trap om deze op die manier goed te beveiligen. Een balustrade hoeft niet de hoofdprijs te kosten; voor een gering bedrag geef jij jouw trap een veilige en klassieke uitstraling.

Wat voor soorten balusters zijn er

Balusters vind je in meerdere uitvoeringen en prijsklassen. We hebben een aantal soorten voor je op een rijtje gezet.

  • De houten baluster. Dit is de balustrade in zijn meest klassieken vorm. De spijltjes kan je op diverse manieren laten vormgeven. Mooi geslepen of neutraal als een recht toe recht aan spijlenhek. Een houten baluster kan je kopen als een klein zolderhekje om de overloop bij je zolder af te laten schermen, of je kan het kopen als hek om langs je trap te laten monteren. We hebben het over meerdere breedtes. De houten baluster koop je doorgaans ongelakt. Je kan deze wel tegen meerprijs in een neutrale kleur laten spuiten door de leverancier.
  • De RVS baluster. Dit is een balustrade die je vooral in moderne huizen terug ziet. Het gaat om een hek wat eigenlijk een frame is met daarin gespannen staalkabels. Je kan het hek ook laten voorzien van RVS stangen in het frame. Een hek van RVS zal flink wat meer wegen dan een baluster van hout. Je zal er dan ook voor moeten zorgen dat je trap een degelijke constructie heeft en flink wat extra gewicht kan dragen voordat je deze baluster laat plaatsen.
  • De RVS met hout balustrade. Dit is een hek wat modern met klassiek combineert. Het hek is deels van hout gemaakt (het buitenframe) terwijl de spijlen in het hek van RVS gemaakt zijn. Dit type hek weegt ook flink wat door de RVS buizen, maar het zal minder zwaar zijn dan het volledig RVS baluster. Dit hek kies je bijvoorbeeld ook wanneer je kinderen hebt die wilde spelletjes met de baluster van je trap zullen uithalen; de RVS spijlen kunnen flink wat meer kracht hebben dan houten spijlen.

Hoeveel kost een baluster

We keken voor je naar de prijzen van een baluster en kwamen tot de volgende bevindingen.

Wat voor type baluster wil je kopen Wat zijn de afmetingen Wat is de prijs
Een balustrade hekje klassiek model 3485 x 1000 x 37 mm 610 euro
Een balustrade hekje klassiek model zolder 1225 x 1000 x 37 mm 230 euro
Een balustrade hek traditioneel model 2485 x 1000 x 37 mm 461 euro
Een balustrade hek traditioneel model zolder 1225 x 1000 x 37 mm 230 euro
Een balustrade hek RVS vloermontage 3000 x 985 mm 843 euro
Een balustrade hek RVS wandmontage 3000 x 1185 mm 1133 euro
Een balustrade hek RVS zolder vloermontage 1000 x 985 mm 505 euro
Een balustrade hek RVS zolder wandmontage 1000 x 1185 mm 602 euro
Een balustrade hek staal wit 1500 x 1100 mm 165 euro
  • Als je een handige klusser bent. Ben je een handige klusser, dan kan je zelf een baluster monteren. Denk er wel aan dat je werkt volgens de voorschriften die je met je baluster krijgt meegeleverd in het belang van ieders veiligheid. Denk er ook aan dat je met minimaal twee personen een baluster plaatst. Het gaat immers om een hekwerkje wat je goed waterpas moet plaatsen.
  • Als je geen handige klusser bent. Ben jij niet handig als klusser; laat het plaatsen van een baluster dan over aan de professional. Liet jij net je trap renoveren, dan is het een goed idee om gelijk met de renovatie al een baluster te laten plaatsen bij je trap. Het voorkomt dat de monteur een keer extra terug moet komen. Jij betaalt namelijk per keer dat de monteur moet langskomen voorrijkosten en opstartkosten.

Wat beïnvloedt de prijs

De afwerking van een baluster is voor het grootste deel bepalend voor de prijs. Je kan een balustrade zo mooi maken als je wil met bijvoorbeeld sierknoppen erop. Je betaalt in dat geval wel extra omdat het hier om handwerk gaat.

 

Vraag offertes op

Door offertes op te vragen kan je een prijs betalen voor een baluster die niet te hoog is. Je vraagt die offertes op met één muisklik op onderstaande button. Je krijgt dan meerdere offertes om met elkaar te vergelijken. Het vergelijken van die offertes kan jou een voordeel oplopend tot wel 30 procent opleveren.

 

Traprenovatie offertes

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen bij een traprenovatie. Je doet er verstandig aan om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Via onze website kun je direct tot 4 offertes aanvragen. Geheel gratis, geheel vrijblijvend!