Kosten afdeklijst

Je trap renoveren is een klus waar een hoop tijd in gaat zitten. Wanneer je een oude, sleets geworden, trap gaat of laat renoveren kom je na afloop vaak tot de conclusie dat je de oude treden nog aan de onderkant kan zien zitten. Vooral de bovenste traptreden zijn vaak nog pijnlijk zichtbaar wat eigenlijk het mooie effect van jouw gerenoveerde trap te niet doet. Het is in dat geval een heel goed idee om een afdeklijst te plaatsen onder de traptreden om de oude trede te camoufleren. We keken voor jou naar afdeklijsten in soorten en maten, de prijzen en de eigenschappen die erbij horen.

Wat voor soorten afdeklijsten zijn er

Afdeklijsten zijn er in meerdere soorten en prints; je koopt ze doorgaans bij de winkel waar je ook de overzettreden kocht voor je gerenoveerde trap. Doorgaans zijn ze gemaakt van hout of mdf. Je kan ze ook van laminaat kopen.

  • Afdeklijsten met houtprint. Heb jij je trap laten renoveren met hout of met een houtprint, dan kan je de traptreden afwerken met een afdeklijst met houtprint. De houtprints hebben hetzelfde foto patroon als de normale opzettreden, en ze vallen daarom ook niet op onderaan je trap.
  • Afdeklijsten met een effen kleur. Heb jij een trap gerenoveerd met een effen kleur zoals zwart of wit, dan kan je de afdeklijsten eveneens in deze kleur kopen. Het materiaal is er in mat en in hoogglans. Dit is doorgaans iets kostbaarder dan afdeklijst met een houtprint. Het effect is echter ook gelijk mooier; het geeft je trap een chique effect.
  • Brede afdeklijst. Heeft jouw trap een groot deel van de oude trap zichtbaar na de renovatie, dan kan je dit met een brede afdeklijst afwerken. Deze lijst is doorgaans 40 mm breed; groot genoeg om het breedste stuk af te werken.
  • Smalle afdeklijst. Heeft jouw trap een klein deel van de oude trap zichtbaar na de renovatie, dan werk je het af met een smalle afdeklijst. Deze is ongeveer 25 mm breed. Kijk goed naar de stukken van je trap die je moet afwerken met afdeklijst. Doorgaans zal je niet alle treden met een even breed stuk hoeven af te dekken. Met name onderaan zal een smalle afdeklijst handiger zijn.
  • Je kan er ook voor kiezen om afdeklijst te kopen waar LED verlichting in verwerkt zit. Op deze manier heb je een verlichting die indirect op je trap schijnt. Deze methode is het kostbaarste, maar hij geeft jouw trap een geweldig effect. Bovendien is LED verlichting op je trap wel zo veilig.
Wat voor soort afdeklijst wil je kopen Wat is de afmeting Hoe is de prijs berekend Wat is de prijs per afdekstrip
Afdeklijst met houtprint 25 x 6 mm Per strip van 2600 mm 4,45 euro
Afdeklijst met gekleurde houtprint 25 x 6 mm Per strip van 2600 mm 4,45 euro
Afdeklijst met hoogglans afgewerkt 25 x 6 mm Per strip van 2600 mm 2,67 euro
Afdeklijst met RAL kleur afgewerkt 25 x 6 mm Per strip van 2600 mm 3,81 euro
Afdeklijst met houtprint 40 x 6 mm Per strip van 2600 mm 6,77 euro
Afdeklijst met hoogglans afgewerkt 40 x 6 mm Per strip van 2600 mm 6,77 euro
Afdeklijst met RAL afgewerkt 40 x 6 mm Per strip van 2600 mm 6,77 euro
Afdeklijst met LED verlichting Niet nader bepaald Per trap 400 euro

 

  • Als je handig aangelegd bent. Afdeklijst laat zich doorgaans nogal gemakkelijk aanbrengen met behulp van een plakstrip. Wanneer je in staat bent om de lijst op de juiste maat af te zagen kan je prima zelf de afdeklijst op je gerenoveerde trap aanbrengen. Zaken als verlichting in afdeklijsten kan je echter maar beter overlaten aan de professional. Het gaat hier immers om verlichting die moet worden aangesloten zonder dat je draden ziet lopen.
  • Als je niet handig aangelegd bent. Ben jij niet handig aangelegd, dan kan je beter de afdeklijsten laten aanleggen in combinatie met je verdere traprenovatie. Vraag het traprenovatiebedrijf vooraf om advies; men zal deze extra opties dan ook zeker benoemen. Iemand naderhand laten terugkomen voor het plaatsen van afdeklijsten is een kostbare aangelegenheid aangezien er dan voorrijkosten moeten worden gemaakt.

Hoe is het prijskaartje bepaald

Hoeveel je betaalt voor afdeklijsten hangt af van een aantal keuzes die je maakt.

  • Zelf doen of laten doen. De afdeklijst kan je kant en klaar kopen bij een traprenovatie bedrijf of bij een laminaat specialist. De lijst is voorzien van plakstrip waardoor het aanbrengen een koud kunstje is. Je betaalt dan de boven genoemde tarieven voor de afdeklijsten.
  • Wat voor maat treden heb je. Heb je grote stukken trede die zichtbaar zijn onderaan je trap, dan ben je meer kwijt voor de afdeklijsten dan wanneer je kleine stukken trede zichtbaar hebt.

Vraag offertes op

Het snelste bespaar je op een traprenovatie met afdeklijsten door offertes op te vragen. Dat doe je heel eenvoudig. Met één klik op onderstaande knop vraag je gelijk meerdere vrijblijvende offertes op. Die kan je op je gemak vergelijken. Het vergelijken kan jou een voordeel oplopend tot 30 procent opleveren.

 

 

Traprenovatie offertes

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen bij een traprenovatie. Je doet er verstandig aan om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Via onze website kun je direct tot 4 offertes aanvragen. Geheel gratis, geheel vrijblijvend!